Scudo Sports

Le Tour De France 2009

Scudo
Bugun turu kazananin belli olmayacagi bir etap var .Astana her zamanki gibi butun ataklara karsi verecektir tabii geride kalan tur favorilerinden bir atak gelir ise .Son 9 km lik cikista ise yine Astana ici bir duelloya sahit olabiliriz ama genel klasmanda cok farklarin atilacagi bir etap olacagini sanmiyorum.Turun dugumu persembe gunu zamana karsi olan yarista ve ozellikle c.tesi gunu yapilacak olan dag etabinda cozulur.
Bu kadar skandaldan sonra yinede insan bu sporu sevdigi icin bakamadan edemiyor.Adi bu kadar Skandala karismis olan Astana takiminin hic baslamasi gerekiyordu ama tur organizatorleri turun imajini cilalamak icin bircok seye goz yumuyorlar.Bu sene yapilan Doping kontrollerinde ki lackalik ta zaten bunu gosteriyor.
Oyle icimden kazanmasini istedigim bir kimse yok ama yinede bakmak guzel.

Rüyamda bile turla uğraşıyorum.
Bunun sebebi , geçen yılların turlarını takip edememem sanırım,
2007 de İran da bir yerlerdeydik bisikletle,
2008 de Hollanda ve Belçika daydık, sanırım turun sonuna doğru Fransa ya girdik, ama ben Fransa da bisiklet yolu olmadığı için fransa dan nefret eder hale gelmiştim, tur aklıma bile gelmedi. Zaten çoook hoş sohbet Fransızlarla !!! tur hakkında sohbet etmekde mümkün değildi.

İşte bu yıl hele ki Lance geri dönünce ben kitlendim olaya tabiki.

Neyse rüyamda bile görüyorum artık.

Bunu sabah yazacaktım ama tereddüt ettim.

Absürd biraz çünkü, biliçaltımdan ne kadar sorumlu tutulabilirim ki ? :)

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Galibi belirleyecek son finale, Lance ve Cantador önde girerler,
Lance atak yapar ve Albeto yu geçer, alberto bırakmaz, 10 metre kadar arkadan takip eder, lance finişe geldiğinde frene asılır ve Cantador un geçmesine izin verir. Cantador kazanır. :(

Lance benim 8. ye ihtiyacım yok, neler yapabileceğimi gösterdim der. ( bu ara röportajları kim yapıyor tahmin edin rüyamda, ayrıca Lance türkçe konuşuyor benimle yahu )

Ama cantador da büyük sporcudur, bilerek ve isteyerek doping kontrolüne girmez, turdan elenir. ( ben burada Cantador hakkında söylediklerimi geri alırım ) :D

Ayrıca seneye , cantador Nike Livestrong takımına transfer olur.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXx

Rüya bu, :D ama birde çıkarsa, :eek: foruma çaput bağlayıp dilek dilemek yok ona göre. :D :D

• Beğen
Tepkiler: akdenizlim2005
Pelizotti , Martinez Millar,Martin,Arroyo, Kern pelotona döndüler. Flecha pelotonun önüne atak yaptı.
Son durum Hesjdeal önde 16 sn geride 8 li grup 6 sn geride Flecha 50 sn geride peloton

@baris karli

Astana cezasını geçen yıl çekti.Takımlar tamamen değişmiş durumda ona bakarsanız Columbia da sabıkalı T-Mobile devamı bir takım. Fuji servetto yu zaten almadılar Saunier Duval devamı diye

Pellizotti için şu an herşey istediği gibi...Pellizotti benekli mayoyu tur sonunda bir aksilik olmazsa alacak gibi. Pelatona dönmesi de final tırmanışına dinlenip atak kaldıracağı anlamını taşıyor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
Az önce Rabobank tan Fletcha da öndeki gruba katıldı.
10 kişilik kaçan grup ile yine Astana nın çektiği peloton arasında 81. km itibariyle 2 dk civarlarında fark var...

@Mustafa ÇAKAR

Astana'da kime dokunsan elinde kaliyor.Klöden skandal takim telekom'da Ullrich'in en onemli yardimcisi idi .Freiburg kliniginde takim olarak sistematik doping yaptiklari ortaya cikti .Rijs , Sinkewitz , Kessler , Aldag ,Zabel hepsi doping yaptiklarini kabul ettiler , Ullrich'in Fuentes'in deposunda bulunan kan orneklerini ona ait cikti nedense bu sistem icerisinde Klöden tek temiz sporcu olarak doping yapmadi.Eger Almanya'da kalsa idi federasyondan lisans alamazdi ama isvicreye giderek lisans alabildi.Hala kendisine yonelik cok onemli bir suclama var.Contador'un kan ornekleri Fuentes'in kliniginde saptandi .Leipheimer'in Kontrati Gerolsteiner tarafindan uzatilmadi.Bunun gerekcesi ise simdi yarismayan Gerolstein'in takim menejerinin Leipheimer'in performansina inanmamasi.Bence Gerolstein bu sporun temiz olmasi icin cabaladi ama sporcularin basta Berndhardt ve Schumacher olmak uzere kriminal potansiyelini unuttular.Zaten takim menejeri bu skandallardan sonra istifa etti.L.A ise 99 daki idrar orneklerinde epo saptanmasindan sonra bu olayin icinde A-orneklerinin olmamasi nedeni ile cikti .
Bu sadece Astana'dan aklima gelenler.RAdobank takiminin yarisi Viyana kan bankasi skandali sorusturmasi kapsaminda tekrar suphe altinda.
Ben bu sporcularin hicbirinin temiz olduguna inanmiyorum.

(link) linkinden çıkan sayfada ortama ve anlık hız veriliyor. Ortalama (moyanne) 84 km/h görülüyor. :eek: Bu mümkün mü? Eğer doğruysa ; ben bisiklete biniyorsam onların bindiği başka birşey olmalı.

• Beğen
Tepkiler: Alp Aslan
@baris karli

Ona bakarsak Coppi, Anquetil Cemaleddin Abdusaparov Fignon Merckx Virenque gibi ismlerin bile doping kullandığı tespit edildi veya itiraf ettiler veya idda edildi. Hatta Anquetil in o dağları portakal suyu ile çıktığımızı mı düşünüyorsunuz sözü meşhurdur. Ama son senelerde kontrol çok fazla ve artık kaçış çok zor.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
@OkanAyaz

Onların bindiği :eek: başka bir şey :)

Bilgide bir yanlışlık olmalı.

@OkanAyaz

Ekranına yansıyan bilgide yanlışlık var, şüphen olmasın:)

Bindikleride başka birşey değil, şüphen olmasın. Parasını verdikten sonra (5000 ila 15000 euro arası) hangisini istersen edinebilirsin.:)

88km/h diye bir ortalama sürat yok dünya yarış tarihinde bisiklet ile:)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
Armstrong arkalarda muhabbet ediyor. :)

84 km de yanlışlık var. Çünkü o "km" değil "mil" olarak düşünülmeli. :):):)

• Beğen
Tepkiler: Okan71
Geri