Scudo Sports

Le Tour De France 2009

Lance'in twitter sayfasında Hincapie konuşuluyor. Lance üzgün olduğunu Garmin'in temposu ile pelotonun hızlandığını izah etmeye çalışıyor.Entersan gerçekten.

• Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
Scudo
Bu arada etabın başında eskort polis motoru bir bayan izleyiciye çarpmış ve malesef izleyeci ölmüş.

@Mustafa ÇAKAR

Seneye LPR ve Acqua Sapone takımları muhtemelen kategori atlayacaklardır 2010 sezonu için. Bu yıl oldukça başarılı iki takımda ve Continental statüde iyi puanlar topluyorlar. Ayrıca, Di Luca yı bilemem ama Garzelli yi Acqua Sapone dan 2009 için almaları imkansızdı.

Bu arada, evet Katusha takımı merkezi İtalya da bulunan Tinkoff takımı üzerine inşa edildi.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
@Aytaç Biber

Zaman farkı kapatacak etap kalmıyor atık TT ye kadar. Mutlaka birşeyler olacak yarın

@Mustafa ÇAKAR

Evet bu gerçekten ilginç ve bir iki eteptır benim dikkatimi çeken pelotonu astana çekiyordu genelde ve kaçan grupla(veya kaçanlarla) sonlara doğru fark hep açılıyordu.

@Aytaç Biber

@Mustafa ÇAKAR

Yarın ki etap gerçekten çok heyecanlı olacağa benziyor.Bugünkü etabı izlerken netten bir kaç yabancı arkadaşla konuşuyorduk onlarda son bir iki günün sıkıcı olduğunu yarının heyecanlı olacağını söylediler.Ben de özellikle astanadan güzel şeyler bekliyorum

• Beğen
Eğer yarın da turda bir numara çıkmaz,keçiboynuzu tadında seyrederse daha da TV başına oturmam.Çeşme gibi yerde yaşa,2 ay tatilin olsun,denizin tadını çıkarmak varken yine de evde oturup saatlerce TDF seyret.Eşim ve kızım küstüler,arkadaşlar da manyak olduğumu düşünüyor,"ne var bunda saatlerce gidiyorlar işte" diyerek.

offf yarın heyecanlı olcak gibi ama ben turun belki de en güzel yerini izleyemeyeceğim...

1 087 Rinaldo NOCENTINI ALM 58h13'52'' 00''
2 074 George HINCAPIE THR 58h13'57'' 05''
3 021 Alberto CONTADOR AST 58h13'58'' 06''
4 022 Lance ARMSTRONG AST 58h14'00'' 08''
7 023 Andréas KLÖDEN AST 58h14'46'' 54''
8 076 Tony MARTIN THR 58h14'52'' 1'00''
9 051 Christian VANDE VELDE GRM 58h15'16'' 1'24''
10 031 Andy SCHLECK SAX 58h15'41'' 1'49''
11 095 Vincenzo NIBALI LIQ 58h15'46'' 1'54''
12 118 Luis-Leon SANCHEZ GCE 58h16'08'' 2'16''
14 036 Frank SCHLECK SAX 58h16'17'' 2'25''
17 001 Carlos SASTRE CTT 58h16'44'' 2'52''
18 061 Mikel ASTARLOZA EUS 58h16'54'' 3'02''
19 011 Cadel EVANS SIL 58h16'59'' 3'07''
29 041 Denis MENCHOV RAB 58h18'54'' 5'02''

Önce sarı mayoya bakalım. Bugün -büyük ihtimalle- Nocentini ilk 10'e bile tutunamayım sarıyı kaybedecek. Hincapie ise dün fazla efor kaybetti, bugün tempo yüksek tutulursa hiç bir şansı yok. Dün kazandığı süreyi kaybedecek. Klöden, Levi de gidince iki takım arkadaşına yardım edeceği için fazla yorulacak büyük ihtimal son 3km deki mücedelede temposu düşmüş olacak, ama ilk 10'da kalacağı kesin.

En kritik ikili Schlek kardeşler. Hala kapalı kutular, ne yapabilecekleri belli değil. Eğer kazanmayı istiyorlarsa, bugün mutlak atak yapmalılar. Aslında atak için avantajlılar. Contador-Lance gibi kavgalı olmadıkları için ve kardeş oldukları için, hangi kardeşin kazandığı farketmez. Ayrıca takımda çeşitli taktiklere ayak uyduracak çok tecrübeli elemanlar var. Ogrady-Cancellara düzlükte yüksek tempo koyabilirler, Voigt kaçıp ilerde bekleyebilir ve tırmanmada öncülük edebilir. Tazı-Tavşan taktiği olacağı kesin. Özellike Frank Schlek'den tırmanmada erken atak bekliyorum.

Nibali ve Sanchez bugün en çok sıra yükseltebilecek sporcular. Nibali artık takım lideri çünkü Pelizotti benekliye taktı. Yaklaşık 2 dakika süre farkı onların da erken atak yapmasını gerektiriyor. Tabiki hedeflerine bağlı olarak. Eğer kazanmayı değil turu iyi bir sıre ile bitirmeyi hedefledilerse atak yapmazlar. Nibali günün adamı olabilir.

Satre, Evans ve Menchov. Vallahi bilemiyorum. Evans'ı tanıyoruz ataksız-kişilik. Menchov ise bu sene Giro kazandı tatminli. Giro'daki karekterine bakınca atak yapmazmış gibi görünüyor. Ama Sastre bugün kaldıracak. Hani büyüklerin birbirini kolladığı anlar olur da son tırmanmanın ortalarında, işte o zaman.

Contador kendini kanıtlamak istiyor, süre farkına da ihtiyacı var. O yüzden diğerleri sanki sarı mayo ondaymış gibi onu kollayacaklar. O da zamanı gelince atak yapıp sarıyı alacak.

Benekli mayo.
1 091 Franco PELLIZOTTI LIQ 98
2 064 Egoi MARTINEZ EUS 95
3 174 Brice FEILLU AGR 64
4 126 Christophe KERN COF 59
5 151 Sylvain CHAVANEL QST 53

Kimse Martinez yada Pelizottinin tek kaldığını düşünmesin. Daha çok puan var. Feillu, Kern yada Chavanel kalan 5 dağlık etapta kaçıp bir anda sıralamayı karıştırabilir. Bugün Pelizotti sarı mayo grubu ile kalacak o kesin. Martinez'i kollayacak, tırmanmalarda ikisinden ani ataklar göreceğiz. Belki de seyretmesi en keyifli anlar olacak bugün.

Yeşil.
Bana kalırsa Thor işi garantiledi.
1 006 Thor HUSHOVD CTT 218
2 071 Mark CAVENDISH THR 200

Üzücü tabi, dün Cavendish'in puanı silinmiş. Keşke silinmeseydi. Thor'un küçük bir ihtimal bugün puan alma şansı var. Ama Cavendish için geriye sadece Paris kaldı.

Gelelim etapa, büyük ihtimal kaçan kazanamaz. Ama deneyecekler. Kern-Chavanel ve Feillu kaçabilir. Garip gelecek ama Voigt ilerde Schlek'leri beklemek üzere kaçabilir. Pozatto kendini gösterebilir, Gutierrez dinlenebildiyse kaçabilir.

@gurol
Bu tip durumlar için UCI'nin sıra kaydırma cezası var. Puan silme bence ağır ceza olmuş. Madem Cavendish sıkıştırdı ve Thor'un onu geçmesini engelledi, Cavendish'in sırasın Thor'un altına yazılır olur biter.

2008 Maraton MTB şampiyonasını bilen bilir.
http://www.bolzano.net/images/sport/dolomitisuperbike/DSC_3730.jpg
Sauser ve Paulissen arasında benzeri olmuştu, Hatta Sauser Paulisseni bariyere yapıştırmış, Paulissen iki parça bisikletle bitişe gelmişti. Ceza sadece sıra kaydırma oldu.

Yorumlara büyük oranda katılıyorum.Bazı eklemeler yapmak istiyorum. Ben bugün L.L Sanchez den farklı bir şeyler bekliyorum. Sanchez boş adam değil Contador'u ne yaptığını gördük. Ayrıca Armstrong'un hala gösterecek bir şeyleri olduğuna da inanıyorum.

Benekli de Euskatelcilerin Pelizotti yi markaja alacaklarını sanırım. B.Feillu yu ben çok beğendim bu turda yine önlerde olabilir. Tırmanışlarda bugün Moncoutie de öne çıkabilir.

Cavendish konusunda sıra kaydırılması konusuna katılıyorum ağır ceza. Umarım Paris'e kadar turda kalır.

Bu arada Eurosport Tur'u otomobil yarışlarına kurban etmiş yayın 16.45 te başlıyor. Yazık.

@Mustafa ÇAKAR

eurosport'un yayın akişinda 13h45 (türkiye saatiyle 14h45)-15h45 arası canlı tdf yayini var gözüküyor.

@Mustafa ÇAKAR

Valla bu görüş tartışılır. Motorsporu yada başka spor dallarını severlerde bazen bizim için aynı şeyi söylüyorlardır:)

Not: Ben bisikletle beraber aynı zamanda bir motorsporları tutkunuyum.:)

• Beğen
Ben Gürol' un tüm yorumlarına aynen katılıyorum. Özellikle Pellizotti nin bugün agresif görüneceğini düşünüyorum. Menchov dan bugün artık bi çıkış bekliyorum. Eğer Menchov bugün ciddi bir yüklenme yapmazsa Fransa Turu nu gözden çıkardı demektir kesinlikle. Belkide Giro nun yanına İspanya Turunu eklemeyi düşünüyor olabilir.

@gökalp öztürk

(link)

gördüğünüz yayın saatine 3 saat eklemeniz gerekiyor. O saatler ingiltere'ye göre ve aramızda 3 saat var.

@Aytaç Biber

Ben de seyrederim motorsporlarını ama arka arkaya 3 yarış koymuşlar toplam 3saat yayın var. Ve geçen hafta yarışlardan birinde kaza oldu ve yeniden start verildi bunun için ekstra 40 dk daha uzadı yayın.İşin garibi aynı saatlerde eurosport 2 de de motorsporları devam ediyor.

@Mustafa ÇAKAR

ben eurosport teletextinden bakıyorum ve orada saatler gmt değil cet olarak veriliyor ve bizimle cet e göre 1 saat fark var.
ama bir anormallik var internetteki yayın akişi saatleriyle teletext yayın akişi saatleri farklı.
neyse bekleyip göreceğiz bakalım

Geri