Scudo Sports

Le Tour De France 2009

Mustafa hocam bak yazdığımı nerdeyse doğrulamış Lance , o işini biliyor bir terslik olmazsa condator havasını alır. Böylece Lancenin tura asılacağı ,condatora hediye etmeyeceği belgelenmiş oldu.Eline sağlık.

Scudo
Video çok iyimiş ya. :) Şampanyalar,durup benzinlikten ne bulunursa cebe atmalar,sandviç poğaça yemeler :D,gidon boğazında şişe açmacalar falan.. :D :D

@Özgür Nevres

Özgür;

Olaya birde kendi açımızdan bakarsak, altımızdaki bisikletler her ne kadar modern teknoloji ürünü olsalarda beslenme konusunda bizimde 70' lerde kaldığımızı görürüz...Bizde antremanlarımızda benzincilere ve bakkallara dalıp ne bulursak toplayıp da yeniden yola düşmüyormuyuz? :D

http://photos-b.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2575/60/41/746853392/n746853392_1638041_6762467.jpg

Video'nun müziği de "ziyafet çekiyoruz" temalı olmuş. Gerçekten çok yaratıcılar. Gidon boğazının çelik olmasının faydalarını da görüyoruz. :D

Bu haberler de L’Equipe’den...

(link)

Contador Patron’a karşı koymaya hazır.

“Şu kesin ki, eğer tek başıma lider olsaydım dümen daha çok benim elimde olurdu” şeklinde itiraf etmiş Contador.

“Ekip içinde her şey yolunda gidiyor. Problemsiz bir şekilde aynı masada yemek yiyoruz. Otobüste de bu böyle. Gerilimin izlenimi biraz abartılıyor. Bu konuyla daha fazla enerji harcamak istemiyorum.”

Gazetecilerin ardı arkası kesilmez sorularından bunalan Contador sonunda ağzından şunu kaçırıyor; “Elbette takımın havası önceden daha iyiydi.”

“Lider ben olsaydım Arcalis’ten sonra polemik olmazdı” diyen Contador, Lance’in kendi kaçışı için söylediği “önceden konuşulmamıştı” demecini doğruluyor ve “sabah otobüste konuştuğumuzla, etap arasında her zaman farklılıklar olur” diyor.

Dokuz günün ardından Contador gerçekten iyi bir pozisyonda. Ancak yine de muazzam bir yerde değil, hemen 2 saniye gerisinden Armstrong ve aynı dakika içerisinde takım arkadaşları Klöden ve Leipheimer geliyor. 2008’de Giro ve Vuelta’nın galibi, bu pay edilmemiş dominasyonun iki yüzü sivri bir kılıç olduğunu iyi biliyor ve ekliyor; “Şu kesin ki, eğer tek başıma lider olsaydım dümen daha çok benim elimde olurdu. Ancak sadece bireysel çıkarımı düşünemem, şu durumda takım da öncelikli.”

Lance’in “atak yaparsa karşılık vermem” demecine sözcüklerle bir karşılık vermeyeceğini söylüyor Contador. Asıl dalaşmayı Alp’lerde bisiklet tepesinde göreceğiz.

arkadaşlar yorumlarınızı okuyorum kaç gündür inanın etabı tvden hiç kaçırmadan izlememe rağmen,yorumlarınız bana daha çok keyif veriyor sık sık forumu kontrol ediyorum yeni bir mesaj yazmışmısınız diye ellerinize sağlık. bilal çakır antalya

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
Lance, Cantador'un kanseri olmuş. :) İçin için yiyor adamı. :)

EĞER, Benden 11 yaş büyük,
içinde yarıştığımız yarışı benden 6 kez daha fazla kazanmış,
spora 3.5 yıl ara vermiş,
şu an sadece 2 sn fark atabildiğim bir üstad ile yarışsaydım,

ağzımı cantador kadar çok açmazdım.

Çünkü turun sonunda en azından saygı duyuyorum diye ellerinden sıkmak isterdim.

Bu kadar yorum, aslında ne kadar korktuğunu gösteriyor.

Herkes gibi o da inanamıyor,
Bu adam ( lance ) nasıl bu kadar güçlü, nasıl hala ancak 2 sn var aramızda diye.

Kızıyor , gittikçe kızıyor ve bu ona kaybettirecek. Yazık. İşte lance bu yüzden büyük sporcu.
Evet PATRON o. Cantador sadece bir piyon ve bunu kendisi seçmiş görünüyor.

( Cantador'u tutanları kırdıysam özür dilerim )

Aslında Contador'u yönlendirenler veya kendisi biraz ufkunu geniş tutsa
Armstrong liderimiz der ve kenara çekilir bütün stresi de Lance'in üzerine yıkardı. Sonuçta Contador bu turu önümüzdeki senelerde nasıl olsa kazanacak ama bu sene ben sekizinci için yardım edeceğim diyebilseydi sanırım bisikletseverler arasında çok daha fazla hayran sahibi olurdu. Ama yüksek egosu ile ben Lance'ten daha iyiyim demeyi seçti tabi Lance kadar bu işlerde kurt olmadığından şimdi ya Lance kazanırsa diye kara kara düşünüyor.

youtube yasaklı oldugu icin olabilir, burada adını vermeyelim de ktunnel gibi (adını vermedim caktırmayın=) )bazı siteler var youtube a dns ve ip degistirip girmenizi saglayan link'i oraya girerseniz izleyebilirsiniz.. aklınızda bulunsun =)

@Zuhâl

Evet açılmıyor.:(

Paylaşan arkadaşımız video nosunu yazabilirse memnun oluruz.

@Mustafa ÇAKAR

Benden daha iyi ifade etmişsiniz.Teşekkürler.

@Zuhâl

@Soner Sarihan

DNS ayarlarınızı 208.67.222.222 ve alternatif olarak da 208.67.220.220 yaparsanız açılır

Video nosu nedir?
Gerçek linkini soruyorsanız (link)

ID sini kastediyorsanız _dA2zy0hLbs

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Açıkçası kendimi Contador'un yerine koyuyorum da, ne bilim adam yine iyi kontrol ediyor kendini. Ben bir yarışa gitmeyi önceden kestirebildiysem ve en az 2 hafta antrenman yapabildiysem stres bağlar beni. Ya teknik arıza çıkarsa? ya %60'a bile giremezsem.. Emeklerime acırım. Ne emek ama 2 hafta antrenman :) Ben bu kadarcık fedakarlık karşısında bu kadar büyük bir karşılık alamama korkusu yaşıyorsam, kariyerinin zirvesine doğru ilerleyen genç bir sporcunun nasıl bir sinir harbinder olduğunu düşünemiyorum bile.

Bir de düşünsenize, turu kazandığında Lance'ı geçmiş, altetmiş canlı kişilerden birisi olacak. Lance'ı geçmek bile büyük bir şeref olacak onun için. Eminim turun sonlarına doğru böyle bir prestij için daha da fazla asılacak pedala...

Görüldüğü üzere herkesin kendine göre bir hedefi, amacı var. Bakalım kim daha tutarlı ve birazcıkta şanslı olacak? :)

Lance'i geçmek çok büyük bir prestij olacaktır tabi ama bu gidişle geçebileceğini hiç zannetmiyorum.

@Güney TuncerVallahi katılamadım buna Güney. Adam bırakıp döndü, elbette geçilecek.

Bence Lance ilk 3'e giremeyecek.

Fakat, gözden kaçırmamamız gereken bir nokta var. Bunlarınhepsi kapalı kapılar ardından gelen bir oyun da olabilir. Biz bile (Fransadan ve bisikletten uzak, bir internet forumunda ki biz) herkesi bıraktık Lance-Contador ilişkisini konuşuyoruz. Demekki hedefe varıyorlar. Psikolojik olarak bizi bile etkilemişler ki turun içindeki sporcular ne yapsın. Sanki diğer sporcular yok sadece Contador-Lance var, başka takım yok sadece Astana yarışıyor gibi...

Oldukça güzel bir pazarlama taktiği... Lance takım kurunca çok büyük sponsorlar edinecek... Bu kesin.

Neyse gelelim fikrime. Bence kesinlikle Contador kazanacak.

Gurol hocam sence Lance bu kadar baskıya rağmen(sevenleri ve hayranlarından bahsediyorum) kaybetmeyi göze alırmı, Lance Amerikaya kahraman gibi dönmeye alışmış bu kadar sevenini kırmayacaktır, çıkacağı onlarca televizyon programına, dergilere, gazetelere, kaybetmiş olarak demeç vermeyi göze alırmı, contadora turu vermekle ne kazanır hiç bişey ama turu kazanmakla çok şey kazanıcak, ben ve kardeşim ,Lance Ulrichle yarışken hep Ulrich i tuttuk ama gördükki bu adamın bileği bükülemez ,Fransa turunun tek efsanesi oldu, şimdiye kadar 7 liyen olmadı şimdi 8 liyerek kırılması güç bir rekoru kıracak, ben daha tur başlamadı diyorum ,benim tek favorim Lance ,tabi binen bilir bisiklet yarışları herşeye açıktır.;)

"kılıç ustası, en sonunda usta olduğunda, kılıç kullanmaz"
Lance Armastrong

"I'm your fatheer"
Lance Armstrong

"no no noo, you're not my fatheer" (diye uyanır)
Contador

bu durumlardan rahatsızlık duyuyorum ben. NBA'de de 3 dönem üst üste chicago bulls şampiyonluk aldığında, pippen, jordan, rodman dağıtılmıştı.
bunun başını çeken, NBA'in patronu richard bişey bişeydi.

ortadaki sermayeden dolayı, pop kültürü yani. şimdi de güzelim samimiyetiyle dolu italya giro'nun ardından fransız pazarlama durumu mu bu. hollywood almış gibi turu. şampanyayı içmiş adamlar yıllar önce şişeden ve hepberaber. şimdi kadehle içileceğini öğreniyoruz.

"mezarlıklar cesur insanlarla dolu"
bu güzel bir tabir. ama kimi cesurlar daha hali hazırda koşmaktalar işte.

"müzik mi? hmm evet galiba birkaç kez yönünü değiştirdim."
miles davis

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
@gurol

Lance ileride Amerika Birleşik Devletleri başkanı :eek: olacak deseler inanırım.
Hatta diyorum ve kendim de inanıyorum. :D

Cantador kazanırsa bir kişi kazanmış olur.

Lance kazanırsa, daha öncekilerde olduğu gibi milyonlarca motivasyona ihtiyacı olan kanser hastası,
ayrıca
"aman bugünde sürmeyeyim ne olacak,
havada biraz bulutlu mu ne bugün,
şimdi tek başına da binilmezki bisiklete,
yol bisikletim çok pahalı asvaltta güzel değil yıpranmasın çok kullanmayayım diyen ve geriye bakınca aaa bir haftadır ayağım pedala değmemiş yahu"
diye şaşıran
benim gibi gaza :) ihtiyacı olanlar da kazanmış olacak. :)

@Soner Sarihan
Bu noktada katılmamak elde değil. Gerçekten Lance'i sevmesem de kanser için yaptıkları önemli. Benim ailemde de kanserli var(dı) yendi. Emin olun Lance'in katkısı olmuştur.

Ama, Soner, bu bir yarış. Getirileri düşünülerek kazanan belirlenemezki, diyorum, Contadoru da sevmem. Ama kazanacak.

Bu arada İtalya'daki bisiklet yarışları ile ilgili (link). Okumasanız bile resimlere göz atın. Aramızda ne kadar fark var ve neden Bettini, Basso, Di Luca'nın Türkiye'den değil İtalyadan çıktığını anlatıyor.

Gürol abi dediklerinde haklı olma ihtimalin yüksek tabi ama ben yine de fikrimden vazgeçmeyeceğim :) Bu sporun en büyük efsanesi olmuş ve zirvesindeyken kendisini emekliye ayımış birinin 3 yıl aradan sonra yeniden dönmesi pek akıllıca bir davranış olmasa gerek. Bunu acaba neden olabilir diye düşünmedim değil. Bu adamın geri dönmesi için iki neden var bence. İlki dediğin gibi yeni takımı için reklam ve sponsor arayışları ve tabi Livestrong markası için. Diğeri ise boşluğa düşen, birazcık hakkındaki steroid iddalarından bıkan ve bu arada halen sonuna kadar kendisine güvenen ve mesajlar vermek isteyen bir adamın başkaldırması gibi değil mi ? Bakın adamın asabını bozmayın gelirim dağıtırım der gibi :)

Takım, sponsor vs bunların kafasında ikinci planda olduğunu düşünüyorum ve Bülent abi'nin yorumuna katılıyorum. Bu adamın 2nciliği bile başarı olarak kabullenebileceğini hiç zannetmiyorum.

Geçenlerde Lance facebook hesabına Gandhi'nin şu meşhur sözünü eklemişti .

"Strength does not come from physical capacity. It comes from an indomitable will"

Türkçesi : "Bu işler fiziksel kapasite ile değil azmetmekle olur şeklinde" çevrilebiilir :) Bu sözü eklemesi gerçekte ne düşündüğü hakkında ufak bir ipucu sanki.

Hiç birşey için geç kalmadınız diyor. Lance bu sözleri bu sefer kanser hastalarından daha ziyade bişeyler başarmak için geç kaldığını düşünen ortayaş kuşağına demek istiyor sanki. İşte gerçek Livestrong. Bu adamı deli gibi seviyorum ve kazanmasını istiyorummmm.

Geri