Scudo Sports

Le Tour De France 2009

Scudo
8. Etap sonuçları :
(link)

8. etap sonunda genel klasman sonuçları :
(link)

oldukça rahat, sanki dinlenmek için koşulmuş bir etap oldu di mi?
kaza sürpriz kaçışlar hiç yaşanmadı. inişte dünün yorgunluğunu attılar...

önümüzdeki tımanışlar baya ürkütücü olacak herhalde.

alp d'huez ne zaman arkadaşlar?

Alpe D'Huez 17. etapta geçilecek.Yani daha var, yokuşlu bir finiş olacak. :)

@Teoremos

Bu yıl yok.Önümüzdeki senelerde inşallah! :D

Dün ve bugün foruma girip pek yorum yazamaya fırsatım olmadı.

Bugün AG2R-LA MONDIALE takımı iyi düşünülmüş bir taktikle yarıştı ve sarı mayoyu korumakla beraber neredeyse Efimkin ile de etabı alıyorlardı. İşin onlar için güzel yanı, Nocentini ile sarı mayoyu korumalarının yanında takımın esas lideri olan Efimkin 2' 45'' geriden yeniden potaya girdi.

Schleck çok çabalıyor ama malesef aradaki zamanı kapatamayacağı artık belli oldu bence. Her atağına anında cevap geliyor ve rakiplerinden kopamıyor.

Liquigas da da artık takım lideri belli olmuş oldu. Artık tüm kartlar muıhtemelen Nibali üzerine oynanacak.

Contador dün iyi bir atak kaldırdı ama ciddi bir fark yaratamadı. Şunu söylemek isterim, Astana turu alamaz. Buna artık inanıyorum. kağıt üzerinde herşey yolunda gibi görünüyor yüzeysel bakınca ama durum hiç öyle değil bana kalırsa. Contador yeterince güçlü görünmedi bana.

Her daim favorim olan Menchov un şu iki günü kontrollü şekilde vakit kaybetmeden atlatması bana enerjisini turun 2. yarısına saklıyor hissi verdi ki, genelde tüm turlarda da Menchov un yaptığı budur. Yani zamana karşılarda ciddi vakit kaybetti ama Menchov bana göre yorgun değil.

Şu ana kadar en iyi görünen isim Nibali. Suya sabuna dokunmadan çok göz önünde de olmadan turu iyi yerde götürüyor. Hiçbir ciddi atak yapmadı, kendisini şu ana kadar hiç yormadı, sürekli beklemede ve sürekli yırtınan ve agresif görünen Schleck le aynı sürede. Bence bu turda Nibali ciddi favori, artık olmuş bu çocuk.

@Aytaç Biber

Ag2r'den Stephane Goubert için de bir iki şey söylemek lazım, bir ara Astana'nın yokuşta tempoyu artırmasıyla peloton bölünmüş ve sarı mayo grubu 40 saniye geriye düşmüştü, Stephane Goubert grubu topladı getirdi, ön tarafla birleştirdi.

Schleck'i bende beğenmedim bugün de atak yapıyor ama koparamıyor.
Evans'ta günün başında kopmayı denedi ama olmadı.
Aslında benim beklediğim bir isim kazandı bugün. fakat Sanchez'in de şansızlığı Pererio nun yarışı bırakması oldu ilerleyen günler için. Caisse D'epargne nın en büyük kaybının Valverde olduğunu anladık çünkü hayli iddialı olurmuş katılsaymış.
Bazı konularda Aytaç ile ayrılıyoruz.
Bence Menchov amaçsızca biniyor ilk 10 onun için iyidir.
Nibali için de ilk 10 iyidir.
Bence esas derinden giden Sastre ama TT de çok dezavantajlı.
Astana bu turu kazanacak ama hangi bisikletçi ile soru bu bence.
Şöyle düşünüyorum eğer 20. etaba kadar garantilerler ise ve kazanan Lance olmayacaksa bütün takım Mont Ventoux da Armstrong'a çalışabilir. kazanamadığı tek tırmanış o. Gerçi Pantani'ye hediye ettiği bir tane var ama finali bunu kazanarak yapmak yetebilir de o'na.

• Beğen
Tepkiler: gökalp öztürk
@Özgür Nevres

İşin komik yanı, Sarı Mayo yu ( Nocentini ) yeniden ön gruba getirdiklerinde, Nocentini direk en öne Astana lıların yanlarına gitti ve "bakın yine ben geldim" der gibi şöle bi gülerek yandan onlara baktı... Yarışı kuzenimle beraber izliyordum ve ikimizde gülmekten yerlere serildik, çok komik bir enstantaneydi :D

@Mustafa ÇAKAR

Hediye etti; çünkü limitte gidiyordu rahmetli. Son atakta Pantani kaldırıp giderken ayağa bile kalkmadı. Zaten ertesi gün etapta çok kötü oldu, bir sonraki etapta da bırakmak zorunda kaldı Il Pirata...

@Aytaç Biber

Ne güzel değil mi ?

Astana nın podyuma 3 kişi çıkarabileceğine inananlarda var.

Turu alamayacağına inananlarda.

Futbol seyircisi gibi birbirimize girmeden hepimiz yorumlarımızı yapıyoruz. Bu ortamı çok seviyorum.

Açıkcası övünerek söylüyorum ne yapıyorsun bugünlerde diye soranlara.

" Tour de France " izliyorum. Ya sen ? :eek:

@Soner Sarihan

Her görüşe katılmasam da herkesden bir şeyler öğreniyorum kendi adıma. hepinize teşekkürler.

astananın başındaki abiye baktım da discovery'yi de yönetmiş. dolayısıyla "eski ortak" ile birlikte lance.
ille de lance diyorum ben. "varlığın yeter" misali, zihinlerde baskı kuruyor ve TV kadrajında her daim o var. benim derdim de lance alsın değil ama zaten bu sene son kez yarışıyor ve hem popülaritesini hem astana'yı ve eski ortağını yaşıyor, yaşatıyor hem de takım olarak da (gelenekten gelen) güzel bir imaj veriyorlar. her daim ön tarafta 5 astanalı. ilk 10da 4 astanalı...ve contador'a da bayrağı teslim edecekmiş gibi.

mustafa çakar'ın eklediği cümle yerinde:
"1985 de Bernard Hinault'un en büyük rakibi görünen Greg Lemond ona yardımcı olması için takıma transfer edildi.
http://www.youtube.com/watch?v=mZMkZN-PGCo&feature=related"

madem elimizde bi kalem var, tarihi böyle yazalım der gibi gidiyorlar...

benim yeşil ve kırmızı mayoyla ilgili bir derdim var arkadaşlar...
sprint kapılarından geçenler, puan topluyorlarsa, ve bu adamlar öndekilerse, aynı adamlar tırmanış kapılarından da önce geçiyorlar ve kırmızı mayo puanlarını da almıyorlar mı? o zaman buradaki yeşil ve kırmızı mayo çalışma sistemini anlayamadım ben...

bi yardım eder misiniz?

Yarın bu senenin en zor tırmanışlarından biri var aşağıda görüldüğü üzere. Açıkçası GK da geride kalanlar artık yarın bize bir şeyler göstermeli.

http://img268.imageshack.us/img268/9639/turmalet.png

@Teoremos

Puanlamalarda kapılardan aldığınız puanların çok daha fazlasını finişlerde alıyorsunuz dolayısıyla kaçakların aldığı puanların finişte onlardan önce bitirirseniz pek fazla önemi olmuyor. Yine her kapıda aldığınız puan aynı değil tırmanışlarda Kategori yükseldikçe kapıdan aldığınız puan fazlalaşıyor.Aslında her etapta sprint kapısı olmuyordu ama bu sene her etaba konmuş sanki. Bugün Hushovd kaçaklara takıldı 2 kapıdan puanları aldı ama bugün finişi Cavendish önde geçseydi yine Hushovd dan fazla puan alacaktı.

• Beğen
Tepkiler: Özgür Yalçın
Kapılardan önce geçerek hem puan topluyorlar hemde isimlerini duyuruyorlar. Bunlar küçük ama etkili reklamlar.

Evet forum ortamı gerçekten güzel ve seviyeli.

Herkesin değişik favorileri olabilir. Herkes seviyeli ve saygılı olduktan sonra istediği yorumları yapabilir.

İşte bu paylaşım şekli gerçekten güzel.

Aslında Armstrong ta Nibali gibi pek göz önünde değil tabiki kendi çapında.

O istemese bile kameralar hep onun üzerinde yani istemsiz bir göz önündelik var.

Gerçekten sakin ne yapacağını ne konuşacağını çok çok iyi biliyor. Turu çok iyi yönetiyor.

Favorim Armstrong. Dediğim gibi adam daha antreman yapıyor...

Bana göre turu çok büyük ihtimal ile astanadan bir sporcu kazanacak bu ya Contador olur yada Armstrong en kötü leipheimer diyelim

Gerçi astanada tur için diğer bir favori Kloden var. Oda çok sakin ve emin gidiyor.

Daha önce yapmış olduğum yorumlarda Evans ın agresif olmadığını söylemiştim.

Biniş tarzı birazcık değiştiği sanırım eee 3 dakika geride olmasının büyük payı var.

Ama astana bu farkı bile küçük görmeyerek hiçbir şekilde peşini bırakmıyor.

Bakalım daha koskoca 2 hafta seyredip göreceğiz...

• Beğen
Tepkiler: gökalp öztürk
Aşağıdaki hikaye TDF ın bir bisikletçi için ne ifade ettğini bize hatırlatıyor.

1995 yılı 18 Temmuz’unda İtalyan yarışçı Fabio Casartelli, Col de Portet d'Aspet’ten saatte 88 km hızla inerken bisikletinin kontrolünü kaybederek düşmüş ve geçirdiği ağır travma sonrası hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından 1992 yılı olimpiyat şampiyonu Casartelli’nin Motorola’dan takım arkadaşları yarışı bırakmayı düşünmüş ancak İtalyan bisikletçinin eşi buna izin vermemiş ve her ne pahasına olursa olsun bu yarışı tamamlamalarını istemişti. Çünkü ancak bu şekilde onun ruhu rahatlayacaktı. Olayın geri kalan kısmını Casartelli’nin takım arkadaşı Lance Armstrong anlatsın:

1995'te nihayet Fransa bisiklet turu'nun doğasını,olağanüstü testlerini ve tehlikelerini kavradım ve turu bitirdim,hemde çok güçlü bir şekilde..Hatta son gün bir de etap kazandım..Ama bunun için çok büyük bir bedel ödemiştik..Yarışın sonlarında takım arkadaşlarımdan 92 olimpiyat şampiyonu Fabio Casartelli,yüksek hızla gidilen bir inişte hayatını kaybetti..Çok rahat,biraz budala,muzip ve esprili bir adamdı..Üst seviye italyanlar genelde daha ciddi olurlar ama fabio öyle değildi..çok tatlı,sempatik birisiydi..

"Ertesi gün och(takım menajeri) Fabio'nun iki amacı olduğunu söylemişti..Birincisi yarışı bitirmek ikincisi ise özellikle Limoges etabını kazanmaktı..Kendi kendime "madem fabio bu etabı kazanmayı bu kadar istiyordu,ben onun için kazanmalıyım" demiştim.."

"Limoges etabın ortalarına doğru kendimi önümdeki 25 kişilik grupla beraber buldum..sArı liderlik mayosu Miguel Indurain'deydi..O an bana en doğal gelen şeyi yaparak atağa geçtim.."

"Problem her zamanki gibi gereğinden önce atağa geçmemdi..Önümde hala gitmem gereken 40-45 kilometrelik bir mesafe vardı ve yokuş aşağı ilerliyorduk..Bisiklet yarışında yapılmaması gereken iki şey varsa bunlardan biri erken atağa kalkmak,diğeri de bunu iniş sırasında yapmaktır..İnişte o kadar hızlı gidiyordum ki küçük bir çabayla onlara 30 saniye fark atmış ve liderliğe oturmuştum..Diğerleri epey arkamda kalmışlardı..Onların "bu adam ne planlıyor acaba?" diye düşündüklerini hissedebiliyordum.."

"En yakın rakibime 55 saniye fark atmıştım..Takım destek arabası yanıma gelip rapor vermeye devam ediyordu..henry yanıma gelip "30 saniye" sonrakinde de "45 saniye" demişti..Üçüncü veya dördüncü gelişinden sonra "henry artık yanıma gelme,yakalanmayacağım" dedim.."

"Yakalanmadım..Bir dakikadan fazla bir farkla kazandım ve bir an bile acı çekmedim..aksine ruhsal bir şeyler hissediyordum..O gün daha büyük bir amaçla bisiklet sürdüğümü biliyordum..Çok erkenden atak yapmama rağmen koptuktan sonra hiç acı çekmedim..O gün hiç şüphem yoktu ki bisikletimde iki yarışçıydık..fabio da benimle birlikteydi.."

"Fransa bisiklet turunda bisiklet sürmenin ne demek olduğunu anlamıştım..Bunun bisikletle ilgisi yok..bu yaşam gibi birşey..Dünyanın sadece en uzun değil,en yüce,en üzücü ve en trajediye açık yarışıydı..Yarışçıya akla gelebilecek herşeyi ve fazlasını verebilirdi..Yaşamımız boyunca çok farklı şeylerle karşılaştık,çok fazla aksilik yaşadık ve başarısızlıkla omuz omuza savaş verdik,yağmurda başımızı öne eğdik ve umudumuz küçücük de olsa dimdik durmaya çalıştık..Fransa bisiklet turu sadece bir bisiklet yarışı değildir..O bir sınavdır..Sizi fiziksel,zihinsel ve hatta ahlaki olarak sınar"

"Artık bunu anlamıştım..hiçbir kestirme yol olmadığının farkına vardım..Zihin,vücut ve karakter açısından olgunlaşmam için yüzlerce yarışa girip binlerce kilometre yol kat etmem gerekti..Bacaklarımda,ciğerlerimde,beynimde ve kalbimde yeterince güç olmadan Fransa bisiklet turu'nu kazanamayacaktım..yani adam oluncaya kadar..Fabio adam olmuştu..Ben ise hala o noktaya ulaşmaya çalışıyordum..."

--------------------------------------------------------------------------------

Bu güzel alıntı için çok teşekürler Mustafa abi. Gerçekten hala bu kitabı ( Yaşama Çevrilen Pedal ) okumamış olan varsa bir an önce edinip okusun derim.

lence armstrong u 7 sene, fransa turunu kazandığı yıllardan beri takip ederim. bir saniye bile tv karşısından ayrılmadan onu seyrettim,
lance inanıyorumki, bu tura başkası sarı mayoyu giysin diye gelmedi, sitesinden takip ettim, insan üstü bir güç harcayarak hazırlandı. bir amacı var. oda 8 inci defa tuor de france yi kazanmak. bu kadar acı, bu kadar hırs başkası sarı mayoyu giysin diye harcanmaz.
LANCE ARMSTORONG SARI MAYOYU GİYİP ONUDA YENİ DOĞAN BEBEK
ARMSTRONG A HEDİYE EDECEK.

AYLA SILAYDIN

Geri