Scudo Sports

Le Tour De France 2009

Scudo
bence bugun yokuşta çok ciddi bir tempo yoktu son 2 km ye kadar yaklaşık 30 bisikletçi beraberdi.Cumartesi de böyle olmayacaktır.Herkes birbirini kolluyor.Evansın geç atağı biraz heyecanlandırdı.Contadorunki ise beni hiç heyecanlandırmadı çünkü son 1,5 km de yapılan bir ataktı.Bence bugun dağlara ısındılar yarın gerçek kapışmalar başlayacak.Yarın kaçırmamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Bülent ÖZER
Lance nostalji yapmak için gelmediğini kanıtlamış oldu.
Cantador yapabilseydi çok daha erken kaçardı bence.
Takım emirleri 1 Lance 2 Cantador için gelecek bence.

3.5 yıl sonra geri dönmüş lance i tekrar birinci yapmanın ve zaten kırılamaz görünen rekoru daha ileri taşımanın getirecekleri cantador u birinci yapmanın getireceklerinden 100 kat fazla. Cantador ileride çok kazanır daha.

Lance bugün gerekli performansı gösteremeseydi bu yukarıdakilerden hiçbirini yazmayacaktım.

Lance yüzümüzü kara çıkarmayacak.

Lance tur geneli boyunca Contador'a çalışmayacak bence. Sonuçta 3 yıl aradan sonra boşu boşuna tekrar başlamadı spora. Tek hedef ''Tour de France'' Lance-Contador birbirlerini destekleyip sarı mayoyu yabancıya teslim etmeyecek ve sarı mayo Astana'da kalacak. Sarı mayonun yabancıya gitmeyeceği kesinleşince işte o zaman ''güçlü olan kazansın'' kuralı ile iki yiğidin mücedelesini seyredicez. Aksi taktirde Lance - Contador rekabeti ile takım stratejisinin bozulmasından faydalanacakların olması kesindir. İkiside böyle bir çocuksu hareketi yapmayacak kadar profesyonel kişiler...

@hamit kahramanYok Cumartesi benim hiç bir beklentim yok. Son zirveden sonra 40km den fazla var ki genel klasmana oynayanların hiçbiri atak yapmazlar. Şimdiden kaybettiğine inanması laızm. Mesela Menchov'un durumunda isen atak yapar herşeyi göze alabilirsin.

Yarın kaçan çok olur. Tam "kaçan kazanır günü".

1. NOCENTINI Rinaldo 87 AG2R-LA MONDIALE 25h 44' 32"
2. CONTADOR Alberto 21 ASTANA 25h 44' 38" + 00' 06"
3. ARMSTRONG Lance 22 ASTANA 25h 44' 40" + 00' 08"
4. LEIPHEIMER Levi 24 ASTANA 25h 45' 11" + 00' 39"
5. WIGGINS Bradley 58 GARMIN - SLIPSTREAM 25h 45' 18" + 00' 46"
6. KLÖDEN Andréas 23 ASTANA 25h 45' 26" + 00' 54"
7. MARTIN Tony 76 TEAM COLUMBIA - HTC 25h 45' 32" + 01' 00"
8. VANDE VELDE Christian 51 GARMIN - SLIPSTREAM 25h 45' 56" + 01' 24"
9. SCHLECK Andy 31 TEAM SAXO BANK 25h 46' 21" + 01' 49"
15. SASTRE Carlos 1 CERVELO TEST TEAM 25h 47' 24" + 02' 52"
17. PELLIZOTTI Franco 91 LIQUIGAS 25h 47' 35" + 03' 03"
18. EVANS Cadel 11 SILENCE - LOTTO 25h 47' 39" + 03' 07"
34. MENCHOV Denis 41 RABOBANK 25h 49' 34" + 05' 02"

Bu arada Nocentini ve Wiggins'in aradan düşeceğini tahmin edebiliyoruz. Bu durumda Astana 1-2-3-4. Martin genç dersek, Vande Velde zaten darbeli bu sene, en yakın adam Andy Şlek kalıyor. 1:43 geride Contador'dan. Levi'den 1:10 geride...

Sonuç... Astana 1-2-3 peşinde. Ve yapabilir. Bence fransa turu tarihine esas bu geçer.

Tur öyle bir hale geliyor ki sadece Astana yarışıyormuş gibi diğerleri onlar ne yapacak diye bekliyor. Sarı mayo takımı bütün etabı Astana'ya bıraktı. İstedikleri gibi tempo yaptılar. Evans şöyle bir gitsem mi dedi şahin gibi tepesine bindiler. Contador bu arada bari Lance ile farkı kapatayım dedi ve gitti. Lance de bunu çok önemsemedi ki zaten bunu yapacağını biliyordu. ITT etaba kadar mutlaka bir yerde Andy bir atak yapacak yarın veya pazar. Ama yani gördük ki Contador,Armstrong,Leipheimer,Klöden,Zubeldia diğer takımlara ayıp ya böyle takım mı olur?

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Hatta ileri gidip yarın kaçacak ekibi de sayayım.

Voigt, takımı büyük ihtimal izin vermez ama tam onun etabı. İlk 10km den itibaren kaçabilir. 10 dakika geride. Peloton iplemez. Tabi -en sevdiğim- taktik olarak da yollayabilirler. Önde bir adam bulundurmak son zirvede olası atak sonunda iyi bir taktik olabilir.

Chavanel, Pozzato ve Trofimov, kesin kaçacaklar.

Millar da sever böyle etapları. Onunla kaçmak da iyi olsa gerek, deve gibi adam, arkasına geçtinmi tam rüzgar duvarı olur.

Son tırmanmaya dayansalar dahi, ağır sprinterlerin hepsi pelotondan düşerler. Dolayısı ile etab toplu biterse tırmanmada kalabilecek Boonen, OGrady gibi adamlar etabı alırlar.

Arashiro ise bence günün sürprizi. Bakalım yarın ne yapacak.

62. VOIGT Jens 39 TEAM SAXO BANK 25h 55' 14" + 10' 42"
68. CHAVANEL Sylvain 151 QUICK STEP 25h 56' 32" + 12' 00"
89. POZZATO Filippo 167 TEAM KATUSHA 26h 02' 06" + 17' 34"
90. TROFIMOV Yury 149 BBOX BOUYGUES TELECOM 26h 03' 12" + 18' 40"
110. MILLAR David 56 GARMIN - SLIPSTREAM 26h 11' 50" + 27' 18"
125. O’GRADY Stuart 35 TEAM SAXO BANK 26h 13' 40" + 29' 08"
150. BOONEN Tom 153 QUICK STEP 26h 20' 42" + 36' 10"
161. ARASHIRO Yukiya 142 BBOX BOUYGUES TELECOM 26h 23' 06" + 38' 34"

@Mustafa ÇAKAR

Turun en sonuna kadar Lance ve contador üç aşağı beş yukarı bu farklarla beraber en önde giderlerse mont ventoux 'da takım emirleri uygulanmayıp birbirleriyle yarışmalarına izin verir mi ,verebilir mi acaba Astana?
Yani ez cümle turun sonunda bir Lance - Contador kapişması izleme ihtimalimiz var mı?
Geçtiğimiz yıllarda aynı takımdan iki kişinin yarişması gibi bir olay olmuş muydu hiç?
Sevgiyle...

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
Cumartesi günü Arcalis'ten daha zorlu bir tırmanışla başlıyor.1213 mt den başlayan 2408 mt yüksekliğe 23,5 km uzunluğunda % 5,1 ortalama eğimli 1. kategori bir tırmanış Col d'Envelira 2. tırmanış 11,4 km uzunluğunda % 5,5 eğimli 2.kategori bir tırmanış Col de port günün son tırmanışı ise 12,4 km %6 eğimli Col d' Agnes
Bence ancak sağlam tırmanışçıların kaçabileceği bir etap görünümünde Efimkin,İvanov,Moncoutie,L.L Sanchez tarzı bir bisikletçi kazanabilir.

• Beğen
Tepkiler: hamit kahraman
@gökalp öztürk

1985 de Bernard Hinault'un en büyük rakibi görünen Greg Lemond ona yardımcı olması için takıma transfer edildi.1985 turunu kazanacak Hinault böylece beşleyecek ve efsaneler arasına adını yazdıracaktı. Ertesi yıldaki turda Lemond'a yardım edeceğine televizyonlarda söz verdi ve beklendiği gibi Hinault turu kazandı. 1986 senesinde ise Hinault neredeyse bütün etaplarda atak yaptı ve bunun savunmasını da Lemond'un rakiplerine zaman kaybettirdiği ve sonunda turu Lemond'a kazandıracağı şeklinde yaptı. Sonunda turu LeMond kazandı. O seneki efsanevi Alpe D'huez tırmanışı mutlaka seyredilmeli.O etapta Hinault hiç beklenmedik bir atak yaptı. LeMond GK da liderdi ve Hinault 2,47 dk gerideydi. Sonunda Lemond Hinault'yu finişte yakaladı. Mutlaka seyredin.

(link)

@Mustafa ÇAKAR

yaşasın cro moly :)
yaşasın şapka :)

babadan ogula gecen bir durum sanki su an. yeni yıldızlara alıstırılıyoruz bir yandan da.
ama lance de jubilesini güzel ve naifce yapmakta. yukarıdaki durum ve görsel tekerrürü veriyor.
astana da parayı verdi düdüğü çaldı yani. 7 üstüsteden sonra hayali bile kurulur hale gelen podyumdaki 3 astana.
maşallah

@Mustafa ÇAKAR

Vay vay vay.
Cantador ile Armstrong el ele finishe girer mi diyorsunuz yani ?

Hıımmm, dalalım bakalım hayallere. Beyaz bir bulut gelir ve hayaller başlar . İstediğiniz müziği siz seçin. :D

"""""""""Yarış boyu birbirlerine yardım ederler araları hiç açılmaz. Son etapta finişe bereber girerler. Tam bu anda cantador ellerini bırakır ve lance in kendini geçmesine izin verirken onu alkışlar mı bir yandan da ? Al usta sekizincin hayırlı olsun der mi içinden ?

Yoksa "gücün kötü tarafına geçip" darth Cantador haline gelip , Master ( usta ) lance i geçmeye mi çalışırda boyunun ölçüsünü mü alır. :eek: Bence alır. :D

Arkadan da bir 3. astana lı gelir ve podyum da 3 lü bir astana takımı görürmüyüz ? :eek: """""""""

forumun bu bölümünde bu konuda, yarışı izlerkenkinden daha çok tefekkür ediyorum yarış hakkında. :)

Dün gece Tr saati ile biraz izledim turun son bir kaç km sini Contador son anda güzel bir çıkış yaptı ama performansı hakkında çok bilgi sahibi değilim tek atımlıkmıydı göstermelikmiyid orasını zaman gösterir. Lance bir konusmasında contador atak yaparsa kasmam 19 saniye gerisinden giderim demiş. Akşamki Euro supportta söylüyorlardı..

Saygılar ;)

Arkadaşlar yahu amma heyecan yaptınız; açın televizyonunuzu; izleyebiliyorsanız etabın heyacanını yaşayın ;) Çünkü genel klasman heyecanına yürek dayanmaz ve daha 2 hafta var :)

• Beğen
Tepkiler: Fatih Ertörün
@Aybars Öge Sürücü

ya oyle deme,
365'te 22 gun cocuklar gibi sendik iste.
bak bu sayede, nereden gorecektik 80 yillari lemond'u...sohbet sohbeti aciyor...
saat baya da olmus, ben artik gideyim, inis baslamistir...
haydi gorusuruz.

iyi seyirler

Armstrong çok güzel bir taktik ile devam ediyor. Aslında yarıştığı her sene uyguladığı bir taktik.

Adam bir yada iki etap gözüne kestiriyor ve atak yapacaksa tam yapıyor.

Öyle 1-2 km kala 15 saniye kazanmak için değil yani.

Daha 2 tane zirve finişi var.

Armstrong MONT VENTOUX u için antreman yapıyor şuan :)

SCHLECK kardeşlerden daha güçlü,Evans tan daha güçlü, Contadorla karşılaştıramıyorum gerçekten belli değil.

Ve en önemlisi çok çok güçlü yardımcıları var.

Sakin ,ağırbaşlı tam bir patron gibi bisiklet sürüyor...

• Beğen
Tepkiler: hamit kahraman
Eurosport'taki sunuculara (şimdilik Caner Eler & Aydan Çelik) soru sormak için e-mail adresini bilen var mı acaba?

İyi seyirler :)

İnternetten de olsa bi izleyebilseydim. Verilen linklerin hepsine baktım hiçbirisi açmıyor. Açılacak ilk linki verene dua edeceğim. :mad: :) :rolleyes:

Geri