Scudo Sports

LCD monitör tavsiye

sevgili MersiLee ve Ergün (Divinity) her iki monitörüde kullanmış biri olarak,ikinizede katıldığım ve katılmadığım noktalar var..
birinci Ergün olarak LG gercek flat değil demiş ama flat teknelojisini piyasaya ilk cıkartan LG'dir. yani LG bunu cıkartmadan önce flat diye birşey yoktu..
ben 3-4 sene önce LG F700B modelini almıştım, acıkcası cok memnun kaldım, bırakın ekranın düz olmasını, iceri doğru tatlı bir bombesi vardı...
sevgili MersiLee yorumu bana biraz ön yargılı geldi sebebi, bazı markalar LCD ürünlerinde, CRT'ye yakın bir görüntü kalitesi elde ettiler.
mesela LCD ekranların bazı özellikleri;
KONTRAST ORANI : 1600:1
TEPKİME SÜRESİ : 2 ms ( CRT'lerde bile daha hızlısı yokki)
YATAY/DİKEY FREKANS : 30-83 kHz / 56-75Hz (LG'nin en iyi modellerinde bile bu oran yatay frekans olarak 30-70 KHz )
DVI teknelojisi ile digital bağlantı ve crt monitörlere göre 3/1 oranındaki düşük enerji tüketimide cabası..
bu verdiğim örnekler ,tabiki piyasadaki tüm LCD'ler icin gecerli değil alırken birazda olsa araştırmak gerekiyor..
sevgiler.

Scudo
murat selamlar, tam da ben LCD monitorler dunyasinda kaybolmus bir ruh iken..

topic iyi geldi :)

bir arkadasim monitor isinde (AR&GE) ve bana soyledigi, benim de cok isime yarayan, monitorlerin (LCD) markalarinin bir anlam ifade etmedigi, panellerinin kim tarafindan uretildiginin onemli oldugu. Ve panel ureten bir kac sirket varmis sadece. Ornegin Panasonic Samsung panel kullaniyor falan..

Neyse, uzatmadan, ben vatanda son 3'e indirdim secimlerimi..

BENQ (sitelerini inceledim, en ucuz bu monitor, ama sirket de biraz kore olsun ucuz olsun gibi geldi bana)

(link)

ViewSonic

(link)

ve de Samsung

(link)

benim icin onemli olan 500 USD altinda olmasi ve cozunurluk cozunurluk cozunurluk (data transfer hizi da karim :)

aslinda amacim Apple 23" getirtmekti bu arkadas istanbula gelirken, ama paket cok buyuk oldugu icin bavul vs problem oldu. Apple monitor US'de 900 kusur dolar. Burada bin bilmem kac Euro. Yani nereden baksan 2 misli, ancak cozunurluk yukaridakilerin hepsinden daha yuksek. Ancak benim arkadas o kadar abartmama gerek olmadigini duzgun bir LCD ile isimi halledebilecegimi soyledi.. Ben de onu dinlemeye karar verdim..

Yukaridakiler hakkinda arastirma yapmis olan ya da bilgisi olan var ise, ve de paylasirsa cok sevinirim!

Teşekkürler ama LCD ekranlar için hala lüks olarak benimsiyorum. Yeriniz yoktur ya da fazla paranız vardır o başka :D Ayrıca en iyi oyunlar CRT monitörlerde oynanıyor(muş). :)

Bu arada benim kullandığım monitörü inceledim her hangi bir kavis göremedim. Ben bunu bi formlarda araştırayım bir ara. (Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp)

Ben yinede LG den vazgeçmeyi düşünmüyorum. Bu arada halamın oğluna 2 ay önce 19" Flat LG aldık :D

@bikergrrl

bu yazdığınız 3 modelinde, contrast oranı cok düşük,anladığım kadarıyla 16:9 bir ekran satın almak istiyorsunuz, bunun özel bir nedeni varmı?.

bu modellerin gördüm kadarıyla MS (mili saniye,ekran yenileme hızı) cok yüksek eğer bu ekranda karar kıldıysanız, size SAMSUNG 940BW 19 (4 MS)modelini önerebilirim, kdv dahil fiyatı 480-500 ytl civarında..

16:9 ekran dışında modeller düşünürseniz...

SAMSUNG SYNCMASTER 931BA 19" 5ms

Monitör Tipi: LCD
Digital/Analog
Ekran Boyu (inch): 19
Tepki Süresi(Ms): 5
Nokta Aralığı(mm): 0.29
Maksimum Çözünürlük: 1280*1024
Monitör Bağlantısı: DVI
Kontrast: 700:1
Parlaklık: 300 cd/m2
Yatay Tarama: 30-81Khz
Dikey Tarama: 56-75 hz
Anyon Emisyon Özelliği
MagicGreen, MagicBrightTM, MagicTuneTM

KDV Dahil 580-600 ytl. arası
--------------------------------
BENQ FP91V 19" 4ms

BENQ LCD MON FP91V 19" 4MS monitör
Önemli Özellikler
19" LCD Monitör
1280x1024 Çözünürlük
140/140 Görüntü Açısı
450:1/400 cd/m2 Kontrast/ Parlaklık
4ms Tepki Süresi
D-sub/DVI Girdi Konnektörü
SRS Hoparlör

KDV Dahil 630-650 ytl arası

-------------------------
VIEWSONIC VX922 19

VIEWSONIC - VX922 19" LCD MONİTÖR 2ms
Marka : VIEWSONIC
Ürün : VX922 19" LCD MONİTÖR 2ms
Ürün Kodu : VIEW.MON.VX922
Ekran Boyutu : 19" (48.3cm)
Görülebilir Alan : 376x301mm
Tepki Süresi : 2ms
Nokta Aralığı : 0.294
Çözünürlük : 1280x1024
Kontrast Oranı : 650:1
Parlaklık : ~ 270 cd/m2
Yan Bakış Açısı : 160
Düşey Bakış Açısı : 150
Yatay Tarama : 30 - 82 kHz
Dikey Tarama : 50 - 75 Hz
Standartlar : TCO 99, Energy Star
Bağlantı Tipi : D-Sub 15, DVI-D
Güç Tüketimi : 35 W
Ölçüler (GxYxD) : 431x468x201mm
Ağırlık : 6.7 kg
Diğer
Dahili power supply
Dünyanın En Hızlı Monitorü
Video, Oyun ve Grafik tasarımları için
XtremeView geniş görüş açısı
Yüksek Parlaklık ve Contrast oranı

KDV Dahil 680-700 ytl arası

-----------------------------

LG L1970HR-BF 19

MODEL/EKRAN BOYUTU : LG L1970HR Ultra Slim Series / 19"
PARLAKLIK : 300cd/m2
KONTRAST ORANI : 1600:1
TEPKİME SÜRESİ : 2 ms
BAKIŞ AÇILARI : 160/160 (H/V)
ÇÖZÜNÜRLÜK : 1280x1024
YATAY/DİKEY FREKANS : 30-83 kHz / 56-75Hz
VİDEO SİNYAL TİPİ/KONEKTÖR : RGB Analog - Digital / 15Pin D-Sub - DVI-D
GÜÇ BESLEMESİ/TÜKETİMİ : AC 90~264 V(47~63Hz) / <43 W(Normal) <2W (Bekleme) <2W (Kapalı)
BOYUTLAR/AĞIRLIK : 422.3x410x261 mm / 5.4 kg
MULTIMEDIA : Flatron f Engine : Movie,Text, User, Normal
ERGONOMİ : Tilt : +0/-157 Height(Folding): 63mm
DESTEKLEDİĞİ STANDARTLAR : TCO''99,FCC-B,CE,ISO13406-2,UL,cUL,TUV-GS,SEMCO,EPA Energy Star,VCCI-2,C-TICK,GOST

KDV Dahil 680-700 ytl arası

ben en son modeli LG L1970HR-BF 19 kullanıyorum, almadan önce cok araştırmıştım..
fakat şu anda iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.

Flat teknolojisini geliştiren firma sony, lg monitörler lg-philips'in geliştirdiği shadow mask crt tüp ve flat tension mask denilen ince, düz yapılı bir ön cam kullanır.

@Ergün (Divinity)

flat teknolojisini geliştiren firma LG, trinitronu ise SONY firmalarıdır.
monitörlerde flat ve flatron ibaresini kullanmaya başlayan ilk olarak LG, trinitron markasını kullanan ise SONY'dir
şu anda LCD kullandığım monitörden önce, sony g400 monitör kullanıyordum, sony trinitron modellerinin flat ile yakından uzaktan alakası yok, flat ayrı trinitron ayrı bir teknolojiye sahiplerdir.
gercek trinitronlarda, ekranın alt ve üst tarafında, ekranı yatay olarak gecen gayet belirgin 2 cizgi mevcuttur, (beyaz ekranda bariz şekilde ortaya cıkar)bunlar gercek trinitronlardır.
bu cizgiler dikey tellerin sabit kalmasını sağlamak için gereken 2 yatay telin gölgesidir..
bence SONY trinitron monitörler gercek bir efsanedir, zaten sony artık CRT monitör üretimini bıraktı...
sevgiler.

• Beğen
Tepkiler: MersiLee
Bilmiyorum araştırmadan mı yazıyorsunuz.
(link)
Sizdeki sony monitörün flat olmaması trinitron teknolojisinin flat olmadığını mı gösteriyor? FD Trinitron'ı araştırmanızı öneririm. Karşınıza genelde çıkacak ibareler "flattest possible screens" veya "True Flat Screen" olacaktır. Neyse benim söyleyeceklerim bu kadar.

tabiki flat ve trinitron aynı şeyler değil, int üzerinden biraz araştırma yaparsanız bunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz..SONY firması trinitron tüpleri 1960 yıllarda geliştirdi, flat'ın öyküsü ise o kadar uzun değil..
eğer kastınız flat'ın sadece düz ekran olmasıysa yanılıyorsunuz..
söylediğiniz FD Trinitron, flat trinitron anlamında gelmiyor, cünki SONY hic bir zaman ürünlerinde Flat ibaresini kullanmıyor, son zamanlarda ürettiği yeni tip tüplere FD ibaresini eklemiş fakat bu sizin anladığınız gibi flat demek değil..
sanırım flat ve trinitron arasındaki farkı,her ikisinide kullanarak rahatlıkla cözebilirsiniz..
veya bunu arasındaki farkı anlatan binlerce siteyi araştırarak öğrenebilirsiniz.

aşşağıdaki alıntı sanırım size, bilmedikleriniz konusunda yol gösterecektir.
sevgiler
--------------------------------------------------

Monitorlerde duz kare teknolojisi ise Sony tarafindan gelistirilen TRINITRON ve Mitsubishi tarafindan gelistirilen DIAMONDTRON ve LG tarafindan gelistirilen FLATRON. Eger gercek flat monitor alacaksaniz, su an piyasada (turkiye piyasasinda) gercek flat olan tek bir teknoloji var, o da LG'nin FLATRON teknolojisi... (zaten sony trinitronu birakti)

Flatron; Trinitron ve Shadow Mask gibi teknolojilerin avantajlarını alıp dezavantajlarını eleyen bir teknoloji. Mesela Trinitron ya da DiamondTron'a özgü iki yatay çizgi Flatron'da yok. Bircok testte, en kaliteli siyah ve gercege en yakin renklerinden dolayi Flatron birinci olmustur. (Flatronun eksileri yok mu? Geometrisi!)

Samsunglarda kullanilan SyncMaster düz kare ekran olmayan bir teknoloji. DiamondTron (mitsubishi) ya da Trinitron (Sony) teknolojilerinden herhangi birini kullanmayan Dynaflat bir tüpe sahip.

alıntıdır. cizgi elektronik

• Beğen
Tepkiler: MersiLee
"Samsunglarda kullanilan SyncMaster düz kare ekran olmayan bir teknoloji. DiamondTron (mitsubishi) ya da Trinitron (Sony) teknolojilerinden herhangi birini kullanmayan Dynaflat bir tüpe sahip."

ben bu kismini anlamadim. yani Samsunglar iyi degil midir diyor?

Geri