Scudo Sports

latikleri inceltmeyi düşünüyorum; jantı da değiştirmem gerekiyor mu?

stg

Üye
Tepki
0
Bisiklet
Mosso
latikleri inceltmeyi düşünüyorum; jantı da değiştirmem gerekiyor mu?

Scudo
jantı değiştirmek gerekmiyor ama galiba şamyeli değiştirmek gerekiyor.

bende öyle düşündüm ama emin olamadım. teşekkürler.

@c. kırmızı
Ne kadar inceltecegine bagli aslinda ben schwalbe smart sam 29x220 yi schwalbe marathon 28x200 ile degistim ic lastigi degismedim.

Arkadas degistirecegi lastik ebatlaeini verirse daha net yardimci oluruz sanirim :)

Excel 26x2,00 lastik ölçüm bisikletim mtb latik 150 olur mu mesela?

Bu sorunun cevabı jant iç genişliğine bağlı. Jantınızın ölçülerini yazarsanız net cevap alabilirsiniz.

(link) bisikletim bu ölçüsünü bilmiyorum jantın :(

Uygun iç lastik değişimi ile rahatlıkla 1.50 kullanabilirsiniz jantınızda.

iç genişliğini bilmiyorum açıkçası 26 inç. mosso wildfire turney v bisikletim

bende sorayım ozaman.
benim lastikler 2.2 şamyelini bilmiyorum.
1.75 lastik takarsam şamyeli değişmem gerekirmi

@c. kırmızı

Değiştirmeden kullanabilirsiniz ancak iç lastiği takarken dikkat ediniz, jantla lastik arasına iç lastik sıkışıp patlayabilir. 1.50 1.75 uyumlu iç lastik alırsanız daha sağlıklı olur. Böyle bir deneyim yaşadım ve sürüş keyfi değişmişti. Uygun iç lastikle lastiğiniz daha iyi şekil alıyor, yere geniş basmak yerine olması gerektiği gibi basıyor.

700-35 lik iç lastiği 700-23 lük yol lastiğine ite kaka olsa da taktım kullandım bir sorun olmadı.Takarken plastik levyeyle delmemek için çok dikkat gerektirdi ama.Çok sağlıklı olduğunu düşünmesem de kullandım uzun süre.

İç lastiği takmadan önce içine ağzınızla veya pompayla azıcık ve genleşmeyecek kadar hava basarsanız takarken dönme, katlanma veya sıkışma ihtimalini azaltırsınız.

incelteceğin ebatlara bağlı. inceltmekle iş bitmiyor. eğer dağ bisikletinin asfaltta akıcı bir hal almasını istiyorsan maxxis xenith slick 1.5 çok iyidir. jant değiştirmek falan uzun iş.

@İlker KARAKUŞ

700 x 32 için 700 x 32 iç lastik alıyorum ,,,

@Barış TURAN
yol bisikleti jantina en kalin kaclik lastik takilir uzerinde 700 -23 luk varsa

Geri