Scudo Sports

lastiklerin kenarlarında ipler çıkıyor

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
bu janta geçirilen kısımlarda şaç teli gibi ipcikler çıkıyor normal mi acaba ,race king

Scudo
@alper Ku

İlk aldığımda bende de vardı. İp değil fazla olan plastiktir diye düşünüyorum.Yani yuvarlak kesilen hamurun kenarlarında kalan yamuk yumuk hamur gibi :D

@enes savaş

kış bitsin 1.75 e geçiyorum inşallah 2.2ler hammallık

Benim kullandığım race king lerde de durum aynı , kenarlardan ipleri çözülüyor.Geçen hafta düz yolda giderken arka lastiğimin yanak kısmı içindeki telle birleşen kısımdan yarıldı.Zaten memnun değildim hiç schwalbe'ye geçiyorum.

• Beğen
Tepkiler: gabalı
çöpe at yarılır kalır kaza yaparsın hiç ugrasma aşınmaya başlamış

@alper Ku

Dikkat edin sürüşte başınıza iş alırsınız ... Ben aldım Cobra'ları eski bisiklete taktım. Raceking'ler bitince değiştireceğim. Cobra 1.90.

Bir fotograf olsa daha iyi anlasilir ne oldugu.

• Beğen
Tepkiler: S26
Göremediğim için kesin yorum yapamıyorum ama tahmin ettiğim durum oluştuysa iç lastikte de derin yarıklar oluşabilir. Ayrıca anlık patlama ve inme sonucu tehlikeli durumlar oluşabilir.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Race King aslında sorunlu bir lastik değil. Çabuk yıpranma, aşınma, kolay patlama... Bunlar bu lastiğin özelliği. Adından da anlaşılabileceği gibi bir "Race", yani yarış lastiği. Bun yaparken adamlar kullanan kişi zaten bunu hemen kullanıp bitirecek diyerek yüksek performans verirken dayanıklılıktan baya bir alıyorlar. Siz bir yarışçının 20km offroad yarışta yüksek korumalı lastik kullanmasını beklemezsiniz. O adamın sınırlarını zorlamasını beklersiniz. Bu adamlar da buna göre ince etli, hafif bir lastik yapıyor. Ayrıca hamuru da öyle ayarlıyorlar ki en uygun yol tutuşu/dönme direnci dengesini tutturmak için aşınmayı önemsemiyor ve buna göre hamur kullanıyorlar. Araca ve kullanım şekline bağlı olarak herhangi bir yarış lastiği bir yarışta mahvolabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Salih Kü

yarışlarda Türkiyeyi baz alırsak race king 2.0 tubless kullanılıyor genel olarak ama gayet dayanıklı bir lastik fakat iç lastikli modeli dayanıklı tipten değil,kaldı ki yarışlarda race king kullananların sayısı göz ardı edilemez eğer bu lastiğe dayanıklı değil diyorsanız hiç bir yarışı bizzat incelememiş veya parkuru geçmemişinizdir.

@Salih Kü

Çok güzel bir tespit. Gayet doğru şeyler söylemişsiniz. Performansı yüksek olması amaçlanan lastiklerin neredeyse hiç birinin ömrü uzun değildir. Ben bunu bilirim. Performansa önem verilerek yapılan lastiklerde lastik ömrüne dikkat edilmez genelde de kısa ömürlü olurlar. Çünkü yol tutuşu ve ivmelenmeyi arttırabilmek için yumuşak hamur kullanılır. Yumuşak hamur çok kolay aşınır. Kısa sürede ömrünü tamamlar.

https://www.bisikletforum.com/a/img819/6159/4bx1.jpg
Bu resim sanırım demek istediğimi gayet iyi anlatıyordur. Kenan Sofuoğlu'nun antremandan çıkmış lastikleri. Tabi bu adam herhalde bu lastikleri uzun bir mesafe(50-100km) ve yüksek hızda kullanmıştır. Bir bisiklet yarış lastiğinde bir 100-300km bekleyebiliriz.

@Salih Kü
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=122271&highlight= En alt resimde 9700 km'deki eski race lastiklerim var.15.000 km garanti veriyorum bir kere bu lastiğe her türlü yol'da sürdüm son zamanlarda arazide kaydıra kaydıra biraz yıprattık,sattım sonra 40 liraya bir genç almış daha sonra o kullanıyordu Eylül ayından bu yana tabi hareket yapa yapa yıpratmış lastiği en sonunda çöpe gitti..Lastik kenarlarında ipler gözüküyor bana göre sağlam lastik.Samsunlu bir yarışçı gelmişti bu lastiklerin 2.0 olanı yarışlarda çok kullanılıyormuş.Sizin lastik 600 km'de ip attıysa eksin stokta kalmış yıpranmıştır.

Selamlar herkese,
İkinci el aldığım bisikletimin lastiklerinin kenarından iplikler çıkıyor.
Bu lastiğin yıprandığının bir işareti midir?
Sürmeye devam etmemin sakıncası olur mu?

rsz_1dsc_0069.jpg
rsz_dsc_0070.jpg

Selamlar herkese,
İkinci el aldığım bisikletimin lastiklerinin kenarından iplikler çıkıyor.
Bu lastiğin yıprandığının bir işareti midir?
Sürmeye devam etmemin sakıncası olur mu?

277628 dosyayı görüntüle
277629 dosyayı görüntüle
O ipleri yakarak görünmez kılın ama haklısınız, teker yıpranıyor demek.
Eski tekerlerimde bu gibi durumlar oluştu. İpleri yakarak bir süre kurtardım durumu (görsel olarak) ama sonunda teker emekli oldu.

• Beğen
Tepkiler: laskan
Geri