Aruera
Aktif Üye
- Tepki
- 164
- İsim
- B. BUDAK
- Başlangıç
- 2006—07
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Diğer
Tüm BF okurlarımıza selamlar, saygılar. Bir müddet disk frene geçiş düşündükten sonra bunun mali boyutu ve uğraşı gözümü korkuttu ve vazgeçtim. Bir müddet düşündükten sonra ani frenlerde lastiklerimin yeri tutmadığını ve hidrolik frene geçsem dahi bu fazladan güç uygulama avantajımın elimde patlayacağını anladım. Bugün de gayet güzel yollar kullanmama rağmen eve geldiğimde önce ön sonra arka Mitas marka lastiklerim tamamen indi. Önde dikeni tespit ettim ama arkada bulamadım, yarın yamalayacağım ancak konum bu değil. Lastiklerim incecik falan değil 700x40c ama asfaltta ani duruşlar gerçekten sorun bir defasında arkamda araç vardı diye yavaşlayamamıştım da geçiti kaçırmamak adına yarı kontrolsüz arka lastiği 1m kadar kilitleyerek savurmuştum... Anladım ki tekerlerim yolu yeterince tutmuyor ve yeterince dayanıklı da değil. Fikrim: yol tutuşu başarılı ancak yola yapışmayacak (yuvarlanma direnci fazla olmayacak) ve zırhsız olsa da malzeme kalitesi olarak hüsrana uğratmayacak lastikler almak, bisikletin ne olduğu ve ne kadar sürülebildiğim malum bu yüzden fazlaca masraf yapmayacağım, iki dış lastiğe 100-150₺ gibi bir para vermeyi düşünüyorum, en azından kendi lastiklerim şöyle bir 6-7 ay doldurunca. Fikirleriniz nelerdir, fiyatına değer mi, kilitlenme azalır mı, enerji verimi ne kadar düşer, hakimiyet ne kadar artar... ?