Scudo Sports

Lastik yanaklarına sabun sürmek

mhmtp

Daimi Üye
Tepki
440
İsim
Mehmet Pehlivan
Başlangıç
1982—83
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Henüz dişleri daha yeni olan, kullanım ömrünü doldurmayan. Marathon schwalbe plus lastiğin jant temas yerleri yıprandı. Hatta kesikler oluştu demek mümkün. Lastik basıncı 85psi olmasına rağmen Max 70 kullanıyorum, buna rağmen janta yapışarak zarar gördüler.IMG_20220521_131055.jpgIMG_20220521_131032.jpgBunu önlemenin bir yolu var mı acaba? Sıvı sabun, para vs gibi..

Scudo
@mhmtp Bu lastik kullandığınız çembere birazcık büyük. Veya da ilk başta öyle değildi de esneye esneye bu hale geldi bilemiyorum. Jant yanağı lastikte daha yukarı bi yere gelmeliydi. @Spartiat'ın fikrini alalım bir de.

@mhmtp Bu lastik kullandığınız çembere birazcık büyük. Veya da ilk başta öyle değildi de esneye esneye bu hale geldi bilemiyorum. Jant yanağı lastikte daha yukarı bi yere gelmeliydi. @Spartiat'ın fikrini alalım bir de.

"lastik çembere göre büyük" derken "lastik jantın izin verdiğinden kalın" anlamında mı, "çapı büyük" (XX-622 yerine 40-635 gibi) anlamında mı?

@Spartiat 2. si. Yırtılma da o sebepten olmuş bence.

Lastiğin ETRTO'su kaç ve tabii bisiklet neydi @mhmtp ?
unknown.png

(Rotation işaretinin olduğu grubun en başında)

Lastiğin ETRTO'su kaç ve tabii bisiklet neydi @mhmtp ?
unknown.png

(Rotation işaretinin olduğu grubun en başında)
Abi bisiklet Carraronun E_Sportiv elektrikli bisikleti. 700x38 ebatlarında. Rodi connect çift katlı alüminyum jant var.
Sanıyorum firmanın bisiklet ile gönderdiği lastikler.

@Spartiat , @can_celik şimdi inceledim. Carraro E Sportive üzerinde gelen jant ETRO 622-19 yine bu jant ile gelen fabrikasyon lastik 700x38 yeni lastikleri 700x35 yaptım.
IMG_20220523_183120.jpg
IMG_20220523_183100.jpg

@Spartiat , @can_celik şimdi inceledim. Carraro E Sportive üzerinde gelen jant ETRO 622-19 yine bu jant ile gelen fabrikasyon lastik 700x38 yeni lastikleri 700x35 yaptım.
288463 dosyayı görüntüle
288464 dosyayı görüntüle

Marathon Plus'ın 622x19 janta büyük gelecek tek lastiği 40-635 = 700x38B. Bisikletle gelen o değil de 40-622 = 700x38C ise sorun büyüklük kaynaklı değil. Sürekli düşük basınçta kullanma, sönük bekletme (belki satmadan önce), söküp takarken yıpratma, üretim hatası v.b. olabilir.

@mhmtp Jantın iç yanağında 90 derece keskin kenar var mı? Bi kontrol et istersen, varsa bu lastikleri de aynı yerden kesebilir. Eğe ile o köşeyi bütün çember boyunca yuvarlatmak sorunu düzeltir.

Marathon Plus'ın 622x19 janta büyük gelecek tek lastiği 40-635 = 700x38B. Bisikletle gelen o değil de 40-622 = 700x38C ise sorun büyüklük kaynaklı değil. Sürekli düşük basınçta kullanma, sönük bekletme (belki satmadan önce), söküp takarken yıpratma, üretim hatası v.b. olabilir.
@Spartiat abi vallahi sönük bırakmak yerine kullanmadığım zamanlarda bisiklet lastiğini basıncını düşürerek bırakıyorum. Bisikleti sürerken kullandığım lastik basıncı ne maksimum ne minimum değerlerde genelde 70 psi da kullanıyorum. Söküp takarken sen de biliyorsun abi yani ufak lastiklerde daha zorluk çıkıyor ama yine de kendi levyesini kullanıyorum sökerken.
@mhmtp Jantın iç yanağında 90 derece keskin kenar var mı? Bi kontrol et istersen, varsa bu lastikleri de aynı yerden kesebilir. Eğe ile o köşeyi bütün çember boyunca yuvarlatmak sorunu düzeltir.
Vallahi böyle bir şey mi olma ihtimali neredeyse imkansıza yakın gibi bir şey yani jantta böyle bariz bir hata yapacaklarını hiç düşünmüyorum ama yine de kontrol ederim ayrıca zaten lastiğin tamamının da çevresinde yok belirli yerlerde var ayrıca lastiklerde de yapışma olmuştu lastikler yapışmıştı elimle ayırdım lastiği.

Geri