Scudo Sports

Lastik yanak yırtığı tamiri.

Aşağıda belirttiğim tutarları geçmeyen hiç bir ürün tüketici mahkemesine gitmez. Bu tutarın altındaki tüm anlaşmazlıklara hakem heyetleri bakar ve heyetin verdiği karar esastır. Karara verilen sürede itiraz edilmezse başka bir mecraya taşınamaz ve karar uygulanır. İtiraz da yine hakem heyetine yapılır, mahkemeye değil.

İLÇE 0-6920 TL

İL 0-10390 TL

BÜYÜKŞEHİR 6920-10390 TL

Burada şöyle bir durum olabilir. Örneğin cep telefonu aldığınız zaman kutudan çıkan kulaklık aksesuar ya da hediye olarak geçtiği için genelde firmalar garanti kapsamında tutmaz. Lastikler de böyle bir kapsamda mı bilmiyorum.
Tüketici Hakları Kanununda 6 ay içerisinde bir üründe ayıp/kusur olduğu anlaşılırsa bu ayıp ürün alındığında var kabul edilir diyor. Buna göre işlem yapılabiliyor. Ben tüketici hakem heyetine başvurduğum ve haklı olduğum hiçbir konuda mağdur edilmedim. Burda da arkadaşın haklı olduğunu ve derdini güzelce anlatır ispatlarsa mağdur olacağını düşünmüyorum.

Scudo
Konu fikir jimnastiği açısından ve ileride karşılaşabileceğimiz problemler açısından güzel paylaşımlar içeriyor. Bence lastik yanağındaki yırtık tüketici hakları açısıından yoruma çok açık. "Kaldırım kenarına çarpmışsın" "hatalı kullanım" gibi bir savunma ile karşı çıkabilirler diye düşünüyorum. Umarım firma o yola girmeden müşteri memnuniyetini sağlamak adına çözüme gider. Bu arada dış lastik ne kadar olabilir ki diye lastiğin fiyatına bir bakim dedim. Uğraşmaya değer

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Y
Aşağıda belirttiğim tutarları geçmeyen hiç bir ürün tüketici mahkemesine gitmez. Bu tutarın altındaki tüm anlaşmazlıklara hakem heyetleri bakar ve heyetin verdiği karar esastır. Karara verilen sürede itiraz edilmezse başka bir mecraya taşınamaz ve karar uygulanır. İtiraz da yine hakem heyetine yapılır, mahkemeye değil.

İLÇE 0-6920 TL

İL 0-10390 TL

BÜYÜKŞEHİR 6920-10390 TL

Burada şöyle bir durum olabilir. Örneğin cep telefonu aldığınız zaman kutudan çıkan kulaklık aksesuar ya da hediye olarak geçtiği için genelde firmalar garanti kapsamında tutmaz. Lastikler de böyle bir kapsamda mı bilmiyorum.
Hatalı bilgi veriyorsunuz. Yazdığınız tutarlar başvuru sırasında hangi mecraya başvuru yapmanızı gösteren değerler. Benim şu anda 285₺ lik bir olay yüzünden devam eden Ankara 11.Tüketici Mahkemesinde devam eden bir davam var. Hakkınızı aramayın demiyorum ama davalar üst mahkemelere gidebilir, masraflar oluşabilir bunlara ayıracak vaktiniz ve bütçeniz varsa sonuna kadar devam edin. İlçe Thh kararı verdi bitti gibi bir olay yok yani.

Evet hocam, daha 3 haftalık bisiklet ve hep asfaltta kullandım. İnsan bi de yeni aldığında daha bi hassas davranır bilirsiniz ama işte sakınan göze çöp batar misali başımıza geldi.

Cidden öyle olmuş. Umarım değişim yaparlar çünkü aslında bir yere çarpmamışsınız, bir şey girmemiş. Tamamen lastiğin özelliğini kaybetmesinden olmuş. Belki çok depoda bekleyen bir lastikti. Ama ne olursa olsun can sıkıcı. En kötü ihtimalde alır bir lastik devam ederseniz artık.

Yalnız dikkatimi çekense continental grandprix 4000 lastiklerin üretimde bir sıkıntı var. Nedense grandprix serisinde yanak yarılması çok yaygın.. Sırf bu yüzden granprixe yatırım yapmaktan kaçındım. Yaklaşık çiftine 1000lira verip, yandan yarıldımı keyfin kaçar, tabiki bütçe meselesi. fakat gelir iyi olsa bile her seferine 500-500 vermek bi yerden sonra yetti artık dedirtir insana. Schwalbe duranolar balon yapınca, bi daha alıp sonra yine yapınca, eeeh yeter diyerek lugano aldım. Evet direnci çok kötü, yüksek hızda viraja gelemiyor o ayrı mesele.. Bu ay sonu yurtdısından schwalbe one sipariş geçmeyi planlıyorum, en azından kanıtlanmış lastik.. Continentalden koşarak kaçıyorum artık :)

Cidden öyle olmuş. Umarım değişim yaparlar çünkü aslında bir yere çarpmamışsınız, bir şey girmemiş. Tamamen lastiğin özelliğini kaybetmesinden olmuş. Belki çok depoda bekleyen bir lastikti. Ama ne olursa olsun can sıkıcı. En kötü ihtimalde alır bir lastik devam ederseniz artık.

Maliyet fiyatından verilebileceğini belirttiler, lastik de artık continental'de incelenecek sanırım ama o inceleme sürecinde lastiksiz kalıp sürüş yapamama durumuna karşı maliyet fiyatından almaya sıcak bakıyorum. Sonuç istediğim gibi olursa fazladan sıfır bi lastiğim daha olur, en kötü satarım. bakalım hocam henüz netleşmedi.

.
Yalnız dikkatimi çekense continental grandprix 4000 lastiklerin üretimde bir sıkıntı var. Nedense grandprix serisinde yanak yarılması çok yaygın.. Sırf bu yüzden granprixe yatırım yapmaktan kaçındım. Yaklaşık çiftine 1000lira verip, yandan yarıldımı keyfin kaçar, tabiki bütçe meselesi. fakat gelir iyi olsa bile her seferine 500-500 vermek bi yerden sonra yetti artık dedirtir insana. Schwalbe duranolar balon yapınca, bi daha alıp sonra yine yapınca, eeeh yeter diyerek lugano aldım. Evet direnci çok kötü, yüksek hızda viraja gelemiyor o ayrı mesele.. Bu ay sonu yurtdısından schwalbe one sipariş geçmeyi planlıyorum, en azından kanıtlanmış lastik.. Continentalden koşarak kaçıyorum artık :)

Hocam Pirelli P Zero, Michelin lithion gibi lastikler hakkında ne düşünüyorsunuz?

@mesutgunes52 Continental marka lastikler en ufak engele çarpıp ilk sürüşte dahi yanağın yırtılabilmesiyle meşhurdur. Sarf malzeme olduğu için ilk kullanımda garanti kapsamından çıkar.
Bence maliyet fiyatına alıp üzerine az kâr koyup forum marketinde satşa çıkartın. Avantajlı fiyat koyarsanız anında satılacaktır. Kendinize de kalan paranın yarısıyla zırhlı, sağlam bir çift lastik alırsınız.

Hocam Pirelli P Zero, Michelin lithion gibi lastikler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kullanmadıgım için net bilgi veremiyorum. schwalbelerden bi önceki lastik maxxis detonatordu. 12000km kullandım, balon yapmadı elek gibi olmuştu cam,çivi, diken vs ne varsa.. 120psi basınçla kullandım maxxisleri, yağmura yüksek hıza gelemiyor 30dan sonra salınım yapıyor. Schwalbe duranolar 45km hıza kadar çıktım yağmurda salınım yapmadı, gayet iyi. Fakat nedense balon yaptı, yeniden aldım yine yaptı, luganolar gecici olarak aldım ucuz diye. Yağmura geleceği sanmıyorum, yüksek hızda viraja girdiğinde seni dışarı atıyor inceden..

@mesutgunes52 Continental marka lastikler en ufak engele çarpıp ilk sürüşte dahi yanağın yırtılabilmesiyle meşhurdur. Sarf malzeme olduğu için ilk kullanımda garanti kapsamından çıkar.
Bence maliyet fiyatına alıp üzerine az kâr koyup forum marketinde satşa çıkartın. Avantajlı fiyat koyarsanız anında satılacaktır. Kendinize de kalan paranın yarısıyla zırhlı, sağlam bir çift lastik alırsınız.
Bakalım hocam, biraz geç dönüş yapıyorlar. Bi net konuşma sağlayabilsem halletcem de olmadı bir türlü. Sonra dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum.

Hocam keşke bu konu daha önce açılsaydı yeni continental dış lastik sipariş ettim. Yarın elime gelir. Continental Race King 29 x 2.2. Çok pahalı değilsede yine de aklım karıştı inşallah sıkıntı çıkarmaz :kötü:

@SEL PER yok için rahat olsun :) Yol lastiklerinde var bu sorun, sebebi hafiflik ve dirençlik azalsın diye yanaklardan inceltiyorlar. Dikkat edersen genel olarak örgü iplikleri gozukuyor. O kadar inceki iplikler seçiliyor, bu sefer en ufak sürtmede iplikler kopuyor..

Lastik Continental Grandprix 4000 s2 700*23 bu lastikte kesinlikle problem var, max psi değerinde ya da yakın bir psi da bu sorunu yapıyor, benim iki tane lastiğim 120psi kullandığım için yanaklarından yırtıldı, bir tanesinde büyük bir yırtık vardı çöp oldu, diğeri küçüktü, içinden yama yaparak ve dikerek kullandım, bir sorun olmadı, yırtığa ve yaptığınız yamaya göre değişmekle birlikte tabi ki güvenlik açısından riskli. Kullanılmaması daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Y

Hatalı bilgi veriyorsunuz. Yazdığınız tutarlar başvuru sırasında hangi mecraya başvuru yapmanızı gösteren değerler. Benim şu anda 285₺ lik bir olay yüzünden devam eden Ankara 11.Tüketici Mahkemesinde devam eden bir davam var. Hakkınızı aramayın demiyorum ama davalar üst mahkemelere gidebilir, masraflar oluşabilir bunlara ayıracak vaktiniz ve bütçeniz varsa sonuna kadar devam edin. İlçe Thh kararı verdi bitti gibi bir olay yok yani.

Davayı hakem heyetinden mi mahkemeye taşıdınız yoksa direk mahkemeye mi başvurdunuz?

Çok ihtiyaç duyduğum bir soru.
Bisikletin arka lastiği patlamış söküp bisikletçiye götüreceğim. Onu yerinden ve dişliden çıkarıp geri dişliye takması zor mu ayarı bozulur mu? Elle çıkartmam kolay ama dişli kısmı korkutuyor beni
V fren zaten
Bisikleti en büyük vitese alıp tekeri öyle çıkartın, birşeycik olmaz.

Davayı hakem heyetinden mi mahkemeye taşıdınız yoksa direk mahkemeye mi başvurdunuz?
Ben ilçe thh ye başvuru yaptım. Thh beni haklı buldu sonrasında firma 11. Tüketici Mahkemesine kararı bozmak için dava açtı. Yani ilçe thh kararını mahkemeye taşıdı, dava devam ediyor.

Ben ilçe thh ye başvuru yaptım. Thh beni haklı buldu sonrasında firma 11. Tüketici Mahkemesine kararı bozmak için dava açtı. Yani ilçe thh kararını mahkemeye taşıdı, dava devam ediyor.
Anladım teşekkür ederim. Karşı taraf süreci uzatmaktan başka birşey yapmamış. Çünkü mahkemeler genellikle hakem heyetlerinin aldığı kararı onaylıyorlar.

Burada aslında mevcut dava mahkemeye taşınmamış oluyor. Karşı taraf yeni bir dava açmış oluyor. Siz hakem heyeti kararını icraya götürseniz paranızı alırsınız.

Ticaret bakanlığının sitesinde şöyle bir bilgi var; (ki ben de böyle biliyorum)
  1. Tüketici hakem heyetlerinin kararlarının yerine getirilmesi nasıl sağlanabilir?
Tüketici hakem heyetlerinin kararları tarafları bağlayıcı niteliktedir. Söz konusu kararlar yerine getirilmezse, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu kapsamında ilamların icrası hükümlerine göre kararın uygulanmasına yönelik işlemler için ilgili icra dairesine başvurulabilir.

Anladım teşekkür ederim. Karşı taraf süreci uzatmaktan başka birşey yapmamış. Çünkü mahkemeler genellikle hakem heyetlerinin aldığı kararı onaylıyorlar.

Burada aslında mevcut dava mahkemeye taşınmamış oluyor. Karşı taraf yeni bir dava açmış oluyor. Siz hakem heyeti kararını icraya götürseniz paranızı alırsınız.

Ticaret bakanlığının sitesinde şöyle bir bilgi var; (ki ben de böyle biliyorum)
  1. Tüketici hakem heyetlerinin kararlarının yerine getirilmesi nasıl sağlanabilir?
Tüketici hakem heyetlerinin kararları tarafları bağlayıcı niteliktedir. Söz konusu kararlar yerine getirilmezse, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu kapsamında ilamların icrası hükümlerine göre kararın uygulanmasına yönelik işlemler için ilgili icra dairesine başvurulabilir.
İhtiyati tedbir kararı konulduğu için icra başvurusu da yapamıyoruz hocam. Geçen hafta arkadaşım 1022₺ lik bir uyuşmazlık için Trendyol ile olan davasını kaybetti 1900₺ mahkeme masrafı ödemek zorunda kaldı.

Geri