burock2318
Üye
- Tepki
- 13

Arkadaşlar bende Peugeot R13 yol bisikleti var. Jantları fulcrum 900 sitesinden baktımda desteklediği lastik ölçülerini kırımızı işaretledim.
Acaba v frenler ve çatal en fazla kaç mm lastiği destekler?
LASTİK TİPİ katlayıcı
LASTİK EBADI 700c
DİSİPLİN Yol
ASTM KATEGORİSİ 1
AĞIRLIK 1880 gr
JANT MALZEMESİ Alüminyum
JANT MALZEMESİ DETAYLARI Alüminyum, asimetrik
JANT YÜKSEKLİĞİ KATEGORİSİ Düşük
JANT YÜKSEKLİĞİ Ön ve arka: 24,5 mm
JANT GENİŞLİĞİ 22,7 mm
İÇ ÇERÇEVE GENİŞLİĞİ (KANAL) 19 mm
LASTİK GENİŞLİĞİ 23 mm'den 35 mm'ye
FREN SİSTEMİ Kaliper
FRENLEME YÜZEYİ/FRENLEME SEÇENEKLERİ Alüminyum fren yüzeyi, tornalanmış
ÖN AKS UYUMLULUĞU QR
ARKA AKS UYUMLULUĞU QR
ÖN TEKERLEK KONUŞMACI 28
ARKA TEKERLEK KONUŞMACI 28
KONUŞTU: MALZEME Paslanmaz çelik
KONUŞTU: PROFİL Yuvarlak, J-çekme
MEME UÇLARI Pirinç
ÖN GÖBEK Alüminyum, Alüminyum flanşlar
ARKA GÖBEK Alüminyum, Alüminyum flanşlar
RULMANLAR Mühürlü kartuş yatakları
DİĞERLERİ Alüminyum Aks
AĞIRLIK SINIRI 120 kilo
FWB SÜRÜMÜ HG11, Kamp
İnternet sitesinden kaliper içinde baktım 28 mm kadar desteklediği yazıyor.Çatal imkan tanısada frenden ötürü 28mm tam olabilir veya surtebilir. Ama garanti 25mm olur.
İnternet sitesinden kaliper içinde baktım 28 mm kadar desteklediği yazıyor.
Hocam peki şöyle bir soru sorayım fren bacaklarını yok sayalım yada kaliteli bir dağ bisikleti yada benzeri geniş jant ve lastikler için uygun bir fren bacaklari ile guncellesem jantın sitesinde belirttiği sınırlarda bir dış lastik kullanabilir miyim?bu lastiğe göre de değişebilir. bazı lastikler 28mm gibi görünüp kumpasla ölçtüğünüzde 30 çıkabiliyor. denemeden bilmek zor. 25 garanti ama.
Hocam peki şöyle bir soru sorayım fren bacaklarını yok sayalım yada kaliteli bir dağ bisikleti yada benzeri geniş jant ve lastikler için uygun bir fren bacaklari ile guncellesem jantın sitesinde belirttiği sınırlarda bir dış lastik kullanabilir miyim?
Bu soruyu sormamda ki neden bisikleti biraz daha bozuk yollarda kullanmak, daha ekonomik bir yol diye düşünüyorum. Jantın imkan tanıdığı ölçüler işe 700x23 ve 35 arası yazmış.
Hocam peki şöyle bir soru sorayım fren bacaklarını yok sayalım yada kaliteli bir dağ bisikleti yada benzeri geniş jant ve lastikler için uygun bir fren bacaklari ile guncellesem jantın sitesinde belirttiği sınırlarda bir dış lastik kullanabilir miyim?
Bu soruyu sormamda ki neden bisikleti biraz daha bozuk yollarda kullanmak, daha ekonomik bir yol diye düşünüyorum. Jantın imkan tanıdığı ölçüler işe 700x23 ve 35 arası yazmış.
Anladım hocam cevaplar için teşekkür ederim.@ErzincanLee söylenenlere ek olarak kullandığın bisikletin de 30c üzerindeki lastik için uyumlu olduğunu düşünmüyorum. Zaten daha üzeri bir lastik tercihi için endurance, gravel yada benzeri bir model tercih etmek gerekir. Vaktiyle disk fren cyclocross bisikletler için lüksken ve bu kadar yaygın değilken v-fren grubunda cantilever frenler vardı. Özellikle cyclocross bisikletler de çok görüyordum.
(link) linktekiler fiyat bakımında uç örnekler ama 28 ve üzeri lastiği genişliğe sahip yol bisikletlerine örnek olması amacı ile ekledim. Son olarak forumda triban 520 bisikletine 35c takan birisi vardı.