Scudo Sports

Lastik tamiri

emre özbay

Daimi Üye
Tepki
227
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Biraz değişik bi soru olucak ama,dün akşam patlayan lastiğimi ilk kez onardım fakat yamayı lastik 4-5 psi basınçtayken yapıştırdım yani lastik şişikti bir problem olur mu merak ettim ?

Scudo
Yama yapıştı kuruduysa ve normal kullandığınız psi değerini bastığınızda ertesi güne kadar inmediyse bir sıkıntı olacağını sanmıyorum yamanın yan kenarı turuncu yerleri yapıştırma işleminden sonra güzelce kaynadıysa iç lastik ile hiç bir sıkıntı çıkarmaz

hava kaçırıyorsa vardır problem denersin :)

En güzel deneme yöntemi iç lastiğinizi komple su dolu leğen yada kova da gezdirin hava kaçışı varmı gözleyin.

Selam, arkadaşlar iç lastikte görselde işaretlediğim sekilde bir patlak var ama patlak yer dış lastik değil jant çemberinin olduğu tarafta ve kontrol ettim dış lastiği delen herhangi bir şey yok. Sanki iç lastik jant tarafından delinmiş gibi. Bu normal bir durum mu? ve bu iç lastiği tamir etmenin mantığı var mı?

Dosyalar

• Capture+_2018-07-06-18-58-59.png
    Capture+_2018-07-06-18-58-59.png
    113,8 KB · Okunma: 63
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@chanik chang

jantın tel başları deliyor. Asfalt yolda gidiyordum bi çukura düştüm ve pısss diye ses geldi sizinkinde olduğu gibi delik açılmış yama yaptım ama tekere takmadım muhtemelen tutar benimki en son hiç hava kaçırmıyordu.
Birde jantın içine elektrik bandı yada jant bandı denilen şeylerden takarsanız bu durumu bir daha yaşamazsınız.

@Hakan38 bende sonradan farkettim dediginiz gibi jant teli başlarından biri fazla çıkıntı duruyordu muhtemelen o sebep oldu çünkü biraz sert bir çukurdan kaçamayıp mecbur üzerinden geçmek zorunda kaldım zaten o surusten sonra indi lastik. Yama yaptim ama tutmadi şimdi atladım otobüse iç lastik almaya gidiyorum marmara foruma.

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
@chanik chang

dediğim gibi olmasına sevindim çünkü başka türlü ne olabilir ki :D

yamanın tutmaması biraz garip iyice zımparalayıp çıkıntıları yok edin o zaman tutar ama yedek iç lastik almakta fayda var

Bence o lastigede yama
Yapıp yedek olarak kullanin güzelce ince zımpara yapın sıvı yistirici surun 30 saniye kadar bekleyin ve yamayı üstüne yapistirin mengene gibi birşeyle belli bir süre pres yapin

• Beğen
Tepkiler: chanik chang
@Hakan38 @Seyha07 ilk başta yama tuttu ama üzerine ağırlık bindirince hem yama infilak etti hemde lastikteki yırtık büyüdü gitti. Anlayacağınız eski iç lastik sizlere ömür Decathlondan 4 kutu 700×35 aldım, tanesi19 liraya, zam gelmeden daha da fazla stoklamak lazım aslında.

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
Geri