Scudo Sports

Lastik şişmiyor

Tepki
66
İsim
Oğuz
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Atala
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arka lastik patlamisti komple cikardim tekeri ic lastik jant dis lastik olarak ayirdim hepsini temizledim dis lastikteki dikenler cikardim jantin icini kontrol ettim ic lastige yama yaptim sisirdim ic lastigi sisti kontrol icin biraktim 1 saat sonra baktim sorun yok inmemis tekere taktim herseyi hava basiyorum bi turlu sismiyor lastik nedendir? (Pompa bozuk degil)

Scudo
@ocnby pompa havayı dışarı mı vuruyo içeri mi

Sorun pompadami diye on lastigi indirdim onu denedim sisirdi

@ocnby o zaman lastiği doğru yerleştirmediniz

Cok hassas yaparim lastik isini hic sanmiyorum yanlis taktigimi yada dugum oldugunu baska sebep varmidir ? (Disarda sisiyor icerde sismiyor ) bilin bakalim nedendir ?

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
lastiği çıkar tekrar bak büyük ihtimalle lastiği takarken jant üzerinde kaydırır ken ince bir yarık meydana gelmiş oradan kaçırıyor dur
Eğer pompa diğer lastiğe sorunsuz yüksek hava basıyor sa sorun pompa da değil
Sibop tan da kaçırıyor olabilir

Lastik de çok patlak ve yama var sa artık ömrünü de doldurmuş olabilir

Tekrar cikarip bakmam gerekiyor demekki basa gelen çile çekilir yapacak bisey yok :)

Lastikte tespit edemediğin başka bir patlak vardır ya da siboptan kaçırıyordur. Pompa sağlam diyorsan başka alternatifi yok. İçine şeytan kaçmış olabilir belki de :D

@ocnby
%90 diyebilirim ki şimdiden yedek lastiğini hazırla.
Muhtemelen sibop'un kenarından kesti jant.

Bugun ic lastigi cikardim sorun ne diye bakmak icin iki tane birbirine cok yakin yarik buldum kucuktu yama yaptim tuttu ve sisirip bekledim inmedi tekrar lastige taktim ve sisirdim ve yine sismiyor ve yine yarildi sanirim ama neden yariliyor tecrubesi olan varmi sokup takmaktan biktim.

jantında çapak olabilir mi ? ya da takarken demir levye kullanıyorsan belki farketmeden kaçırıyorsundur vs vs ... kolay gelsin

@ocnby dis lastigin icinde diken vb seyler var mi bak birde jantin uretimdrn dolayi capak kalmis olabilir kenarlarina icine dikkatlice bak

Muhtemelen pompayı sibopa iyi yerleştiremiyorsun. Lastik dışardayken bu iş kolay olur genelde. Bende tchibodan aldığım pompada bunu sık sık yaşıyorum.

Plastik levye kullaniyorum dogru hava basiyorum zaten basarken lastikten tiss sesi geliyo. Giren hava direk cikiyo duyabiliyorum sorun buyuk ihtimal jantdadir ozaman dimi yeni ic lastik takcam simdi onuda yaparsa janti ikiye bolerim heralde.

iğne subap yada bisiklet subap kullanıyor isen subapların sıkman gereken subabı tutan kucuk pula benzer somunlar onları sıkmadıgından yada gevşediğindne hava basamıyo olabilirsin. Küçük cıvataları kontrol et.(subabı janta sabitlemek için olanı degil.) Civatada sorun yoksa her türlü bi kere daha sokup takıcan. Bir de adi şambrellerin subabı bozulabiliyor. Bir kez başıma gelmişti. Saatlerce delik aradıktan sonra şambreli suya sokunca subaptan kaçırdıgını farketebilmiştim.

@ocnby lastiği takarken mümkün olduğunca levye kullanma bir video vardı levye siz lastik takma konusunda onu da bulursam paylaşayım
Jant A da bir bak çapak ya da keskin kenar var mı jant telleri ne bir bak
Jant ın içindeki çemberi koruyan lastik var ona da bak bozulma var mı, olmazsa altına elektrik bandı çek

@dr_mrh

Geri