Scudo Sports

lastik seçimi

Cemil

Daimi Üye
Tepki
98
Bisiklet
Merida
Hem çamurda iyi performance vericek hemde asfalt ve arazi de kullanılabilecek lastik hangisini tavsiye edersiniz. Ayrıca çamurtutmayan lastik varmı?

Scudo
@6500

Çamurda iyi performans verecek lastikler genelde 'MUD' ibaresi olan lastiklerdi ve çamur tutmuyorlar yanılmıyorsam ve üst seviye arazi yarışı için üretiliyorlar...Birkaç örnek verecek olursak Michelin XCR Mud,Maxxis Medusa modellerini sayabilirim.Ancak asfalt performansları için bir şey söyleyemeyeceğim.

Bildiğim kadarıyla asfalt performansları çamurdakinin tam aksine, yol tutuşları çok düşük..

çamurda iyi tutan lastikler oldukça iri dişli lastiklerdir. bu nedenle çamurda iyi tutan lastikler(en azından benim kullandığm black shark mud) dağda ve özellikle çamurlu arazide süper tutuyor ama asfaltta hiç başarılı değil. ciddi derecede titreşim yapıyor. bunu şöyle düşünebilirsin, traktör tarlada ve çamurda çok iyi iş çıkarır ama yolda o kocaman dişli lastiklerden dolayı yolda hoplayarak gider.

eğer camurda gercekten yüksek performans istiyorsan schwalbe big betty yada schwalbe muddy mary tawsiye ederim ben... (tabi kadronla ilgili problem yasamassan)

merhaba ben maxxis medusa nın 2.10 luğunu kullanıyorum ve çamur performansı müthiş! tavsiye ederim

Zaten bir lastiğin hem çamur uygulamaları hem de asfalt uygulamaları için üretilebileceğini düşünmüyorum. Her iki uygulama için en sağlıklısı 2 farklı lastik kullanmak bence.

Geri