Scudo Sports

Lastik patlaması

@danceros rubena da schwalbe de uzun zaman kullandım. Hatta bır oncekı bısıkletımde rubena yı 3 sene kullandım, 1 kere bile patlamadı. anlattığım örnekte benım anlayamadığım ekstrem bir durum var.

İyi niyetinden şüphem yok ama marka önerisinden ziyade bu ilginç durumla ilgili tebrube talebim var.

Scudo
@BerkEvren hocam soyledıklerın/soyledıklerınız cok dogu fakat tek muhalefetım su olacak, neden sadece arka ? :(

@eray.hayta rubena nın zırhlı bır modeli. model adını tam hatırlayamadım.

@mersault
Kilonuzu ve yük durumunu bu sebeple sordum zaten :harika:

@BerkEvren atlamısım kusura bakmayın. boş bisiklet ( 10 kg cıvarı) kılom 80 boyum 1.76.

@Mustafa Zeybek aksam kı patlagı kontrol edeyım. eğer boyle ıse dusuk basınc dıyebılır mıyız ?

@mersault

aynı şeyi düşündüğüm gün ön lastik patlamıştı. hazırlıklı ol :D
şaka bir yana arka lastiğe daha çok yük biniyor. sürücünün yükü, ruble, zincir vs. hatta tel sayısı bile ön janta göre daha fazla.

• Beğen
Tepkiler: mersault
@mersault

jant tellerinde sorun olabilir, çıkıntı olabilir, jantın ezilmiştir iç lastiğe baskı yapabilir, lastiğine birşey batmıştır içerden farkedememişsindir, iç lastik dış lastiğine uygun ölçüde değildir, jant çemberin sert biryere vurursun metal talaşı çıkar o batabilir, jant çemberindeki bantı veya lastiği değiştirebilirsinz. birde şuna dikkat edin, iç lastik çemberin içindenmi yoksa dışındanmı patlıyor?

@Seyha07

bike-discount.de adresinde 110tl ye satılıyor.tabi bunun kargosu, vergisi derken 180i bulur tane başı

Lastik basınçları çok önemli.Lastik üzerinde azami izin verilen düzeyde basıncı basarak bisikletle çıkarsanız sorununuzun azalacağını düşünüyorum.Yapılması gereken eve bir tane basınç göstergeli ayak pompası almak :)

@mersault Neden arka demişsiniz? Cevabı çok basit aslında seleye yakın olması sebebiyle yükün büyük çoğunluğu arka tekere gelir.Arka teker dış lastik olarak da fazla aşınır ön lastiklere göre :) iç lastiklerde de yanak kısımlarında incelmeler vs gibi benzer durumlar gözlemlenir.

@Cem cm Bisikleti seleye oturarak kullandığınızda her iki tekere eşit kuvvetler mi uygulandığını düşünüyorsunuz? Ya da aksini mi iddia ediyorsunuz anlamadım.Rublenin arka tekerde olması belki bir ihtimal etkili olabilir.

@The 69 Eyes yuk dogal olarak arka tekerde oldugu icin basin agirlik otaya odaklanir hem akordda arka teker de daha cabuk gider

Şamyeli tamir ettikten sonra lastik içine pudra sürün arkadaşlar.

@Seyha07 Kardeşim ben de yukarıda aynı şeyi söylüyorum farklı bir durumu konuşmuyoruz yani...

@Cem cm katılıyorum ancak arabalardaki GÜÇ kadar bizler pati çekerek kullanamıyoruz.Dolayısıyla arka teker ile ön tekerin ağırlık merkezleri kıyaslandığında arka tekerin ağırlık merkezine daha yakın olduğu ve de çeker sistemin arka tekerde olması sebebiyle yukarıdaki arkadaşın sorduğu ''neden arka teker patlıyor?''sorusuna sanırım tatmin edici bir cevap verilmiş oldu.

@The 69 Eyes

(link)

%55 %45 civarıdır dağılım +-5/10 fark edebilir.

Ama yine de en çok fazla hakiki aşırı olarak siz haklısınız tabi ki :)

@mersault Eskiden arabalarda şamyelliydi ve lastikle beraber pudra verirlerdi. Eski insanlara sor bilirler. Amaç şamyelin lastige yapışmasinı engellemek. Bazen fren yaptığında lastik jantta oynayabiliyor şamyel lastige yapışmışsa patlayabiliyor. Hem nemlenmeyide engeller ;)

Geri