Scudo Sports

Lastik Patladı/Dış Lastik Kesildi

- Alo Bakırköy belediyesi mi? Bu bir ihbardır. Şu an yenimahalle sahilinde bir hödük elindeki soda şişesini yere bıraktı, biraz sonra ordan geçen başka bir hödük o şişeye tekme atacak, şişe kenardaki beton yüksekliğe çarpıp kırılacak, sonra da ordan geçen bisikletlilerin lastiği patlayacak. Sahildeki zabıta ekibi o şişeyi alsın acilen.

Hayalinde böyle bir işleyiş mevcut sanırım. Şunu söyliyim ki, bizdeki hödük sayısıyla baş edebilecek bir belediye yok dünya üzerinde.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Scudo
Bu bahsedilen lastikler yol bisikleti lastiklerimidir?Bizim zamanımızda iç lastikler balon inceliğinde olup dış lastiğin içinde bulunur, lastik altı ise balmumlu ip ile dikilirdi üzerine şerit bez yapışırdı.

Lastiğin iç kısmında aynı şekilde kesik varsa kullanmak sakıncalı olabilir.

Böyle bir durumda iç lastikten bir parça kesip biraz inceltip yarığın olduğu yere yapıştırmak sorunu bir süreliğine çözmez mi? Eski dış lastiğimde öyle yapmıştım oldukça uzun süre götürmüştü.

Tebessümle okudum yazılanları. Ve sabah yaşadıklarım aklıma geldi. Pazar turu için 6.30 da sözleştik grup ile. Hazırlandım evden çıktım. Bir sabah namazını camide kılıp eve dönüş yolunda olanlar var sokakta bir de ben. Bisikletim henüz 5-6 aylık çizik yok. Mutluyum huzurluyum :) Neyse evden çıktım hemen 20 mt ilerideki pastanenin yanından sola 90 derece döneceğim. Hızım 10-15 km arası. Yerde bir siyahlık ama tepki verecek zaman yok ve ben sol tarafıma yere kapaklanıyorum. Camiden gelen müminlerin ayaklarına iki seksen uzanıyorum. Sebep? Sebep pastanenin boylu boyunca yere döktüğü yağ. Yeni STI kolum çizilmiş ve benim kol bacak ve kalçadaki asfalt yanığını unutturmuş. Gönül ister ki ben de Almanya'da yaşıyor olayım ve tutanak tutturup tüm masraflarımı pastaneden alayım ama birden nerde yaşadığım aklıma geliyor ve yutkunuyorum. Bir halt olmayacağını biliyorum ama yarın belediyeye bir dilekçe ile başvuracağım en azından oraları yıkatsınlar. Zira yokuş aşağı frene basacak araç bir faciaya sebep olabilir. STI kollar mı? Oje ile küçük dokunuşlar yaptım.

Son düzenleme:
Bu yaşananlar Türkiye’ye özgüymüş daha gelişmiş ülkelerde bunlar olmuyormuş gibi bir yanılsama var. Alkolün görece ucuz olması ve alkolizmin yaygınlığı gibi sebeplerden cam kırığı Almanya’ da ( en azından benim gördüğüm şehirleri diyelim) sokaklardan eksik olmaz.

Ezilmiş bir milletin ferdi olduğun belli, o camın professional seviyede bir lastiğe saplandığını düşün ne olacak bu durumda hatta şunu düşün lastiğini değiştikten sonra sırf belediye görevini yapmadığı için yine cam saplanıyor sizce bu durum kabul edilebilir mi ? yani bir garanti mekanizması veya sigorta gerekmiyor mu
Aslında çok doğru bir yaklaşım gibi görünse de uygulanabilir değil maalesef. Sonuçta Türkiyede "lastikçi" denilen bir meslek grubu var, toplam sayıları nedir bilemem ama cidden çoklar. Herbiri günde illaki 5-10 lastik tamiri yapıyordur. Her lastik sorunu bir felakete yol açabilir sizinde belirttiğiniz gibi, aracın hızına ve o anki manevrasına bağlı olarak. E doğal oylarak her patlamanın bir sebebi de var. Çivi, vida, cam, diken . Yani kimi, ne için suçlayacağız. Otobanda çivi batsa kim suçlu, karayolları süpürdükten 10 dk sonra bir hafriyat kamyonundan dökülmüş olabilir. Ya da ondan 5 dk sonra geçen eşya taşıyan bir pikaptan. Belkide bir sedan sürücüsü kasten attı? Kim bilebilir ki. Suçlu karayolları mı?

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Ezilmiş bir milletin ferdi olduğun belli, o camın professional seviyede bir lastiğe saplandığını düşün ne olacak bu durumda hatta şunu düşün lastiğini değiştikten sonra sırf belediye görevini yapmadığı için yine cam saplanıyor sizce bu durum kabul edilebilir mi ? yani bir garanti mekanizması veya sigorta gerekmiyor mu
Eğitim şart, suç belediye mi, yoksa gereken eğitimi almamış, topluma ve doğaya saygısı
olmayan o cam/şişe vs orada kırmış birey/bireylerde mi?
Böyle bir durumda iç lastikten bir parça kesip biraz inceltip yarığın olduğu yere yapıştırmak sorunu bir süreliğine çözmez mi? Eski dış lastiğimde öyle yapmıştım oldukça uzun süre götürmüştü.
Belki eve dönmek için olabilir. Uzun vadede yeniden patlayacak, iç lastik yerine tubeless lastik yaması daha sağlam olacaktır, zira yamanın malzemesi daha sert ve dış etkenlere karşı iç lastikten daha dayanıklı.

• Beğen
Eğitim şart, suç belediye mi, yoksa gereken eğitimi almamış, topluma ve doğaya saygısı
olmayan o cam/şişe vs orada kırmış birey/bireylerde mi?

Belki eve dönmek için olabilir. Uzun vadede yeniden patlayacak, iç lastik yerine tubeless lastik yaması daha sağlam olacaktır, zira yamanın malzemesi daha sert ve dış etkenlere karşı iç lastikten daha dayanıklı.
suçlu olan elbette insan olamamış iki ayaklılar ama sorumlu olan büyük şehir belediyesi. Bir talep oluşturdum bakalım ibb nasıl bir geri dönüşte bulunacak

suçlu olan elbette insan olamamış iki ayaklılar ama sorumlu olan büyük şehir belediyesi. Bir talep oluşturdum bakalım ibb nasıl bir geri dönüşte bulunacak

özellikle takip edeceğim. Lütfen geri dönüşü paylaşırsınız.

• Hahaha
Tepkiler: Myali
Otobanda başınıza gelseydi peki sorumlu kimdi? Ya da turdayken İstanbul-Ankara arasında bir yerlerde.

yo
Otobanda başınıza gelseydi peki sorumlu kimdi? Ya da turdayken İstanbul-Ankara arasında bir yerlerde.
yol kime ait ise o kurum sorumludur. Ben, benden kaynaklanmayan sorumsuzluklar yüzünden fuzuli para harcamak zorunda değilim. Siyasetçiler sabah akşam birbirlerine bağıracaklarına bu girdabı çözmeliler 😅👍

yo

yol kime ait ise o kurum sorumludur. Ben, benden kaynaklanmayan sorumsuzluklar yüzünden fuzuli para harcamak zorunda değilim. Siyasetçiler sabah akşam birbirlerine bağıracaklarına bu girdabı çözmeliler 😅👍

kardeşim sen bu yaşa iyi gelmişsin. Kalan ömrü hayatında kolaylıklar dilerim :)

Arkadaş aslında yanlış düşünmüyor. Bizleri öyle bir hale getirmişler ki, bazı konuları artık kimse oralı olmaz gözüyle bakıyoruz. Tamam bilinçsiz insanlar yada hödükler çok, ama cevre ve temizlik işleri belediyelerin mülki görevleri arasında degil mi? Günlerce temizlenmez ise tabiki sorumlu, evin önünde araba camı yada benzeri birşey patlamış ve yola yayılmıştı günlerce bekledi. Sonra şikayet ettim geldi temizlediler. Ben tabiki bir temizlik işçisinin tek tek izmarit toplamasını beklemiyorum, buna ne insan gücü yeter nede personel, herşey bilinçli aklı selim eğitimli bir toplumla başlar, arkadaşın bu konuda mağduriyetini yada hakkını araması olumlu, belki zararını tanzim edemeyecek ama hiç değilse bu konudaki tepkisini ortaya koymuş. Bende sonucu tahmin ediyorum gerçi 😁ama merakla bekliyorum.

• Beğen
yo

Bilmiyorum haberin var mı ama, Türkiye Cumhuriyeti'de yaşıyoruz kardeş. Arabayı evimin önüne parkettim ve uzun süre orda kaldı diye, bulunduğum mahalleye dadanmış park mafyası arabanın lambasını kırdı, "buraya park etme!" ihtarı olarak, gittim 2000 tl verdim çıkmacıdan stop lamba aldım mesela. Bu yaşa kadar hiç mi başına gelmedi böyle şeyler enteresan.

• Beğen
Hayretle okudum arkadaşımızın mesajlarını, gerçekten bambaşka ülkelerde yaşıyoruz gibi hissettim. Yanlış anlama lütfen @Acemi_Sürücü , dalga falan geçmek değil niyetim. Ben de hakkımı aramayı, sormayı her zaman tercih ederim ama gerçekten bu konuyla ilgili belediyenin veya her hangi bi yerel yönetimin ne yapıp seni mutlu edeceğini düşünüyorsun anlayamadım. Yine yanlış anlaşılmak istemem, daha geçen hafta bi sabah boğazda önümde yol kenarlarını süpürüp temizleyen alet gidiyordu, ona rağmen ufak tefek cam parçalarının üzerinden geçtim..

• Beğen
yo

Ah keşke, ağzından bal damlıyor. 👍🙂

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Merhabalar, şuan bisikletimin tekerlekleri bu halde sisirince duzelmiyor. Ne yapabilirim, nasil tamir edebilirim?

Dosyalar

• 17231153008794366133458752948088.jpg
    17231153008794366133458752948088.jpg
    153,8 KB · Okunma: 32
  • 17231153251224120976990023215801.jpg
    17231153251224120976990023215801.jpg
    236,2 KB · Okunma: 32
  • 17231153493055908731236076025977.jpg
    17231153493055908731236076025977.jpg
    266,7 KB · Okunma: 32
Merhabalar, şuan bisikletimin tekerlekleri bu halde sisirince duzelmiyor. Ne yapabilirim, nasil tamir edebilirim?
Dış lastikte problem yoksa, elinizde varsa lastik levyesiyle, yoksa düz tornavida kaşık çatal sapı gibi şeylerle dış lastiği çıkarmalısınız. Daha sonra iç lastiği kontrol edersiniz. Eğer yarıldıysa yapacak bir şey yok, yeni almanız lazım. Delik varsa suya daldırıp deliği bulursunuz, yamalarsınız. Yamaladıktan sonra benzer şekilde takmanız lazım. Video izlerseniz daha çok yardımcı olur, bir sürü bulabilirsiniz youtubeda

• Beğen
Geri