Scudo Sports

Lastik parlatmak, neredeyse yeni gibi duruyor :)

@MeLiSBuRCu

Arap sabunu kesinlikle başarılı fakat şekerli su yapış yapış yapar.

Scudo
Karlı bir hava ise; Karda 5 dakika bisiklet sürün eve geldiğinizde lastikler yeni gibi olsun.

@Dogukanaksu

Evet yapıyor ama simsiyah oluyor yanakları . Önce arap sabunuyla siliyoruz , sonra üstünden kolayla geçiyoruz . Çamura girmediğiniz sürece 3-4 gün simsiyah kalıyor .

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
Bir kere arap sabununu lastiğin üstüne sürmüştüm eve geldim bir baktım arkam full arap sabunu çamurluk yoktu :D

Lastik siyah olunca ne oluyor onu anlamadım ben :D

• Beğen
Tepkiler: -Paşa-
Sabun gibi bir sürü partlacı şeylerle uğraşacağınıza oto yıkamacında Özel ilaçlı köpükler var onu bisikletin her yerine püskürtün ve uzaktan basınclı suyla su tutun 5 dakka içerisinde pırıl pırıl hale geliyor :) Özellikle bu yöntem yarışlardan sonra cok işe yarıyor :)

Bende anlamadım bu lastik parlatma olayını. Birtane kullanacagınız birtanede kullanmayacağınız lastik alın evde temiz durmasını istiyorsanız kullanmadığınız lastikleri takarsınız.
Bisiklet bir sarf malzemesidir ömrü kadar kullanırsınız. Ömrünün daha uzun sürmesini istiyorsanız az kullanırsınız. Lastik zaten kullanılır ve biter. Bisiklet üzerinde ömrü en az olan parça lastiktir. Eğer lastik ömrünü uzatmanın yollarını arıyorsanız bu güzel , konu başlığına uygun olmadığından burada yazmayacağım. Ama parlatmak nedir ?

Bence bunlarla hiç uğraşmayın büyük marketlerde ve oto aksesuarcılarında araba için 5-10TL ye lastik cilaları satılıyor. Bunlar hem lastiği pırıl pırıl yapıyor hemde çok kirlensede yıkanınca temizlemeyi kolaylaştırıyor.

ben gliserin kullanıyorum .. bi pet şişenin yarısından biraz daha fazla gliserin koyuyorum üstüne su ekleyip gliserinle karışmasını sağlıyorum .. sonra bunu cam sil fısfıslarına koyabilirsiniz parfüm şişesine koyabilirsiniz .. süngere biraz sıkıyorum .. sonra lastiklere sıkıyorum parıl parıl oluyor lastiklerim :) v fren kullanıcıları pabuçların yerlerine gelmemesine dikkat etsin .. kayma ve ses yapabiliyor ..

Geri