Scudo Sports

Lastik ölçüsü

ATALAY16

Forum Bağımlısı
Tepki
1.873
İsim
Fatih Mehmet ATALAY
Bisiklet
Sedona
arkadaşalr iyi günler öncelikle bu konu belki 100 defa açıldı ama benim kafa basmıyor bir türlü :confused:
bisikletim cylcross türü üzerinde 1.40 mm kalınlıkta swalbe tour plus lastikler var zırh koruması yüksek olması silik lastik olmaması psı değerinin max 85 olasından dolayı asfalt yolda tatmin edici bir hız elde edemiyorum bu sebeble 1.40 mm den daha düşük kaç mm takabilirim janta 700x35c jantım daha ince ve daha hafif bir lastik istiyorum tavsiyeleriniz nedir acaba ?

(link)

Scudo
Eğer bütçeniz uygunsa veya yurtdışından getirtme imkanı varsa 700x28c Continental 4 season öneririm.Linkteki bisikletin Jantlarına en uygun olarak 23c-35c arası lastik takılabilir.

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
@SedatT hocam bayağı pahalıymış o ya :) bu lastikten daha incesini desteklermi jantlarım acaba

continental grand prix 4000 s ii bu lastik nasıl acaba

"Shimano WH-RX05" jantlara 23c'ye kadar ince lastik takılabiliyor.Continental grand prix 4000 s II lastikler de oldukça pahalı.Eğer ağırlıklı olarak bisikletini asfalt'ta kullanacaksan,daha uygun fiyatlı,Maxxis Re-fuse(Ülkemizde bulması zor) veya Maxxis detonator 700x25c tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
@SedatT hocam çok teşekkür ederim son soru olarak 35c (1.40 ) kalınlıkta kullandığım iç lastiği bu 25 c veya 23 c lerde kullanabilirmiyim acaba ?

700x23 mm veya 25 mm dış lastikle,700x18-25c iç lastik kullanmanı tavsiye ederim.En geniş olarak 18-28c olabilir.Daha genişi veya şu an kullandığın iç lastikler büyük gelir.

(link) burada yazan değerlere göre minimum 25 maksimum 38 kullanmanız sizin sağlığınız açısından iyi olacağı kanaatindeyim. Ben bisikletim de continental ultra sport 2 kullanıyorum. 700x25 patlak sıkıntısı yaşatıyordu ama iç lastiklerimi decathlon 18-23 olanlardan kullanıyordum. Şimdi 18-25 iç lastik kullanıyorum ve iç lastiğin iç kısmına zırh kaplattım. Patlak sıkıntım şimdilik çözüldü.

1.Benim de salcono hb şehir bisikletin var 23 lük lastik olur herhalde?
2. İyi olan lastik öne mi arkaya mı takılmalı?

@Turak İlk olarak jantınızın üzerinde bir rakam olmalı onu söylerseniz takabileceğiniz maksimum ve minumum lastik ebatlarını size söyleyebilirim. İkinci olarak ağırlığı taşıyan kısım arka lastiklerdir. Arka lastikler herzaman daha çabuk aşınırlar. İyi lastiği ben olsam arka tarafa takarım.

• Beğen
Tepkiler: Tuurok
Selamlar bende de salcano cyc02 cyclocross var. Lastikler 700x38 continental cx comp tu. Onları söküp 700x23 yaptım, akarı iyi ama konfor sıfır oluyor, onun dışında arka çatal ve maşanın geniş olması da dönüşlerde esneme payını genişletiyor, bu da dengesiz bir sürüş sağlıyor. Şu anda zırhlı 700x35 kullanıyorum fakat en iyisinin 700x28 veya 700x32 olduğunu düşünüyorum.

Bu arada senin bisikletin jantlarının aralığı şu şekilde imiş. 23-35/622

• Beğen
@Gökhan Kuş Hocam benim lastikler de 38 lık. 23 lük lastik öne temin ettim. O dediginiz dönüşler çok sıkıntı oluyor mu?

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
@Turak şimdi 700x23 cyclocross un doğasına aykırı dediğim gibi çatal genişliği ve lastiğin esneme durumu problem yaratıyor. Onun dışında cyclocross ların jantları konik olduğu için 700x23 ler tam oturmuyor, kullanıyoruz ama öyle kullanıyoruz işte, konfor sıfır.

• Beğen
Geri