Scudo Sports

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

merhabalar arkadaşlar, foruma yeni üye oldum, tecrübeleriniz bizi de tecrübelendirecektir. kullandığım bisiklet carraro Big 927 27.5" jant. 27.5x2.25 CST lastik var üzerinde, lastikleri daha ince olacak şekilde değiştirmek istiyorum ama maalesef ara bir boy olduğu için lastik bulmakta güçlük çekiyorum. en ince olacak şekilde hangi lastikleri kullanabilirim. 28" tur bisikleti lastikleri uyar mı mesela. yardımlarınız için şimdiden telşekkürler....

Scudo
@laciverti
Konuyu hortlatıyorum ama 28c ye hangi iç lastik uyum saglar veya illaki uyum sağlayanını bulurumda en iyi verimi hangisinde alırım

Bisiklet yol -yarış mı, cyclocross mu, tur bisikleti mi?

700c 622mm demektir. Bu janta 700 dış lastik takılır. Jant kalınlığı da hangi kalınlıkda dış lastik takılabileceğini belirler.
Bu durumda;
Dış lastik 28 /? ( yani 700/? ) olarak söylenir. Yani çapı 700 (yani 28 ) ancak kalınlığı ne kadar bunu da bilmek gerekir.28, 30, 32 , 34 , 37 olabilir. Daha ince de olabilir.Yol-yarış ise 22-23 olabilir, Cyclocrossda 32 -34 çok uygun bir kalınlıkdır.
İç lastikler üzerinde hangi ölçülerde dış lastiklerle kullanılabileceği bilgisiyle gelir.( 700/32-35 iç lastik, 32-35 dış lastiğe uygundur.

İç lastik, dış lastikden daha dar seçilir ki, şişirildiğinde dış lastiği doldurabilsin.

• Beğen
Tepkiler: engin444
Selamlar.. Carraro Sportive 225 kullanıyorum.. İç ve dış lastik tavsiyelerinizi bekliyorum.. Çok bekliyorum.. Hep bekliyorum.. :krsn:

Konuyu bölüp bir soru sormak istiyorum. Bir jantın tubeless uyumlu olup olmadığını nasıl anlarız acaba.

26" mosso marine katlanır bisiklet aldım. Üzerindeki lastik 26x2.0 mtb. 52x559 yazıyor. Ben bisikleti şehiriçinden başka bir yerde kullanmıyorum. Bu lastikler bana fazla kalın geldi. Lastik ölçüsünü düşürmek istiyorum 1.75 ya da 1.5 ama karar veremedim. Forumda aynı bisikletten olan bir arkadaş 1.75 ile değiştirmiş ama şimdiki aklım olsa 1.5 alırım demiş. Ben çok hız istemiyorum manevra kabiliyeti artsa yeter. Hangisi uygun olur benim için sizce?

1.5" lastik olur. Çekinmeden alabilirsiniz.

İyi günler. Bu bisiklet işinde yeni sayılırım. Specialized sirrus elite kullanıyorum. Bir süredir garajda yatıyordu ve tekrar kullanmaya başladığımdan beri arka teker patlayıp duruyor. Tekerleri ve şambrelleri değiştirmek istiyorum. Genelde günde 15-20 km yol yapıyorum bu yüzden tekerin patlaması bu yola engel oluyor. Patlamayan bir lastik ve sağlam bir şambrel arıyorum. Şuanki teker ölçüm 28 ve lastikler 700x28c. Rubena flash STU almak istiyorum fakat 700x28c bulamadım. 35c alsam farkları ne olur ?

Bir soru daha, STU lastik içine de dolgulu şambrel taksam çok mu abartılı olur? Nasıl bir şambrel tercih etmeliyim.

Bu 28c, 35c vs. hakkındaki ölçü birimleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim. İyi sürüşler.

@Caghazz Lastik ölçüleriyle ilgili bir videom var; kanalımda bulabilirsiniz, lastik ölçüleri ile ilgili tüm soru işaretlerini kaldırır kafanızdan

@Anonim

Videonuzu izledim gayet güzel anlatmışsınız ölçü olayını anladım. Fakat sanırım benim jantıma göre STU lastik yok. Jantım 622x15c ve videonuza göre 15c janta maksimum 700x32c lastik takılabiliyor. Fakat STU lastikler 700x35c den başlıyor. 700x32c maks için önecebileceğiniz sağlam zırhlı bir lastik var mıdır acaba? Teşekkür ederim tekrardan.

@Caghazz Aslında standart olarak 1.9 katı densede normalde 3 katına kadar takılabiliyor bir sorun olacağını sanmıyorum :)

Ben de bir soru sorayım.
Bazı 29" bisikletlerde teknik özellikler kısmında lastik için 700c diyor.
700c 28" değil miydi, neden 29" diyor :)
Mesela 29 whell size yazan KTM tur bisikleti için lastik Schwalbe Mondial 700x50 diyor...

@Ahmetgitar
Jantlar aynı lastik yanaklarından dolayı 29 olarak geçiyor

@tanchu evet ama burada lastik için de 700 diyor. Oysa ki 29er çap olarak 700'den büyük olması gerekmez mi?
Ben 700 görünce 28" derim, 29er demem. Ya da bisiklet teknik özellikleri yanlış yazılmış. Ya da 29" uyumlu bisiklete nasıl olsa jant aynı diye 28" lastik takılmış.

@Anonim

Videonuzda yeni teknoloji ile 3 katına kadar cıkabiliyor fakat ben tavsiye etmiyorum dediğiniz için 35lere bakmadım. 35clere de bakabilirim o zaman bir sorun olmaz diyorsunuz.

@Ahmetgitar
Lastiğin dış çapı olarak 29 ama iç çapı 28 lık lastiklerle aynı o yüzdende çeşitli lastikleri kullanmak için uygun

(link) Mesela bunda 27.5 :)

@Caghazz Kullanan arkadaşlar var; ben biraz gelenekçi olduğum için :) 30 ile 35 arasında çok büyük bir fark bir sorun olacağını düşünmüyorum :)

Aa unutmadan yalnız en önemlisi arka ve ön maşanız o genişliği karşılayacak mı onu kontrol edin :) En önemlisi bu :)

Arkadaşlar Merhaba, benim katlanır bisikletin lastikleri Kenda ksmart (32x406) 20x1.35
60TPI casing Dual Tread Compound IRON CAP. şimdi şu parantez içindeki ölçü ne oluyor ? Yedek iç ve dış lastik almak istiyorum schwalbe veya wtb freedom thickslick ama parantez içindeki ölçülerde bulamadım. Lastik ölçülerinde neye dikkat etmem gerekli?

@Cenko Parantez içindeki ölçüler dışındaki ölçülerin başka bir standarta göre yazılmış hali. İlki mm'dir, ikincisi inch.

Geri