Scudo Sports

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

benim lastik ölçüm 24x2,125 yazıyor.ama internetten araştırıyorum bu lastikden bulamıyorum.ne yapabilirim.baska olabilecek lastik modeli varmıdır.
bisiklet markası castello.

Scudo
Merhaba, salcano ng350 hd 27.5 bisikletim var, ölçüleri tam bilmiyorum ancak salcano XPRO HT02 32h jant seti olarak geçiyor. yol için kalın olduğunu düşündüğüm lastiklerimi inceltmek istiyorum. Kullanımım yarı hafif arazi yarı yol şeklinde. Yani lastiklerin arazide de idare etmesi gerekiyor. 2 dış lastik 100 lira civarı bütçem var. Şimdiden teşekkürler

@Orhan Akarkut Jantım hakkında tek bildiğim 27.5 inç ve modelinin salcano XPRO HT02 32h olduğu. Detaylı ölçüleri bulamıyorum. Üstünde de yazmıyor.

@Kubilay Koparan 26 Jant 1.10 ebatında lastik mevcut. Çok inceltmeyi düşünüyorsanız bu ölçüye kadar düşebilirsiniz

@Hrii3y fabrikanın taktıkları 2.2", aklaşık 56 mm genişlikte tam arazi lastikleri. Asfalt-hafif arazi karışık kullanım için bütçenize uygun fiyatlı 27.5x1.50 gibi hafif dişli bir lastik kullanabilirsiniz.

@ghost1616 Örneğin:(link)

@Uğur Can S. O kadar olmasa bile ince slick lastik varsa uygun link atabilirmisiniz ?

@Kubilay Koparan Jant genişliğiniz ne kadar? Buna göre net bir öneride bulunulabilir. Mevcut lastiğiniz MTB dağ lastiği sanırım, 50mm civarında genişli var. 23 lük lastik takamazsınız. 32'den dar lastik takmanızı önermem, janttan çıkma tehlikesi var.

@Orhan Akarkut aynen hocam şuan 26x1.95 mtb jant noname o Yüzden jant genişliğini bilmiyorum şimdi ise 26x1.50 yol lastiği takıp akıcılığı arttırmak istiyorum.

@Kubilay Koparan Olur. Jantın iç genişliğini ölçün, o ölçüyü 1.4 ile çarpın, bulduğunuz rakamdan daha imce tabanlı lastik takmayın. Örneğin jant iç genişliği 25mm ise, min 25x1.4=35 mm genişlikte lastik takabilirsiniz minimum.

@Orhan Akarkut peki Sağolun peki bu Ölçü civarlarında bildiğiniz uygun bir lastik varmı ebay oksun Türkiye olsun ?

@Orhan Akarkut Sağolun ben bulabilirsem biraz daha ucuz yollu arıyorum yinede Sağolun :)

@Orhan Akarkut İnternetten almak istiyorum. Model olarak öneride bulunur musunuz? Çift lastik 100 liraya zor olacak gibi, olmaz derseniz biraz daha idare edip 150 ye kadar çıkabilirim.

@Hrii3y Örneğin bu biraz kalın ama, çok dişli değil, olur: (link)
Bu daha güzel olur:(link)

@Orhan Akarkut schwalbe de kenda da bütçemi aşıyor ancak daha uygun öneriniz yoksa biraz daha bekleyip kendalardan alabilirim. Verdiğiniz site Güvenli midir? Şuanki lastiklerim kalın olsa da idare ediyor, yurtdışı fiyatları daha uygunsa geç olsun güzel olsun diyerek dışarıdan da alabilirim.

(Nedense benim isteklerimi karşılayan onlarca 26" önerisi var ama 27,5" yok buyüzden kendim karar veremiyorum...)

@Hrii3y Performans Bisiklet, güvenilir bir satıcıdır, Merda'nın Ankara'da tek yetkili satıcı ve servisidir.
Bu da olabilir, ikisi 46 euro.(link)
Bir de bu var, daha iyi, tam asfalt için:(link)

@Orhan Akarkut Continental Travek Contact' ı beğendim ancak 26" görünüyor? Bunu filtreden 27.5 işaretleyince bu lastiğin de listelenmesine bağlıyorum, ürünün kendi sayfasında da 27,5 lik model yok. (link)
Tam asfalt lastiği istemiyorum görünce taşa toprağa girmeden duramam da...:) Zaten araziye giderken eski lastiklerimi takacağım.

Geri