Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

330320 dosyayı görüntüle 330321 dosyayı görüntüle

Lastik yanağındaki bu çatlak her iki yanda da mevcut. Şu an herhangi bir etkisi yok ama daha önce böyle bir çatlak oluşma ve deneyimleyen oldu mu? Lastik aşağı yukarı 1 yıldır kullanımda. Güneşte bırakmıyorum.
Benim lastiğimde benzer bir çatlak var. Yüksek psi hava vurunca orası janttan dışarı doğru bombeleşiyordu hatta neredeyse sınırı gözüküyordu. Ve tabii frene de sürtüyordu her tur atışında (v fren). Onun dışında acil bir şey olmadı mecbur sürmüştüm o haliyle 40-50 km. Biraz havayı düşürüp süre süre varmıştım eve

Scudo
Vittoria Randonneur 700x28 dış lastikler kullanıyorum, inanılmaz derecede memnunum. Gerek yol tutuşu (bana kadar), gerek dayanıklılığı, gerek şekli şemali her şeyiyle benim için harika lastikler. Aldığım dönemde (2023 Ağustos) Decathlon'dan 300TL/adet gibi bi fiyata almıştım. Lastiklerim hala çok iyi durumda, 1 defa bile patlamadılar bu arada onu da ekleyeyim ve 5.800 kilometre olmuş kullanıyorum. Sadece kafamda şöyle bi rahatsızlık var, Eskişehir'de sürüş yaptığım güzergahta yol kenarlarında bi hayli cam kırığı var, şu ana kadar bi problem yaşamadım ama an meselesi gibi geliyor. İç lastiği değiştiririz onda sıkıntı yok ama dış lastiklerime hoş olmayan zararlar gelmesi durumunda muadil bir ürün bakıyorum, zira benim lastikler;

1758269194583.png

bu kadar para olmuş :(

Tavsiye edebileceğiniz bir lastik var mıdır? 2.500 lira biraz yüksek gibi geliyor, şöyle 1.000TL dolaylarında belki bu kadar dayanıklı olmasa da fena değildir diyebileceğiniz bi lastik önerebilecek varsa memnuniyet duyarım.

Bu arada ben lastikleri aldığımda standart sayılabilecek orta halli bi araba lastiği hemen hemen 3 katı fiyataydı, şu an bu tarzda bi araba lastiği de hemen hemen bu fiyat, çok acaip bi olay.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Vittoria Randonneur 700x28 dış lastikler kullanıyorum, inanılmaz derecede memnunum. Gerek yol tutuşu (bana kadar), gerek dayanıklılığı, gerek şekli şemali her şeyiyle benim için harika lastikler. Aldığım dönemde (2023 Ağustos) Decathlon'dan 300TL/adet gibi bi fiyata almıştım. Lastiklerim hala çok iyi durumda, 1 defa bile patlamadılar bu arada onu da ekleyeyim ve 5.800 kilometre olmuş kullanıyorum. Sadece kafamda şöyle bi rahatsızlık var, Eskişehir'de sürüş yaptığım güzergahta yol kenarlarında bi hayli cam kırığı var, şu ana kadar bi problem yaşamadım ama an meselesi gibi geliyor. İç lastiği değiştiririz onda sıkıntı yok ama dış lastiklerime hoş olmayan zararlar gelmesi durumunda muadil bir ürün bakıyorum, zira benim lastikler;

330370 dosyayı görüntüle

Tavsiye edebileceğiniz bir lastik var mıdır? 2.500 lira biraz yüksek gibi geliyor, şöyle 1.000TL dolaylarında belki bu kadar dayanıklı olmasa da fena değildir diyebileceğiniz bi lastik önerebilecek varsa memnuniyet duyarım.

Bu arada ben lastikleri aldığımda standart sayılabilecek orta halli bi araba lastiği hemen hemen 3 katı fiyataydı, şu an bu tarzda bi araba lastiği de hemen hemen bu fiyat, çok acaip bi olay.
(link)

(link)

Neden decathlona bakıyorsun sadece :D

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Vittoria Randonneur 700x28 dış lastikler kullanıyorum
Youtube'da birisi bu lastiğin 26 inçh olanını 55.000 mil kullanıp videosunu çekip atmış. Erdoğanlarda fiyatı uygun ben de bir çift alacağım Triban 300 için :)

• Beğen
(link)

(link)

Neden decathlona bakıyorsun sadece :D
Tam anlamadım, aynı lastikler olduğundan emin değilim. Vittoria artık bendeki lastikleri bendeki adıyla satmıyor, muhtemelen üretimi yok artık. Bendekiler Randonneur Classic olarak geçiyor, yurtışında bi kaç sitede 35-40 dolar civarlarında satılıyor. Vittoria'nın Randonneur adıyla sattığı 4 versiyonu var şu an, bi düz Randonneur, bi Reflective, bi Tech bi de e-Randonneur gibi bişeydi. İlk 2'si 20 dolar civarlarında ama diğerleri 40 dolar üstünde görünüyor. Bir de daha önce benim lastiklerden bi bisikletçide gördüm, sorayım nedir fiyatı dedim ama çok eski o lastikler demişti vermeyim demişti. Bu sert telli, patlamaya karşı korunaklı falan olmasından mütevellit bi tık pahalı kalıyor galiba sizin paylaştıklarınızdan, ya da bire bir aynı lastik Decathlon 3-4 kat pahalıya satıp benim gibi keklikleri avlıyor :)

Tam anlamadım, aynı lastikler olduğundan emin değilim. Vittoria artık bendeki lastikleri bendeki adıyla satmıyor, muhtemelen üretimi yok artık. Bendekiler Randonneur Classic olarak geçiyor, yurtışında bi kaç sitede 35-40 dolar civarlarında satılıyor. Vittoria'nın Randonneur adıyla sattığı 4 versiyonu var şu an, bi düz Randonneur, bi Reflective, bi Tech bi de e-Randonneur gibi bişeydi. İlk 2'si 20 dolar civarlarında ama diğerleri 40 dolar üstünde görünüyor. Bir de daha önce benim lastiklerden bi bisikletçide gördüm, sorayım nedir fiyatı dedim ama çok eski o lastikler demişti vermeyim demişti. Bu sert telli, patlamaya karşı korunaklı falan olmasından mütevellit bi tık pahalı kalıyor galiba sizin paylaştıklarınızdan, ya da bire bir aynı lastik Decathlon 3-4 kat pahalıya satıp benim gibi keklikleri avlıyor :)
Decathlondaki dümdüz reflektif modeli. Bikestoreda satılan 750 TL olan aynısının reflektif olmayanı. Erdoğanlarda satılan 1100 TL olan reflektif modeli decathlondakiyle aynı, üretim yılı/serisi farklıdır. Decathlondakinin bir esprisi yok fahiş fiyat.

Bu da pahalı tech modeli. Daha korumalı olmasına rağmen biraz daha hafif.
(link)

Son düzenleme:
  • Beğen

330370 dosyayı görüntüle

(link)

İlla 28 mm olsun demiyorsanız, yaklaşık 8.000 km'dir kullandığım bu lastiği önerebilirim. 50'şer gr daha ağır Reinforced modelini kullanıyorum, 1 kere patlama yaşadım.

• Beğen
(link)

İlla 28 mm olsun demiyorsanız, yaklaşık 8.000 km'dir kullandığım bu lastiği önerebilirim. 50'şer gr daha ağır Reinforced modelini kullanıyorum, 1 kere patlama yaşadım.
Teşekkür ederim, orijinali zaten 32'ydi de ben 28'e düştüm o bile konforu baya azalttı tabi. Özellikle şu sıra keyfi sürüşlerden ziyade zaruri sürüşler yaptığım için daha düşürmeyelim konforu :)

• Beğen
Tepkiler: specific
(link)

şu ürünün 28 jant bisiklete uyucağını ve uymayacağını söyleyen iki farklı bisikletçi var. teknik olarak uymaz diye düşünüyorum ama tecrübe eden var mı?

(link)

şu ürünün 28 jant bisiklete uyucağını ve uymayacağını söyleyen iki farklı bisikletçi var. teknik olarak uymaz diye düşünüyorum ama tecrübe eden var mı?
Uymaması için hiç bir sebep yok. Hem 28" hem 29" jantlar 700C. Genelde 29" MTB jantların iç genişlikleri fazla oluyor yol ve gravel'a göre . Bu yüzden çok kalın lastiklerde sorun olmuyor. Yol bisikleti jantlarının iç genişliği az. O yüzden kalın lastik ampul yapıyor. Zaten çoğu da kağıt üstünde 700x32'den fazla desteklemiyor üretici uyarısı olarak. Gravelcılarda bol bol görürsün bir taraf 700x35-50 arası gravel lastik denerken diğer taraf 29" kalın MTB lastiği deniyor benzer 700c jantlarla.
Trainer'ın, jantın ve kadron 700x35C destekliyorsa sorun yoktur.

@Amanita açıklama için teşekkürler. mosso legarda tur bisikleti için düşünmüştüm. trainer alma düşüncem varda orada kullanmak için.

Geri