Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

@MrKaptanReisTR her soracağın soru için günde 3 başlık açmak zorunda mısın? Millet her yerde dünyada mal , bisiklet olmadığını konuşuyor keşke biraz gezinsen forumda. Gerçi biraz kafayı kullanınca pandemiden dolayı üretimin yavaşladığı idrak edilebilir.

Scudo
N11'de Mitas 700 diye arayınca 120 sonuç çıkıyo, gayet de bilindik mağazalar var aralarında.

Arkadaşlar, Selamun aleyküm. MTB kullanıcısıyım, ince lastiğe geçmeye karar verdim. Bana 700x38, lastik başına en fazla 150 TL lastik önerilerinizi yazarsanız sevinirim. Ağır olduğu için zırhlı lastik istemiyorum. Bisikletim 28 jant.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
merhaba ben schwalbe lugano 700x32 ölçüsünde lastik aldım yorumları da okudum hem bu forumda hem de yabancı kaynaklarda okuyabildiğim kadar okudum fakat ilk 30 km'de patladı diyen de var 3000 km'de hiç patlamadı diyen de. Ne yapacağımı şaşırdım uygun fiyat bi de schwalbe diye aldım slick lastik istiyordum ama iade mi etmeliyim kullanan veya sağdan soldan duyan var mıdır acaba? vittoria randonneur ve maxxis overdrive excel de var aklımda ama ikisi de schwalbe gibi slick değil ve bu yüzden de yuvarlanma dirençleri yüksektir diye düşünüyorum özellikle maxxis overdrive olanın. Vittoria daha slick onun bile yuvarlanma direnci yüksek ve yaklaşık 130 gr daha ağır schwalbe'den. Yorum yapabilecek birileri varsa mutlu olurum iyi günler.

Arkadaşlar Selamun aleyküm, bu iki lastik arasında kaldım sizce aralarından hangisini almalıyım? Aklıma takıla bir kaç soruyu da sizlere sormak istiyorum. CST nin hamuru çok mu yumuşaktır, çabuk erir mi? CST full zırhlı olmasına rağmen Btwin den daha hafif olduğu yazıyor. Yaklaşık 840gr, bu nasıl oluyor? Teşekkürler. (link) (link)

Aleyküm Selam. Zırhlı lastikler yapısı itibarı ile ağır oluyor. Verdiğin linkte 31 yorumdan 26'sı 5 yıldız ve kullanıcıları yorumları da olumlu yönde.
Bende rubena mitas 5mm zırhlı 26" 1.75 dağ lastiği var. Bir yıldır patlamadı çok şükür. Sürüş esnasında çok zorlamıyor ancak hantal bir lastik diyebilirim. Arazide patlatla uğraşmaktan iyidir. :harika:

Aleyküm Selam. Zırhlı lastikler yapısı itibarı ile ağır oluyor. Verdiğin linkte 31 yorumdan 26'sı 5 yıldız ve kullanıcıları yorumları da olumlu yönde.
Bende rubena mitas 5mm zırhlı 26" 1.75 dağ lastiği var. Bir yıldır patlamadı çok şükür. Sürüş esnasında çok zorlamıyor ancak hantal bir lastik diyebilirim. Arazide patlatla uğraşmaktan iyidir. :harika:
Hocam yalnız birçok sitede CST nin full zırhlı olmasına rağmen 840gr olduğu yazıyor. Zırhsız Btwin in ise 910gr olduğu yazıyor. Anlayamadığım nokta işte bu.

Bitwinde zırhlıdır belki. Kimisi mm hesabı yapıyor ,kimi firma ise koruma seviyesi olarak belirtiyor. B'Twin hangi lastiği merak ettim şimdi. :)

Bitwinde zırhlıdır belki. Kimisi mm hesabı yapıyor ,kimi firma ise koruma seviyesi olarak belirtiyor. B'Twin hangi lastiği merak ettim şimdi. :)
Bu lastik hocam yalnızca 1mm zırhlı olduğu yazıyor. (link) Umarım CST nin verdiği ağırlık bilgisi doğrudur sanırım onu alacağım.

700×42 bu , diğeri 700×38 bu ölçülerde ağırlık farkı olur. Kullanılan malzeme cinsinden ağırlık farkı olur. Decathleona bakma şansın varsa sebebini bir sor derim. Cst içinde satıcıya nedir ne değildir bir sor. Sert ve telli yapısından dolayı fark olabilir. Cst yapı itibariyle biraz daha yumuşak. Cst kullandın mı diye sorarsan evet kullandım. Ama senin gönderdiğin linkteki gibi daha bir üst lastik değildi.

Üstteki mesajda da belirtildiği gibi farklı ebatlar ve malzemelerden kaynaklı bir durum. Cst modellerinde genellikle naylon kullanılır(yinede emin olmak için satıcıya sorun). Hamuru sert olduğundan ıslak zeminde tutuşu çok iyi olmaz ama kaydırmadığın sürece kolay kolay aşınmaz. CST lerdeki eps özelliği fiyatına rağmen gayet iyi iş görüyor. Yol bisikletinde kullandığım 2 senede delik deşik olmasına rağmen sadece 2-3 kez patladı. Btwin modeli ise tamamen kauçuktan üretilmiş. Tutuşu daha iyi olucaktır.

@egeryilmaz Ben Lugano 25mm kullanıyorum. 1000 km oldu lastik patlağı yaşamadım. Sadece bir sefer yaşadığım kaza sebebiyle layık darbe alıp yarıldı orada patladı doğal olarak. Yarılan yere içeriden jant bandı attım 100 km'dir de öyle kullanıyorum :D patlakla ilgili sorun yaşayacağınızı çok düşünmüyorum

• Beğen
Tepkiler: egeryilmaz
Üstteki mesajda da belirtildiği gibi farklı ebatlar ve malzemelerden kaynaklı bir durum. Cst modellerinde genellikle naylon kullanılır(yinede emin olmak için satıcıya sorun). Hamuru sert olduğundan ıslak zeminde tutuşu çok iyi olmaz ama kaydırmadığın sürece kolay kolay aşınmaz. CST lerdeki eps özelliği fiyatına rağmen gayet iyi iş görüyor. Yol bisikletinde kullandığım 2 senede delik deşik olmasına rağmen sadece 2-3 kez patladı. Btwin modeli ise tamamen kauçuktan üretilmiş. Tutuşu daha iyi olucaktır.
Sağolun hocam. Sanırım CST olanı alacağım. 840gr ağırlık umarım doğrudur.

Arkadaşlar bu iç lastik 700x38 CST içi uygun mu? (link)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@egeryilmaz Ben Lugano 25mm kullanıyorum. 1000 km oldu lastik patlağı yaşamadım. Sadece bir sefer yaşadığım kaza sebebiyle layık darbe alıp yarıldı orada patladı doğal olarak. Yarılan yere içeriden jant bandı attım 100 km'dir de öyle kullanıyorum :D patlakla ilgili sorun yaşayacağınızı çok düşünmüyorum
Çok teşekkür ederim çok endiseliydim rahatladım.

Başka schwalbe lugano kullanan varsa yorumlarını okumak isterim.

Arkadaşlar bu iç lastik 700x38 CST Platinum Protector içi uygun mu? (link)

İyi akşamlar arkadaşlar.

Aranıza yeni katıldım selamlar herkese. Bende Peugeot M16 27,5 MTB var. Şehir içinde kullanıyorum bu yüzde ince lastik takmak istiyorum fakat çok bilgim yok bu konuda o yüzden sizden yardım almam gerekiyor.

Önerebileceğiniz uygun fiyatlı lastik var mı? Dış lastik harici iç lastiği de değiştirmem gerekiyor mu?

Yeni üye olduğum için link atamıyorum Btwin 27,5 X 1,2 - YUMUŞAK DAMAK TELLi lastik benim bisikletime uyar mı?

Şimdiden teşekkür ederim.

İyi akşamlar arkadaşlar.

Aranıza yeni katıldım selamlar herkese. Bende Peugeot M16 27,5 MTB var. Şehir içinde kullanıyorum bu yüzde ince lastik takmak istiyorum fakat çok bilgim yok bu konuda o yüzden sizden yardım almam gerekiyor.

Önerebileceğiniz uygun fiyatlı lastik var mı? Dış lastik harici iç lastiği de değiştirmem gerekiyor mu?

Yeni üye olduğum için link atamıyorum Btwin 27,5 X 1,2 - YUMUŞAK DAMAK TELLi lastik benim bisikletime uyar mı?

Şimdiden teşekkür ederim.
Ben de senin gibi dağ bisikletime ince lastik arayışı içerisindeyim. Öğrendiğime göre dağ bisikleti jantlarına en az 1.5 yani 38mm lastik takılabiliyormuş.

Rubena Mitas 27,5*1,50 var fiyatları uygun. Onlardan sipariş vermeyi düşünüyorum iç lastikte gerekli mi acaba?

Geri