Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

@suat akman Merhaba,

Orjinaline yakın bir oturak bulamassam dedğiniz gibi ahşap yaptırabilirim. Amacım biraz da orjinalliğini korumak. Bahsettiğiniz diğer kısımlar sökülebilir, ulaşılabilir ve yağlanabilir durum da. Tekerlekteki sıkıntım şudur ki lastikler 2 parçadan oluşuyor, tabirim uygunsa ''jant'' kısmı ile üst kavuçuk kısmı ayrılabilir aradığım öncelikle jantta giydirilebilir bir lastik. Yanım da ayrıntılı resim şuan yok, bahsettiğim kısımları resimlersem daha anlaşılabilir olabilirim sanırım.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Scudo
@////burak//// Fotoğraftan pek anlaşılmıyor ama lastikler iyi bir temizlikle kullanılabilir gibi. Bir de eskiden lastiklere kaplama yapan yerler vardı. Öyle bir yer bulunup üzerine ince bir kaplama yaptılabilir belki. Oturak içinde oyuncak oturaklar oluyor öyle bir şeyin monte edilmesi sağlanabilir.

Yol bisikleti için MICHELIN PRO 2 öneririm

BTWIN 520 Dağ bisikletlerimiz var. Lastik ebatları 26x2.10. Asfaltta keyifli sürüş için Decathlon 26x1,50 önerdi. Fakat stokta yokmuş. Deneme amaçlı Rubena Flash aldım internetten.
Sizce ölçüler uygun mu? Bu marka (Çek yapımı) ne kadar doğru tercih? Sürüş performansı daha iyi olur mu?

Arkadaşlar merhaba. Benim elimde Rubena scylla sport lastiği var. Şimdi sorum şu olacak. İnternet sitesinde baktığım yük taşıma kapasitesinin 130 kg olduğu yazıyor fakat daha ben bisiklete çadırı yerleştirip bindiğim zaman lastik çok esniyor ve bu yüzden çok patlıyor.Bunun nedeni nedir? Yeni bir dış lastik mi almalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim Teşekkürler :)

Arkadaşlar merhaba şuan MICHELIN 700X35C 37X622 lastik kullanıyorum pompada bassınç göstergesi yok akıcı rahatsürüş için basıncın uygunluğunu nasıl anlayabilirim?

@Snorlax bencincide havayı basarak. oda lastiğin kenarında yazan havayı basarak tabi.
bu arada snorlax bi pokemon ismimiydi. sukveyrılın en yükseği gibi bi his uyandı içimde :D
edit: büyük kedi olanmış pardon :D

@chnkrmz Üzerindeki havayı kontrol edemiyorum pompada gösterge yok bir pratik yanı var mı optimumu anlamanın onun için sormuştum:) (aynen pokemon ismi uykucu olan:koptum: )

@Snorlax Benzincide bastıktan sonra tekeri mıncıklayın. Elle hissedin tekerin ne kadar sert olduğunu. Sonra elde şişirirken de mıncıklama yöntemiyle yaklaşık bir basınç tutturursunuz. :)

Daha düzgünü için basınç ölçer edinmeniz lazım.

Tekeri mıncaklamakla lastik havası pek anlaşılmaz ben hep lastiği 100psi vurduğumu sanıyordum geçen bisikletçide bi cihaz vardı siboba takıyor lastik basıncını gösteriyor onda 75 çıktı iyiki lastik patlamamış.

@Özgür A.
Bende de ayni lastik var ben 96 kiloyum, bisiklet yerde durmasina ragmen basinc kaybetmiyor.

@ertanmrtz Peki patlama açısından basıncın gerekenden az olması mı fazla olması daha risklidir?

@Snorlax lastik örneğin min 100 max 145 psi destekliyorsa bu değerlerin arasında basarsan birşey olmaz minimum 100 de kullanıyorsan daha konforlu sürüş olur ancak uygulayacağın watt değeri artar daha güçlü pedal çevirmek zorunda kalırsın maksimuma yakın kullanmanı öneririm.

@ertanmrtz Basınç 20-30 tl arası ölçerler ne kadar güvenilir olur ve kullandığınız bir ürün var mıdır:)

@Snorlax o gün bisikletçinin basınç ölçerini sormadım ama doğru ölçtü ben yeni topeak road morph g pompa aldım pompayı denediğimde adamın bastığı basınçtaydı.

İyi akşamlar, ben kron xc250 bisikletine sahibim.Yazın daha aktif olarak kullanmak istediğimden, lastikleri yol lastikleri ile değiştirmek istiyorum.Çoğunlukla sahilyolunda kullanıyorum.Bu arada en önemli husus kilo :) 125 -130 kiloyu taşıyabilecek yol lastiği önerirseniz çok mutlu olurum :) link bile alabilirim :)

Sıcak havada dışarda kalan bisikletin lastiklerinin havasının inmesi normalmidir acaba?

Geri