Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Arkadaşlar merhaba.Birşey soracaktım.Yol bisikletleri kalınlığı hakkında pek bilgim yok.Mtb lastikleriyle kıyaslarsak nasıl eşleştirme olabilir.Mesela 700 e 28 kalınlık Mtb de 1.50 gibi .Yoksa çok far var mı.Ya da 700 38 Mtb de karşılığı 1.75 gibi
Yol lastiklerinde mm, MTB lastiklerinde inch kullanılıyor ölçü birimi olarak (nedenini bilmiyorum).
Örneğin 1.75" = 1.75 x 2.54 mm = 44 mm.

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Scudo
@ghostt Yol bisikletlerindeki 700x 23-25-28C kalınlık dış lastiğin milimetre cinsinden kalınlığıdır. 25 yazıyorsa lastiğin genişliği 25 milimetredir.(2,5cm). MTB lastiklerde yazan 1.50-2.10 gibi kalınlıklar inç cinsinden belirtilmiştir. Mtb kullanıcısıysanız kendi kullandığınız lastiklerle buna göre karşılaştırın

• Beğen
Tam anlamadım ama sağolun .O zaman çok ince kalıyor çoğu yol bisikleti lastiği .Ben Mtb de 1.65 kullanıyorum.Denge ve incelik olarak yol bisikletine geçersem nasıl olur diye düşündüm .Teşekkür ediyorum arkadaşlar ikinize

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
Tam anlamadım ama sağolun .O zaman çok ince kalıyor çoğu yol bisikleti lastiği .Ben Mtb de 1.65 kullanıyorum.Denge ve incelik olarak yol bisikletine geçersem nasıl olur diye düşündüm .Teşekkür ediyorum arkadaşlar ikinize
Biraz daha açayım dostum:
1 inch 25.4 santimetreye eşit. 1 inch lastik lastik ile 25 mm lastik genişlikleri aynı örneğin.
Dağ bisikleti lastikleri inch ile tanımlanıyor, yol ise mm. Gelenek gibi bir şey sanırım. Aslında dağ ölçüsünü 2.54 ile çarpsanız yol ölçüsü çıkar.
Yol lastikleri çok daha ince, doğru. 23-28 mm arası kullanır çoğu yol bisikletçisi.
Bisiklet kadronuz ve jantlarınız uygunsa yol lastiklerine geçebilirsiniz tabii. Avantaj ve dezavantajlarını göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Biraz daha açayım dostum:
1 inch 25.4 santimetreye eşit. 1 inch lastik lastik ile 25 mm lastik genişlikleri aynı örneğin.
Dağ bisikleti lastikleri inch ile tanımlanıyor, yol ise mm. Gelenek gibi bir şey sanırım. Aslında dağ ölçüsünü 2.54 ile çarpsanız yol ölçüsü çıkar.
Yol lastikleri çok daha ince, doğru. 23-28 mm arası kullanır çoğu yol bisikletçisi.
Bisiklet kadronuz ve jantlarınız uygunsa yol lastiklerine geçebilirsiniz tabii. Avantaj ve dezavantajlarını göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
Eyvallah çok sağol

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
Şu tablo işini görür belki..

Dosyalar

• lastik ölçüleri.png
    lastik ölçüleri.png
    9,5 KB · Okunma: 25
  • Beğen
Lastik seçerken uyumluluk ve ölçüler konusunda anlayamadığım noktalar var. Benim bisikletim 700x38 dış lastikler ile geldi. Hangi kalınlıktaki lastiklerin uyacağını hangi parçalar belirliyor? İç lastik ölçüleri ile mi alakalı?

Bisikletimin modeli Carraro Sportive 321, 28". Başka da pek bir detay belirtilmemiş.
700=28"
38=Genişlik

Tercihiniz 700*XX şeklinde olsun. Sanırım bütün sportive modellerinde Carraro bu şekilde tercih ediyor ama zırhlı x35 öneririm. Carraronun ilk üzerindeki lastikleri hiç hoşuma gitmiyor.

• Beğen
Tepkiler: citygray
Merhaba kolay gelsin,

700x28C lastiklerim için iç lastik önerisi alabilir miyim? epey kurcaladım ama sonunda kafam acaip karışınca yazmak istedim.
şimdiden teşekkürler

Merhaba kolay gelsin,

700x28C lastiklerim için iç lastik önerisi alabilir miyim? epey kurcaladım ama sonunda kafam acaip karışınca yazmak istedim.
şimdiden teşekkürler

Şu an takılı olan araba sibop mu , yoksa ince sibop mu ?

@Tolga Özdemir O alsın önce yanlış lastik aldığını anlayınca ucuza ondan alırım ben. Bu genel öneri bağlamında yazılmıştır diye not düşeyim o zaman.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
@Tolga Özdemir O alsın önce yanlış lastik aldığını anlayınca ucuza ondan alırım ben. Bu genel öneri bağlamında yazılmıştır diye not düşeyim o zaman.

Yok abi ne not düşmesi. Takılıyorum sana. Bi önceki başlığa lastik tavsiyesi verirken gözünden kaçmıştır iç lastik önerisi istediği arkadaşın :)

benlik bir sorun yok :) ben siparişi verdim Tolga'nın önerisini. teşekkürler. Dış Lastik bu sene daa işimi görür seneye değerlendiririm :)

Biz teşekkür ederiz. Sizin bahanenizle birbirimize takılma fırsatı bulduk :) Bu arada lastiği ben olsam kaçırmazdım. Sonuçta 1 sene sonra kesin alacaksanız , 1 sene beklemiş lastik sorun çıkarmaz. Seneye 2 katı fiyata almakta var.

Arkadaşlar, bisikletle direk alakalı değil ama, fikir vermesi açısından paylaşmak istedim;
Bir süredir motosikletimin ön tekeri belli bir hızdan sonra yukarı aşağı titreme yapıyordu. En yakın Fethiyede balansçı var götürdük yaptırdık değişen birşey olmadı..4 ay sonrasında lastikte problem olduğuna kanaat getirerek yeni lastik aldım ve yine Fethiye'ye gittim..Hatta ustaya yaptığı balansın işe yaramadığına dair de sitem ettim..O da balanstan değil lastikte olduğuna kanaat getirerek işleme başladı..Levyeyi lastiğe takıp bastırmasıyla bizim hayretler içinde bakışlarımızla tabiri caizse oluk oluk su akmaya başladı..Usta makineye takıp lastik ayrılıncaya kadarda boşalmaya devam etti..Abartmıyorum, 2 lt su varmış meğer lastikte (tubeless)..Uzun süredir araba muhtelif motosiklet ve ticari araç kullanmış biri olarak ben dumura uğradım...Hiç denk gelmemiştim...Biraz hafıza ve mantık çalıştırınca,1 sene önce köyceğizdeki yaşlı bir abi! nin tamiratının buna sebep olabileceğine karar verdim. Zira usta da "kompresör su tahliyesi yapılmadıysa olduğu gibi su da basabilir" diyerek teyid etti..Burada başka bir arkadaş suyun bile bile (lastik yanakları uzun süre inik beklemekten içe doğru kıvrılmıştı) basılmış olabileceğini söyledi...Lastiğin içi ve jantın iç yüzeyi çamur gibiydi bu arada..

Siz siz olun bakımı yapılmayan kompresörden hava bastırmayın. Petrollerdeki pompalarda bu çok zor, zira kendileride kullanıyorlar aynı havayı, illaki daha sık bakım yapılıyordur..Muhtemelen yaşlı abi ya kompresörün su topladığını, periodik olarak boşaltılması gerektiğini bilmiyordu ya da işi kolaylaştırmak adına bir miktar su doldurdu hava öncesi...
Yolda inanılmaz rahatsızlık ve ağırlık veriyordu...Şükür yeni Mitas la özümüze döndük...IMG_20200923_120129_6.jpg

@HakanAydn Tubeless sıvısı olabilir mi acaba su dediğiniz şey.

Geri