Scudo Sports

Lastik düzgün dönmüyor

@specific yol bisikletim varken uzerinde detanator vardi. Lastikde problem olduğunu zannetmiyorum. Dedigim gibi el pompasiyla hava basiyorsaniz bu sorun zimparayla fln cozulmez.

Scudo
Arkadaşlar, bir daha tüm havayı indirdim, iç lastik sibobunu sanırım sonuna kadar çekmemişim önceki şişirmelerde. Hava bastım ve şu anda öncekine göre çok daha az bir hareket görüyorum dış yüzeyde.

İç lastiğin jant üzerinde ve dış lastiğin içinde kolayca kayması böylece şişirirken gerilimin eşit dağılması nasıl sağlanır ?

Talk pudrası belki işe yarar, eskiden iskambil destelerinde kullanırdık, kağıtlar yağ gibi kayardı.

• Beğen
Tepkiler: specific
Lastik janta tkilirken önce lastigin janta oturan kisimlarina gereken sivi sürülür (Bu orjinal laszik takma kremi olabilir, bulasik deterjani vs olabilir, yani kisaca kaydirici bir madde olmasi gerekiyor. Bu hem janta zor giren lastigin kolay girmesini saglara hemde janta tam oturmasini saglar.
1. Lastigi janta gecirdikten sonra Az bir sey hava vurun ve sibobun iyi oturdugunu kontrol edin.
2. Sonra tekrar elle lastigi saga sola oynatacak sekilde hava basin ve lastigi sertce saga sola bir tur cevirerek oynatin.
3. Normalden daha fazla hava basin, bu MTB' lerde 4,5 kadar cikar ve ayni araba lastigindeki gibi bir kac defa tak tak diye sesler gelecek, tabiki araba lastigi kadar sesli degil ama yinede duyulur sekilde ve bu lastigin janta gereken yerlere oturdugunu gösterir. Tak sesi bitikden sonra lastigin havasin hemen gerken basinca getirin.
Böylece tüm yalpalama ve oturma sorunu ortadan kalkacaktir.

Yukarida sadece komprosör ile sisirmeniz gerekiyor diye yazi okudum ama kesinlikle alakasi yok, el ile yukaridan basmali pompa yada ayakla basmali pompa bu is icin yetiyor. Sadece eski ince uzun el pompasi yada kücük yeni nesil el pompasi olmasin, bunlarin basinci yetmez.

Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: specific
Son düzeltmeden sonra sabah ilk iş olarak lastiğin havasına baktım. Dün taktığım iç lastiği yeni yama yapmıştım ve yama işinde pek başarılı olmadığım için kontrol etme gereği duydum yine. Lastik basıncı iyiydi. Hazırlanıp yola çıktım. Olası bir patlama durumunda fazla mesafe yürümeme adına nispeten düz bir yol tercih ettim. Bir süre sonra patlama ya da inme olmayınca klasik rotalarımdan birini yapıp eve döndüm. En kısa sürede ayaklı ve göstergeli pompa almaya karar verdim. El pompasıyla saçma bir iş yapıyor gibi hissediyorum. Okuduğunuz için teşekkürler. ;)

Geri