bugün ,27 1 1/4 yarış bisikletim ile düz yolda olmayan şey başıma geldi.kısa dik bir yokuştan inerken frenleme sonucunda,sibop dibinden delindi.jantı söktüğümde,delik çevresinde lastik bant olmadığını gördüm.sibop araba sibobu idi.şimdi de presta sibop ile deneyeceğim.daha önce de araba sibobun disarı fazla çıkması nedeniyle delinmişti.iç lastik dönmesi fikrine katılıyorum.selamlar,saygılar..
Bu sibobun dibinden (karşılıklı zedelenme ve birinden yarilmasi);bu olayda dış lastiğe dikkat çeken nokta,lastiği 5-10 santim bir bölümünün janta tam oturmadigidir.lastik zaten yolda falso yapmaktadır. İşte bu yüzden,yokuş aşağı fren yapma durumunda iç lastik harekete gecmekte (çünkü dış lastik janta tam oturamamakta ve iç lastigi
Kavrayamamaktadir) ve iç lastik dönme nedeniyle Sibop deliğine sıkışma yapıp delinmektedir.2 iç lastiğe mal olan bu tecrübeme gore,
Zamaninda dış lastik almamak büyük bir hatadir.. Bir dış lastik parası havaya gitmiştir. Lastik bombelenmesinin sonucu budur.diğer sistemlerde (26 jant ve 2.00 eninde) bu durumda (dış lastik bombelenmesi)iç lastik dönme yapmaz.ancak jantin yanağını zorlayarak kendini gösterir ve dış lastiğe daha çok falso yaptırır. Lastiğin havasının biraz alınması bu durumu biraz önlemektedir belki uzun biniş ve fazla hava basılarak lastik gumluyecektir.selamlar.saygilar.