Scudo Sports

Lastik dönmesi- Sibop(supap) yarıldı - Fikirleriniz?

@muratcolakoglu

(link)
(link)

Tahminin Amterdam-Basel ve Cenevre- Nis seklindedir.( Geneve,Geneva,Genf - Nice,Nizza) Birinci bölümü Ren nehrini takip eder. Cenevre' den sonra
Routes des Grandes Alpes ((link)) olarak arayacaksiniz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: muratcolakoglu
Scudo
(link)
Dinlediginiz radyo bu galiba SKYROCK. Yolun adi GR5. Grande Randonée 5 in kisaltilmisi. GR, Avrupayi boydan boya gecen parkurlarin kisaltilmisi

• Beğen
SKYROCK değil Radio Val d'isere dinliyorum. Neredeyse hiç reklam yok ve güzel müzik çalıyorlar. Çok yerel bir radyo istasyonu. Dün radyoya email gönderip aynı soruyu onlara da sormuştum. Bu sabah cevap gelmiş. Evet dediğiniz gibi GR5 denen bir yolmuş. Cevap aşağıda:

"il ne s'agit pas d'une route de Vélo mais du GR5 qui est pour les randonneurs. Nous parlons aussi de la Route des Grandes Alpes qui est un itinéraire auto-vélo partant de Thonon pour arriver à Nice."

Bu yol yürüyüş yapanlar için olduğunu anlıyorum. O yolda bisiklete binmek mümkün mü?

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Bu da Route Des Grandes Alpes güzergahı.

(link)

İtalya sınırına parallel olarak güneye kadar iniyor.

• Beğen
@muratcolakoglu
Evet, bu forumda bu yolu dag bisikleti ile gecenler var. (link)

Google'da "GR5 en VTT" veya "GR5 à vélo" seklinde ararsaniz pek cok site cikar.

• Beğen
Abi benim başıma gelmişti. Bundan 2 sene önce cst traveller 2.0 kalınlıktaki lastiklerim vardı. Arkadaşlarımla uzun bir yokuş tırmanmıştık.ben biraz geride kalmıştım.onlar inişe geçmiş ben de yetişmek için sert fren ve ani hızlanmalar yapıyordum. Tam en son viraja gelmiştim frene bastım ama bu kadar sert yavaşlamaması lazım diye düşünürken 2 yalpa yaptı toparlayamadım ve düştüm. Hemen söktüm lastiği bir de ne göreyim jant alev gibi iç lastikse 2 cm boyunda yanmış. Bisikletçimi aradım böyle böyle dedim çok frenli indiğinden jant iç lastiği yakmış dedi.böyle tecrübe ettim.
Kullandığım lastik Cst Traveller 2.0
Jant alexrims x2100
Pabuç Baradine tek renk

• Beğen
bugün ,27 1 1/4 yarış bisikletim ile düz yolda olmayan şey başıma geldi.kısa dik bir yokuştan inerken frenleme sonucunda,sibop dibinden delindi.jantı söktüğümde,delik çevresinde lastik bant olmadığını gördüm.sibop araba sibobu idi.şimdi de presta sibop ile deneyeceğim.daha önce de araba sibobun disarı fazla çıkması nedeniyle delinmişti.iç lastik dönmesi fikrine katılıyorum.selamlar,saygılar..

Bu sibobun dibinden (karşılıklı zedelenme ve birinden yarilmasi);bu olayda dış lastiğe dikkat çeken nokta,lastiği 5-10 santim bir bölümünün janta tam oturmadigidir.lastik zaten yolda falso yapmaktadır. İşte bu yüzden,yokuş aşağı fren yapma durumunda iç lastik harekete gecmekte (çünkü dış lastik janta tam oturamamakta ve iç lastigi
Kavrayamamaktadir) ve iç lastik dönme nedeniyle Sibop deliğine sıkışma yapıp delinmektedir.2 iç lastiğe mal olan bu tecrübeme gore,
Zamaninda dış lastik almamak büyük bir hatadir.. Bir dış lastik parası havaya gitmiştir. Lastik bombelenmesinin sonucu budur.diğer sistemlerde (26 jant ve 2.00 eninde) bu durumda (dış lastik bombelenmesi)iç lastik dönme yapmaz.ancak jantin yanağını zorlayarak kendini gösterir ve dış lastiğe daha çok falso yaptırır. Lastiğin havasının biraz alınması bu durumu biraz önlemektedir belki uzun biniş ve fazla hava basılarak lastik gumluyecektir.selamlar.saygilar.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geri