Scudo Sports

lastiğin kadronun arkasına sürtme sorunu

emreden

Forum Demirbaşı
Tepki
277
Bisiklet
Corratec
merhabalar.. bisikletimin arka tekerleği ile ilgili bi sorunum var.. tekerlek, pedallara biraz da olsa fazladan yüklendiğim zaman sol taraftan kadroya sürtüyor.. bisiklet parçaların adlarını hala öğrenemediim:( için iki tane resim koyuyorum aşaya;

kırmızıyla yuvarlak içine alınmış yer sol tarafta kadroya sürtüyor;
http://img164.imageshack.us/img164/6452/edithaliak3.jpg

pedallara yüklendiğim zaman kırmızıyla çizili eksen ok yönünde kayıyor, sanırım sürtmenin sebebi bu;
http://img126.imageshack.us/img126/8850/editarkaqo9.jpg

şimdi tekerleğin gevşek olma durumu var falan derseniz, ben baktım onun için ama gayet sıkı duruyor, hatta daha da sıkmaya imkan yok..

nedir acaba benim derdim?? kendi başıma tamir edebilir miyim, yoksa servise mi götürmem lazım, yoksa göbek içinde bişiyi mi kırdım:( ?

teşekkürler

Scudo
evet sorum gobekle ılgılı kendınız kontrol etsenız daha mantıklı olur pedala yuklendıgınızde bır bakın neresı oynuyor dıye yanı arka catalla gobegın vıdalarının oldugu yerse ıı sıkmammıssınız
eger orası sabıtsede gobeğin içinde bir sorun vardır o zaman bır bısıketcıyegıtsenız daha ıı gıbı

Jantın yamulmuş olma ihtimali bir kenara kendi yaşadığım (acemilik zamanlarında :)) bir olayı anlatıyım. Belki sende de aynı dert vardır.
Bir kaç sene önce adı lazım değil bir bisikletim vardı, atlamak zıplamak dışında pek bir şey yapmazdım. Bir gün yine önünü dikeyim dedim, o da ne!? Hızlanmak için pedala basıyorum, ancak teker aynı bu şekilde olduğu gibi bir yerlere sürtüyor. İnip tekerleği çeviriyorum, hiç bir şey yok...
Neyse uzatmayalım, sonrasında farkettim ki göbek milini kırmıştım, tekerleği yerinde tutan ise mandalın ince miliydi. E haliyle ben pedala basınca o da esneyip tekerleğin kadroya sürtmesine neden oluyordu.
Emreden şimdi arka tekerleğini sök, mandalı da göbekten ayır. Eğer ki milin iki tarafı ayrı ayrı dönüyorsa biraz masrafın var demektir :(

Geri