Scudo Sports

Lastiğim hava kaçırıyor

Bisiklet sever 93

Pejocu genç :-)
Tepki
495
İsim
Mert
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar ben sizlere bir sorununumu açıklamak istiyorum benimlastiğimde patlak olmadığı halde havası iniyor hemde öyle böyle değil ve belli bir seviyede sabitleniyor ve bu lastiğe hava bastıktan sonra 1 gün sonra yine
Şişirmeden önceki haline dönüyor iç lastikte her hangibi delik yok ben bu olayı çözemedim aranızda bilgili olan biri varsa lütfen cevap yazın

Scudo
Bir leğene su doldurup lastiği şişirip yavaşça suda çevirin lastiği. Hava kaçağı olan yeri tespit edersiniz. Patlak yoksa sipoptan olabilir. (Bazen pompa sibobun iğnesini yamultuyor)

Ek: Lastiği sökmeden önce dış lastiğe de bir işaret (Ufak bir çizgi) koyarsanız patlak durumunda dış lastik içinde kalmış olası bir suçluyu bulmanızı sağlayabilir.

O tekniği demedim ama hava kaçıran yeri bulamadım hiç bir yerde kaçak yok

Havalar akşam soğudu için lastiğin içindeki hava büzüşüyor , hava sıcakken çıkamadığı delikten çıkıyor . Bu yüzden iniyor

Vardır minik bir delik veya siboptadır sorun. Benim de başıma birkaç kez geldi. Sapasağlam bıraktığım bisikletimi 5-6 saat sonra lastik inmiş halde bulmuştum birkaç kez. Minicik bir delikten yavaş yavaş hava çıkışı oluyordur.

• Beğen
Tepkiler: ozelemre1963
Hocam belki de çok çok küçük bir delik vardır iç lastikte, basınç çok olduğu zaman inme yapabilir. Tabi doğal olarak lastiğin havası inip basınç azaldığında da hava inmesi durabilir.

Çözümü basit. Adam gibi bir iç lastik alın, bitti-gitti.

yeni iç lastik alın pahalı değil

micheal protek lastik var hep durdugu yerde gece inmiş pompa ile sisirdim bakalim bu gece inecek mi insallah inmez yoksa ugras dur yama ile yama iyi olmadi mi tketar patluyor oofffff

Demek yeni iç lastik almam gerek benim aklıma gelmişti ama dış lastik hava kaçırmayınca başka birşey sanmıştım ama neyse

@Taha321

Dış lastikten çok iç lastikle ilgili. Dediğim gibi kaliteli bir iç lastik sizin sorununuzu çözer. Tabii her iç lastiği 2 haftada bir kontrol etmek lazım. İklime ve durduğu yere göre %30-35 civarı değer kaybedebiliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Bende de olmuştu pek uğraşmak istememiştim aylarca her sabah şişirirdim lastiği. Bir ara suya sokayım dedim. Ve eski yamalardan birinin altından çok seyrek baloncuk çıktığını gördüm. 2-3 saniyede ufak bir baloncuk kadar hava kaçırıyormuş.
Tekrar suya sokmayı dene bence. Lastik yamalıysa eski yamaların olduğu yeri kontrol etmende fayda vardır diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Kontrol ederken iç lastiğin havasını biraz daha fazla vurun eğer patlak ufaksa farketmeyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@Bisiklet sever 93
Merhaba benimde sorunum vardı. İç lastiği sıkılan bir ilaç var tyrex protector.sorunumu kökten halletti. Denemenizi tavsiye ederim

Peki size başka bir soru sormak istiyorum benim lastik tamamen patladı sizce yamamı yapmalı mıyım yoksa direkt yeni bir iç lastik mi almalımıyım bu arada lastik 23 mm lastik

Bende 700x23 yol iç lastiği vardı. Yüksek basınç vuruyoruz ince olduğundan. Yamayı çok uğraştık ama olmuyor. Patlak önleyici şerit ve tyrex protector ilacını öneririm

Yeni iç lastiği takmadan önce iç lastiği de içten elinizle kontrol edin. Tel, iğne gibi gözle görülmeyen sivri bir şey delmiş olabilir. Yeni iç lastik de heba olmasın.

Konu açılmışken benim de bir sorum olacak.. 2 ay önce Goccia City Zero katlanır bisiklet aldım. Aldı alalı 2 defa arka iç lastik janta değen tarafından iğne ile delinmiş gibi patladı. 2 seferinde de iç lastiğin janta bakan tarafından patladı. İç lastiğin dediğim şekilde patlamasının sebebi ne olabilir, ne gibi önlemler almalıyım?

Geri