Daha önce diger arkadasların da dedigi gibi, elektronik cihazlar sarsıntılara karsı hassastırlar. Ne kadar koruyucu onlemler de alsanız eger dizüstü bilgisayar gibi bir cihazı heybe ya da bagaj üstü vs tasıdıgınızda ve bunu periyodik tekrar ettiginizde ister istemez bu titresimden zarar görecektir. Bundan dolayı ben de size SIRT ÇANTASI kullanmanızı, hatta cihazı cantaya direkt koymak yerine kılıf (ya da benim yaptıgım gibi el yapımı kalın havludan kılıf) icine koyarsanız hem cizilmeden hem darbelerden daha cok koruyabilirsiniz..
.
Sırt cantası seciminde de sırtınıza gelen kısımlarında jel destekleri sayesinde hava yolu olusturan (airway) ve diger cantalara nazaran daha az terleten cantalardan ya da file gergi sayesinde neredeyse hic terletmeyen cantalardan secerseniz iyi olacaktır.. Tabi standart bir cantayla da bu yolu alabilirsiniz, bunlar şart degil; yalnızca daha iyi olabilir diye belirttim. Ama az once de dedigim gibi böyle titresime karsı hassas olabilecek dslr fotograf makinesi, laptop gibi ürünleri mecbur kalmadıkca heybe aracılıgı ile tasımayın derim..
.
Uzun turlarda netbook tasıyan pedaldostlarını örnek verip "taşıyıver heybede ne olacak, adam heybesinde netbookla dünyayı turladı" diyenler elbette olacaktır, fakat onların heybelerinde sarsıntıyı absorbe edebilecek kıyafet mat vb. bircok yumusak yükün de oldugunu hatırlatmak isterim.. İşe bilgisayarla gidip geldiginize göre o bilgisayarın harddisk'inin zarar görmesi işinizin de zarar görmesi anlamına gelebilecektir diye tahmin ediyorum ve bence bu riski göze almayın diyorum.
.
Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi günler..