Scudo Sports

Laptop Taşıma Aparatı Tavsiyesi

mustafa şan

Daimi Üye
Tepki
56
Bisiklet
Sedona
Her gün 5 km işe gidip gelmek için boş yere motora biniyorum bisiklet bedava ya neden benzin harcayayım o nedenle bu laptopu nasıl götürürüm :)

bir de madem giyim konusundayız gözlük önerisi de alabilirim teşekkürler

Scudo
Heybe alıp, bir gözüne koyabilirsiniz. Sele altı bagajlardan alıp, üzerine sepet gibi bir şey sabitleyebilirsiniz ama nasıl olur bilemiyorum. 10 kiloya kadar rahatlıkla taşıyor diyorlar forumda bu sele altı bagajlar için.

@ahmetcan44

hocam öyle pek sağlıklı olur mu bilemem de genelde sırt çantası öneriyorlar bir de bilen bilir silifke taşucunda çalışıyorum o çanta beni nasıl yapar terletirmi terlememek için forma giyeceğim sanırm scott falan alırım

@mustafa şan

Hocam güneyde nem aşırı derecede fazla. Sırt çantası bir aparat değil zaten, sırtınıza yük bindiriyor. Aparat dediğiniz, bisiklete yük bindirecek bir şey olmalı. Fena halde terletir. Hele yazın ölüm olur o çanta size. Ben heybe derim. Bir tarafına sadece dizüstüyü koyarsınız, diğer tarafa da geri kalan tüm ıvır-zıvırları koyup dengelersiniz biraz.

Ayrıca sırt çantası anatomiye zararlı. Ağırlık merkezi de her pedalda yer değiştireceğinden, rahatsız edecektir. Sırtı saran modeller var bunu engellemek için ama onlarda da hava alma imkanı daha az olduğundan daha da terletir. İki ucu b.... değnek anlayacağınız. :) Çanta önermem kesinlikle.

@ahmetcan44

gideceğim yer 5 kmcik ama yinede haklısınız yaz yaz çekilmez bir de sadece çanta ile sabah 7 30 -8 arası ve akşam 6-6 30 arası bineceğim

@mustafa şan

Mekanik diskler taşıma konusunda sabıkalılar. Mekanik oldukları için fazla sarsıntılarda zarar görebiliyorlar. Ssd'lerde ise mekanik aksam olmadığından, sarsıntılardan etkilenmiyor. Bilgi güvenliğiniz için bilgisayarınıza Ssd takmanızı ben de öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Kubilay Koparan
@Fatih Özcan

disk deyince hep aklıma bisikletin diskleri geliyordu ne alaka diye düşünüyordum 3. okuyuşta çaktım mevzuyu :)

Daha önce diger arkadasların da dedigi gibi, elektronik cihazlar sarsıntılara karsı hassastırlar. Ne kadar koruyucu onlemler de alsanız eger dizüstü bilgisayar gibi bir cihazı heybe ya da bagaj üstü vs tasıdıgınızda ve bunu periyodik tekrar ettiginizde ister istemez bu titresimden zarar görecektir. Bundan dolayı ben de size SIRT ÇANTASI kullanmanızı, hatta cihazı cantaya direkt koymak yerine kılıf (ya da benim yaptıgım gibi el yapımı kalın havludan kılıf) icine koyarsanız hem cizilmeden hem darbelerden daha cok koruyabilirsiniz..
.
Sırt cantası seciminde de sırtınıza gelen kısımlarında jel destekleri sayesinde hava yolu olusturan (airway) ve diger cantalara nazaran daha az terleten cantalardan ya da file gergi sayesinde neredeyse hic terletmeyen cantalardan secerseniz iyi olacaktır.. Tabi standart bir cantayla da bu yolu alabilirsiniz, bunlar şart degil; yalnızca daha iyi olabilir diye belirttim. Ama az once de dedigim gibi böyle titresime karsı hassas olabilecek dslr fotograf makinesi, laptop gibi ürünleri mecbur kalmadıkca heybe aracılıgı ile tasımayın derim..
.
Uzun turlarda netbook tasıyan pedaldostlarını örnek verip "taşıyıver heybede ne olacak, adam heybesinde netbookla dünyayı turladı" diyenler elbette olacaktır, fakat onların heybelerinde sarsıntıyı absorbe edebilecek kıyafet mat vb. bircok yumusak yükün de oldugunu hatırlatmak isterim.. İşe bilgisayarla gidip geldiginize göre o bilgisayarın harddisk'inin zarar görmesi işinizin de zarar görmesi anlamına gelebilecektir diye tahmin ediyorum ve bence bu riski göze almayın diyorum.
.
Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi günler..

Arkadaslar ayni konuda, acaba baska bir oneriniz var mi ? hicbir yan urunle heybede tasinmaz mi ? ben de macbook pro 2013 var ddr3 ramli...acaba hasar gorur mu ?

Konuyu hortlattım ama benim de böyle bir şeye ihtiyacım var. Sırtımda taşıma haricinde nasıl çözüm üretebiliriz. Sırt çantasının içine notebooku koyuyorum bir kılıf içerisinde. İnce köpük var bir kısmında ama yine de kadroya lastikle iki tur bağlayınca çok feci sıkıştırıyor. Acaba aşırı sıkmadan dolayı zarar verir miyiz. Ya da çevresine farklı nasıl bir destek yapabilirim.

Dosyalar

• 20220619_151607.jpg
    20220619_151607.jpg
    154,5 KB · Okunma: 53
  • Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
(link)
Fiyat performans ürünü değil ama ben incelemiştim, gayet kaliteli ve şık bir çanta. Güvenle bilgisayar ve ek eşya taşıyabilirsiniz.

Konuyu hortlattım ama benim de böyle bir şeye ihtiyacım var. Sırtımda taşıma haricinde nasıl çözüm üretebiliriz. Sırt çantasının içine notebooku koyuyorum bir kılıf içerisinde. İnce köpük var bir kısmında ama yine de kadroya lastikle iki tur bağlayınca çok feci sıkıştırıyor. Acaba aşırı sıkmadan dolayı zarar verir miyiz. Ya da çevresine farklı nasıl bir destek yapabilirim.
(link)
Tam aradığınız çantaya benziyor

• Beğen
Tepkiler: specific
(link)
Tam aradığınız çantaya benziyor
Yorumlarda Klipsinin kırıldığını falan yazmışlar. Aslında evde bir sürü çanta var. Bunlara klips takabilsek çok pratik olur. Eski sırta takılan notebook çantalarım var. Decathlon'dan almıştım hem sırt çantası hem yan çanta olarak kullanılabilenlerden.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Geri