merhabalar daha önceden laptop veya masaüstüne karbon kaplama yapan varsa bilgilendirebilirmi beni renk tercihi konusunda ve nerede bulabileceğim hakkında
2 Yıl önce laptop kapağıma yapmıştım. Hoş duruyor ama bunlar folyo olduğundan (yani etiket gibi) laptopun oval kenarları kalkıyor bu da kötü bir görünüme neden oluyor.Coğu yerde bulabilirsin (link) birde karbon fiber yapıyorsan renkli yapma derim orjinal görünümü bozulur
Merhaba,ben yaklaşık 1.5 yıl önce aldığım.Casper Nirvana marka laptopımın kapağına karbon fiber folyo uygulaması yapmıştım.Folyoyu Of Tuning adındaki bir tuning dükkanından almıştım.Kendi bilgisayarımın görünümü bu şekilde,ben sonuçtan gayet memnunum Ortalama 10 Tl'ye mal oldu.Uygulamayı şu videoyu izleyerek kolaylıkla yapabilirsiniz ;
@m.klcts
Beim laptopun kenarları içe doğru girintili olduğu için kürdan yardımıyla folyoyu içe doğru bükerek şekillendirip,kesim işlemini öyle yaptım.Bu yüzden sıkıntı olmadı .
Eski cep telefonumun arka kapağını kaplamıştım, laptop ekranına benzer eğimleri vardı. Fön makinesiyle ve kredi kartı yardımıyla ısıtarak yapıştırdım. Baloncuk vs. kalmadı, kalkma sökülme de olmadı. Kaliteli bir kaplamayla+ısıtarak yaparsanız sorun olmayacaktır. İnternetten örnek videolar izlemeni yararınıza olur
Fön makinesiyle ısıtırken kredi kartını kullanarak yapıştırmayı deneyin. Hatta daha iyisi, fön makinasını tutacak birini bulun, bir elinizle kaplamayı gerdirin, diğer elinizdeki kartla yayarak yapıştırın. Kabarcık sorununu bu şekilde çözebilirsiniz. Yaparken kabarcık oluştukça kabarcığa kadar olan kısmı söküp tekrar yapıştırın.
Saç kurutma makinesini çalıştırdığınızda, mutlaka bilgisayarın kapalı olduğundan emin olun hatta pili de çıkarılmış olsun.
makineyi çok uzun süre aynı noktaya tutmayın çünkü anakart içinde de bir pil var.