Scudo Sports

Lapierre Urban Shaper 600 Fren Yardım

@spe07

Yüksüz giriş seviye yol bisikletleriyle kapışacak bir ağırlığı var zaten, yüklüyken zaten bisikletin üç dört katı yükün olacak, frenden kazanacağın bir kilonun hiçbir önemi yok ki sen tur kaygısı yüzünden değiştirmek istiyorsun daha da önemsizleşiyor ağırlık konusu. 3 kilo kazanıcam bu işten diyorsan hiç durma hemen değiştir sonra da karbon bisiklet diye iki katı fiyata sat, 2-3 kilo sonrası karbon yol bisikleti segmentine girmiş oluyor çünkü :)

• Beğen
Tepkiler: engin444
Scudo
@spe07 dostum biliyorsun bende de aynı bisiklet var, bana sorarsan v fren yerine daha kaliteli bir hidrolik frene geç, hem daha az masraflı olur. Bütçen yetiyorsa v frene geç o da ayrı bir konu. Bence sen çok kararsız birisin, elindeki bisiklet tur için güzel bir bisiklet, tabi gönül isterdi ki daha iyi bisikletlere binelim ama elindeki de öyle yabana atılcak bir bisiklet değil.

Yalnız yıl olmuş 2016 halen tartışılan konu hidrolik frenle tura çıkılır mı çıkılmaz mı !!!

• Beğen
Tepkiler: spe07
arkadaşlar biraz önce denk geldim bütün tezleri bütün konuşulanları kapatacak olayı açıklıyorum. (link) bu sayfayı takip edin. hidrolik frenle tura çıkılır mı? dan hindistan yollarında dağ yollarında hidrolik fren başına iş açar mı? ya, sonra katlanır bisiklet ile tura çıkılır mı? bir çok sorunun cevabı ve tezlerin çürütülmesini bu arkadaş yapıyor :D

• Beğen
Selamlar, sizler kadar tecrübeli olmasam da hidrolik disk frenlerin hiç de narin olmadıklarını düşünüyorum. Şu anda çok üst seviye olmayan Tektro Auriga Comp hd kullanıyorum ve mekanizma açısından da çok sağlam olduğu hissiyatını veriyor. Ayrıca bir sorun durumunda bu frenlerden iki tane olduğunu unutmamalıyız diye düşünüyorum. İki hd fren birden bozulduğu görülmüş müdür bilmiyorum. Sanırım bir tane kalsa bile yavaş yavaş güvenli bir şekilde bir bisikletçiye kadar sorunsuzca gidilir. Tabi dediğiniz gibi Hindistan'da değilsek. :)

Ayrıca bisikletiniz bence şu andaki şekliyle çok güzel. Güle güle kullanın.

• Beğen
@Zfr sonuna kadar haklisin abi jantlarim cok agir ama bir o kadarda saglam boyle devam edicem en mantiklisi bu

@spe07 jant konusunda için rahat olsun @evren ünver tarafından mazgal testinden başarılı çıkmış ve kendini kanıtlamış sağlamlıkta.

@Zfr aynen abi enver abinin v frenli benimki profilli denicez gorcez

@spe07
Dostum imkanin varsa fren balatalarini degistirirmisin.

@gkontr
Mesajınıza katılıyorum ama bir noktaya değinmeden edemedim. Küçük bir kaza oldu diyelim veya bisiklet yana devrildi. Fren koluna darbe geldi ve kullanılamaz hale geldi. Bu tip durumlar için hidrolik fren ile yola çıkılmaz deniliyor. Onarımı v fren kadar kolay değil.
Bu yorumum lütfen hidrolik fren ile tura çıkılmaz diyorum gibi algılanmasın :) Ben de hidrolik kullanıyorum tur bisikletimde.

@Zfr
Mazgal testi ayrı birşey. Sadece jant sağlamlığı için kriter değil bu. Jantın örüm kalitesi, akort durumu, ağırlık, hız gibi etkenler var. O şekilde düşünmeyelim :)

@Anonim haklisiniz deniz bey yani olurya basina gelir gelmez diye birsey kaza olur vs dediginiz gibi fren kolu hasar gorebilirim gittiginiz sehirde uygun parca bulmanizda mumkun olmayabilir vfrene gore hangi bisikletciye giderseniz gidin v fren parcalari bulunuyor kesin oyle yada boyle jant bakimindanda antaltada oturuyorum jantcemberi ariyorumdun disc uyumlu bundan bir ay once 10 bisikletciye gittiysem 7 sinde yok malesef ama v fren uyumlu vardi bu gittigim yerler bu arada pro malzeme satan yerler degil normal mahalle arasi bisikletciler her sehirde her ilcede maleeef bulunmuyor hercesit parcayi satan yerler

https://i.hizliresim.com/o37MmQ.jpg

Geri