Scudo Sports

Lapierre sensium 500 bilgi...

mazhar

Daimi Üye
Tepki
320
Merhaba..halihazırda tiagra set Carraro yol kullanıyorum.artık hem donanım yükseltmek,hemde daha kaliteli bir yol bisikletine geçmek istiyorum.
Araştırdım ve Lapierre Sensium 500 modeline geldim...karbon kadro,genelde 105-5800 set,ama arka vites ultegra 6800.Teker seti Rs010,lastik Continental ultra sport
En düşük fiyat olarak 6000 tl buldum...
Öncelikle Lapierre benim gözümde iyi bir marka ama siz nedersiniz...asıl istediğim bisiklet specialized ama bu özelliklerde fiyat olarak baya bir fark var.
Sizin önerebileceğiniz bir model-marka varmı bu fiyatlarda...görüşlerinizi merak ediyorum...

Scudo
@mazhar
@mazhar , sesium 500 kullaniyorum.Bisiklet gayet basarili.Tirmanista cok rahat ettim.Duz yollarda ise kadro yapisi,acilari,akısı cok basarılı.Bu donanimla 6000 TL ye bulduysan kacırma derim.

• Beğen
Tepkiler: mazhar
Bende Sensium 300 var, fabrika çıkışı jantları Token C22W yaptım gayet memnunum.
Hala Tiagra 4700 var üzerinde, 2.700 km kadar oldu, bir derdi yok şu ana kadar.

Sensium 500 çok güzeldir, eğer kadro boyu falan uygunsa keyifle kullanırsınız.
105 - 5800 ömürlük set, bozulana kadar değiştirmeye gerek yok.

• Beğen
Kullanıcılarının yorum yapması benim için çok önemli teşekkür ederim.dediğiniz gibi donanım çok tatmin edici...kadro boyu olarak fikrinizi almak isterim bisikletin 52 cm kadrosu var sadece... boyum 1.78 cm, kullandığım Carraro M kadro diye geçiyor, acaba 52 cm bana ufakmı gelir...

@ mazhar ,benim boyum 1,72m. Kullandigin kadro m. Bence bisikleti yakim bir bayide deneyin mutlaka.M kadro olur gibi geliyor size ama ic bacak uzunlugu vs mutlaka deneyerek alin.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Daha ucuza da şöyle bir alternatif var forumda bir kaç kişi aldı güzel görünüyor.
(link)

Ben 1.77'yim iç bacak boyum 85 ve Lapierre Xelius SL kullanıyorum. Lapierre'da 52-55 şeklinde gittiği için 52 tercih ettim. 52 kadrosu dediğiniz gibi M olarak geçse de aslında diğer kadrolara göre S-M arası gibi duruyor.

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu
Size katılıyorum Serkan bey...asıl istediğim speciailzed almak.istediğim donanımda bütçemi çok aşıyor.Normalde benim birinci bisikletim trek fx 7.4 dür,ama senelerdir büyük turları seyredince yol bisikletine heveslendim.ilk olarak giant giriş seviyesi claris donanımlı defy modelini aldım ikinci bisiklet olarak.önceliğim kadro kalitesiydi,iki sene sonra artık yetersiz gelince sattım.Daha sonra birkaç sene Trek le devam ettim,tekrar yol bisikleti hevesim hararetlenince bu sefer donanımı ön plana tuttum ve en azından tiagra olsun diye düşündüm.iki sene önce Carraro cr 052 fiyat olarak çok uygun olunca yine ikinci bisiklet olarak aldım.
Ama yol bisikletine o kadar alıştımki Trek fx i kullanmaz oldum:) Madem artık yol bisikleti birinci bisikletim oldu artık hem kadro kalitesi hem donanım kalitesi üst düzey bir bisiklete geçiş yapayım dedim...tercihen karbon kadro,donanım olarak da en azından 105 olsun düşüncesindeyim. Benim hikayem bu şekilde:) umarım sıkmamışımdır...
10 senedir Trek kullanıyorum çok memnunum ama işte yol bisikletinde çok pahalı...geçtim,Cannondale yine pahalı... asıl beğendiğim spacialized, 6000-6500 bandında anca tiagra setli olanları var...Lapierre bu anlamda iyi bir seçenek hem karbon hemde 105 set olmasıyla ama onda da sadece 52 cm seçeneği olması beni düşündürüyor kadro küçük gelirmi diye...
Mosso nun, Carraro dan çok da üstün olduğunu düşünmüyorum açıkcası...Cube markasınıda pek düşünmüyorum yine aynı sebeple.
İşte böyle biraz uzun yazdım ama mantalitemi ve bırazda yol bisikleti maceramı anlatmak istedim.:)
Herkese teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: alperenakal
merhaba,carraro sportive 227 den sensium 500 e geçtim.52 kadro aldım,boyum 1,75.Size M modeli gayet ideal olacaktır.İlk yol bisikletim olduğu için o fiyat aralığında karşılaştıracağım yarış bisikleti tecrübem yok ama rampalarda ve düzlüklerde gayet akıcı,vites geçişleri seri,Günlük ev-iş arası 35 km yol gidiyorum bu zamana kadar bir sorun yaşamadım.Selesini hemen değiştirdim çok sert.Royal sele aldım.6000 tl ye iyi fiyat vermişler.Ben 6400 e aldım.O fiyatın daha aşşağısına sensium 500 den daha iyi karbon bisiklet bulamazsınız diye düşünüyorum.

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu
Alternatif sundum sadece abi bir şey kıyasladığım yok. :D
Gidon konusuna gelince de, bunlar yine güzel takmış esas facia Salcano gidonlarında bilirsin. :D

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Yeni konu açmamak için buradan yazıyorum,

Lapierre markasını ve Sensium 500 modelini nasıl bilirsiniz? :D
Tavsiye eder misiniz, kadroları ne kadar kalitelidir?

Kullananlar memnun mudur? Teşekkürler :)

@Işıklar Gazisi1 senedir kullaniyorum,1300 km kadar yaptim,3 granfondo ya katildim.Gayet akici,saglam ve fiyatina gore alinabilecek makul alternatiflerden biri (pazarlik yapin bu kurlarla makulluk geride kalmis olabilir malesef)

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Işıklar Gazisi
@Işıklar Gazisi Merhaba 2 ay önce ikinci el olarak aldım ilk yol bisikletim olduğu için çok kıyas yapamıyorum ama tasarım ve rijitlik açısından ben çok memnunum. Forumda daha önce tartışılmıştı karbon kadro bir bisiklete göre ağır kalıyor ben şikayetçi değilim ama bilginiz olsun.

@sahbaz061 @hayriünal, teşekkürler. Nispeten ağır olduklarını bilmiyordum ama kaliteli ve rahat bir kadroya sahipse biraz ağırlık sıkıntı olmaz. Nitekim Specialized da muadillerine göre biraz ağır oluyor.

Bu arada Lapierre 10 yılı aşkın bir süredir FDJ takımının bisikletlerini üretiyormuş. Demekki bir şeyleri guzel yapıyorlar.

Pulsium ve Xelius modelinde kullandıkları sönümleme sistemini görünce zaten artık tamam dedim.

Ancak döviz kurunun bu kadar yüksek olması ve bisikletlere gelen ek vergiler üzdü :/

Lapierre.jpg

Cuma indirimleri kapsamında Hepsiburada.com üzerinden satıcı olan Konya velesbit firmasında 52 (M) kadro sipariş verdim. Bana L kadro yollamışlar. Firmayı aradım ve yanlışlığın nedenini sordum. Firma yetkilisi "o kadro size uyar" dese de boyum 1.76 olduğundan ve arkadaşın L kadro Lapierresini denediğimden (ki bana L kadro çok çok büyük) İade ettim. Henüz iade süreci tamamlanmadı. Bununla ilgili küçük bir yazı yazacağım müsait olduğumda. Yine eski bisikletime kaldım :)

Kara cumada altı bin küsura satan "velesbit" adlı mağazada şu anki fiyat ne biliyor musunuz? Sıkı durun:10800 tl...Açgözlülüğü bir noktaya kadar bağışlayabilirim fakat aklımızla alay etmeni asla.

• Beğen
Tepkiler: sahbaz061
@emir yakup bulut mağaza adı velesbitcim olması lazım velesbit diye ayrı mağaza var haksızlık olmasın. Bu arada bahsettiğiniz bisiklet ile arkadaşın bahsettiği bisiklet aynı değil galiba aynı model olan 9731 tl cik. 10800 tl olan model tükenmiş satacak bir keriz bulmuşlar (O fiyata satacak bir keriz) :):):)

Geri