Scudo Sports

Lapierre sensium 100 hakkında

emrah sökmenberk

Daimi Üye
Tepki
156
İsim
emrah
Bisiklet
Mosso
merhaba arkadaşlar ben nisan ayı itibariyle carraro sportive 227 kullanıyorum bisikletimden çok memnunum fakat yol bisikletine olan tutkum ağır bastığı için yol bisikletine geçmek istiyorum son virajdayım fakat yanlış bir karar vermek istemiyorum sizlerin tecrübesine ve fikirlerinize güvenen bir arkadaşınız olarak sizden yardım istiyorum şimdiden teşekkürler..
bisikletin özellikleri ve fotoğrafı.

https://i.hizliresim.com/02aG7D.jpg

Frame:
SENSIUM CARBON
Fork:
LAPIERRE CARBON - CARBON STEERER
Headset:
FSA 1''1/8 1''1/4 FSA ORBIT C-33 44E
Bottom Bracket:
SHIMANO SMBB7141B PRESS-FIT
Crankset:
SHIMANO TIAGRA FC4650CX04 50x34 170mm (XS, S) - 172.5mm (M) - 175mm (L, XL)
Stem:
RITCHEY 4 AXIS 6° Ø: 31.8mm E: 90mm (XS, S) - 100mm (M) - 110mm (L) - 120mm (XL)
Seatpost:
RITCHEY 2 BOLTS L: 300mm (XS, S, M, L) - 400mm (XL) Ø: 27.2mm
Handlebar:
RITCHEY COMP CURVE W: 400mm (XS) - 420mm (S, M, L) - 440mm (XL)
Front derailleur:
SHIMANO TIAGRA FD4600BL 34.9mm
Rear derailleur:
SHIMANO TIAGRA RD4601SS 10 SPEED
Shifters:
SHIMANO TIAGRA ST4600L200ICX - ST4600RICX 2x10 SPEED
Brakes:
SHIMANO TIAGRA BR4600
Saddle:
SELLE ITALIA X1
Wheel:
SHIMANO WHR 501
Sprocket:
SHIMANO TIAGRA CS460010228 10 SPEED 12-28T
Tires:
MICHELIN DYNAMIC SPORT 700x25
Weight:
8.5 kg

Scudo
Fiyatı yazmamışsınız ama 4500 civarı olduğunu tahmin ediyorum, donanım orta seviye sayılır kadro karbon olduğundan paranın büyük bir kısmı oraya gidecektir.

Karbon kadro ve 8.5kg . Donanımları idare eder kıvamda üstüne donanım alırım derseniz alınabilir tabi ki fiyatı önemli ama benim bisikletim Sedona621 sadece maşası karbon ve 8.5 kilodan hafif ama donanımı daha yüksek olduğu için.

Sözün Özü: Donanım yükselticekseniz gayet başarılı yükseltmezseniz fiyatına değmez.

Fiyat olarak Berke Bey'in dediği 4500 TL baz aldım.

@Berke K.
Liste fiyati 4200 tl ama fiyat ta indirim sozkonusu birde suan sahip oldugum bisikletide alicaklar

@Mert-Demir
zamanla donanimlari yukseltmeyi planliyorum ama kararsizim iste

@emrah sökmenberk

Merhaba, bisiklet kadrosundan dolayı yüksek, fiyat donanım olarak orta- alt seviye bir ekipmana sahip oldğuunu düşünüyorum.Şahsen ben başka bisikletlere yönelirdim.Ayrıca firma size 4200 gibi fiyat verip üstüne neden kullandığınız bisikleti alıyor onu anlamış değilim .

Tiagra pek de alt sayılmaz aslında. Claris - Sora (Alt) Tiagra - 105 (Orta) Ultegra - Dura-ace (Üst) sınıf diyebiliriz. 4200 liste fiyatı ise 4000 e alınabilir belki o fiyat da karbon + tiagra için iyi sayılır çünkü 4000 liraya karbon + 105 bulmak imkansız Türkiye içinde.

Lapierre satan çok fazla firma yok. Eski bir Lapierre Audacio 400 kullanıcısı olarak size yardımcı olmak isterim. Hangi firma ile takas yapacaksınız? Şayet tanıyorsam yardımcı olabilirim.

Bir de model olarak carbon kadro konusunda ısrarcıysanız Sensium 200'e bakın. 4200 TL bahsettiğiniz model için "bence" yüksek bir meblağ.

Unutmadan, aceleniz yoksa 2015 kadroları bekleyin.

(link)
http://www.lapierre-bikes.co.uk/sites/default/files/bike/fiche/FICHELP-5830-Sensium-100-CP.jpg

(link)
http://www.lapierre-bikes.co.uk/sites/default/files/bike/fiche/FICHELP-5843-Sensium-200-CP.jpg

4000-4500 bandında ne var,mesela Cube Agree GTC Karbon var.O da tiagralı,jant set sanırım fulcrum.Merida scultra serisinin karbon kadrolu modellerinin fiyatını bilmiyorum ancak muhtemelen 4500 tl nin yeterli olacağı bir konfigürasyon vardır.Specialized,Cannondale,trek ve scott'un karbon kadrolu modelleri çok pahalı.Fuji de seçeneklerden biri olabilir.Bunun yanı sıra türkiyede satılmayan ancak yurt dışından getirilebilecek modeller de var.Önemli olan,bisikleti görmek,dokunmak,hissetmek ve tercihi buna göre yapmak.Ben de Tiagra'nın yeterli bir seviye olduğunu düşünüyorum.Yukarıdakileri karbon kadro ekseninde yazdım.Karbon kadro olmazsa olmaz değilse seçenekler daha da çoğalır.

• Beğen
Tepkiler: umutntm ve Berke
yurt dışından getirme şansınız olsa

(link) şimdiki kurla 1260 € = 3565 TL + 200€ = 565 TL kargo. vergi durumu 1500€ altı olduğu için sanırım az bir şey var ya da yok (bilmiyorum). Bakabilirsiniz :)

7,5 Kg, 2*11 105 set, Ritchey wcs set, DT Swisss R24 jant seti.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
%18 gümrük vergisi alınıyor. O da yaklaşık kargo hariç bedel üzerinden 642 TL'sı yapar.

3560 + 640 (%18) + 560 = 4760 liraya geldi.
Ama Almanya'dan gidip alınsa 4000 liraya biter gibi...

@Erdal YILMAZ

1500€ altında da %18 vergi alınıyor o zaman?
Ayrıca daha sonra vergi geri hesaba yatırılmıyor mu?

Düzeltme: internette 1500 € altındaki ürünlerde vergi alınmayacağını yazıyor ama emin olmak için Canyon bisiklet getirenlerin konularının okunmasında fayda var :)

(link)

(link)

almanya vergisi(%19) düşüyo ancak üstüne türkiye vergisi(%18) ekleniyo. ilave olarak 200euro kargo parası. ben olsam canyon alırım

@Hasan Kılınç

75 euro üzeri her ürün için gümrük vergisi alınıyor.
(link)

Sakarya da ensar bisikletle gorustum sagolsun cok yardimci oldu kemal abi zaten ilk bisikletimide ondan aldim.

Bana soracak olursanız ki tavsiye beklentisi içerisindesiniz bence sıfır bisiklet almanızdan ise aranıyor kısmına bütçe bildirimi yapın derim sıfıra yakın 2.el çok iyi bisikletlere sahip olabilirsiniz..
Not : Şahsi görüşüm...

• Beğen
Tepkiler: Arda_7
Keske yurtdisindan getirme yada getirtme gibi bir sansim olsa ama yok sakarayada cok fazla model gorme sansimda yok vardiyali calistigim icin istanbula gitmek gibi bir sansimda yok aslinda cok sanssiz bir adamim :) burda gorup ve butcemin yettigi bir model oldugu icin dusunmustum cikmazdayim aslinda :(

forumda ikinci el yeni alınmış ve fazla kullünılmamış tiagra komponentli btwin full carbon var. boyu uyarsa bence onu da bir düşünün
aradaki farka bisikleti ultegra bile döşersiniz

Bu durumda şunu söyleyebilirim. Takas harici alımda rakam yüksek. Takas artı nakit uçuk bir rakam değilse Sensium 100 alınabilir.

Lapierre'yi Türkiye'ye getirip dağıtımını yapan accell bisiklettir. Firma ile görüşüp bir de onlardan fiyat alın bence.

Tesekkur ederim ilginiz icin bi net fiyat alayim ona gore hareket edicem artik

Geri