Scudo Sports

Lapierre Karbon Dağ Bisikletini Hafifletmek İçin 1x11 Alınmalı mı?

@ventiol
Abi ben parayı yerden toplamıyorum :) Hafif olanı tercih etme sebebim ise ağır olana göre bir dezavantaj sunmaması. 3X aynakol ile araziye giriliyor olsa problem bile yok benim açımdan :)
Yinede 7/24 kullandığım bir alet için sizin de söylediğiniz gibi cimrilik yapmam, ucuz mal alacak kadar zengin değilim. Ben yalnızca mantıklı iş yapmaya çalışıyorum, sizlerle paylaştıkça, olayın derinine indikçe ne yapıp ne yapmamam gerektiğini de çok iyi anlıyorum. Araziye de girecek olduğum halde 2x11 alacaktım ancak vazgeçtim mesela.

Bu durumda 1x11 36 - 11*42 XT veya XT Di2 vites sistemi + Crank Candy veya daha eli yüzü düzgün ancak hafif 1 çift pedal + 1 çift arazi - asfalt kullanımına eşit oranda uygun tubeless lastik almak var aklımda.
Günün sonunda 9,6KG ağırlığında zımba gibi bir MTB'ye sahip oluyorum sanırsam.

Scudo
Bu ağırlık takıntısı neymiş ya :krktm: Geçen sene yol bisikletime jant seti aldım,ağırlığına sorsanız tam söyleyemem. Hocam size kolay gelsin ancak naçizane şu öneride bulunabilirim ; 1x11'de orta dişli bence 40'tan az olmamalı. Tabii ki performansla da alakası var ama 40 bence çok orta direk bir çözüm.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Shimano XT 2X11 bile en fazla 38-28T dişli seçeneği sunuyor. Firma Türkiye kaynaklı olsa eminim 48 dişli aynakol bile koyardı ; Şehir içerisinde MTB kullananların sayısının, MTB'yi kullanması gereken yerde kullananların sayısına oranını gördükten sonra :D

Bu arada başlık tercihini çok yanlış yapmışım, harbiden de ; Sanki bisikleti 400gram hafifletmek için 1500TL harcıyormuşum gibi algılanıyor istemeden :) Benim hatam biraz da.

Özellikle maşa,disk fren,jant teker göbek ağırlıklarını unutuyoruz.Karbon düz maşa,disk fren ve hafif jant seti ağırlığı oldukça etkiler.Düz maşa da mtb özelliğiyle uyuşmuyor. Ağırlık konusu üzerine yapılan önemli bir makale var. (link)

@Sadettin Z.

(link)

Faraza düşünmeye gerek yok yaşanmışı varken.

@Gökhan Akkaya Pedaldaki seslere benim kadar çok takan biriysen kesinlikle tavsiye etmem. İlk birkaç ay oldukça güzeldi ama devam eden aylarda ses yapmaya başladı. Ne kadar içini açıp temizlesek yağlasak, binbir türlü farklı kontra ayarlarını denesek de sesi hiçbir zaman bitmedi. Görünüşü çok iyi ama benim gözümde ucuz wellgo pedallardan farkı yok malesef :)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Bisikletim son vitesteyken aynakol 44 dişlide ve ruble ise 11 dişlide oluyor. Ama gereksiz büyük 44 diş. 38-42 diş ideal.

Lastiklerin içine helyum gazı basalım böylelikle yer çekiminden daha az etkileniriz belkide uçarız belli mi olur ;)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@hakkında: boşluk

Buna güldüm ama :D Patlarsa kesin uçarız da :koptum::komik::koptum:

Cahillik harbiden mutluluk pek anlamıyorum vites siteminden ve 14kg bisikletim ile çok mutluyum :D bilerekte araştırmıyorum zaten yoksa kafaya takıp bisikletten soğuma ihtimalim var

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
@Gökhan Akkaya öncelikle merhaba. Bahsi geçen 1x11 seti aldınız mı ve sonucu ne oldu. Son hız durumları şehir içinde. Ve ormanda sert kullanımda dik inişlerde tecrübe etme şansı buldunuz mu? Ben de aynı karar aşamasındayım. 1x11 düşünüyorum. Göztepede oturduğum için aynı durum benim için de geçerli. Ya tuzla tarafına basmaca ya çamlıca VS tepelere tırmanmaca ya da ormana gidip full mtb durumları. Ormanda 1x11 extra rahat olacak fakat şehirde ne yaşadınız?
Selamlar.

Geri