Scudo Sports

Lance Armstrong İronman yarışında son saniye geçiliyor!!!

Armstrong 2000 yılında o etabı Pantaniye verdikten sonra basın açıklamasında kepçe kulağa (benzer başka bir lakap da olabilir) etabı bilerek verdiğini söyledi. Sesini çıkarmasa daha iyiydi, sonradan adama bir de hakaret ederek lafını edeceksen bir anlamı da kalmıyor. Daha sonraki röportajlarında etabı verdiği için pişman olduğunu defalarca dile getirmiştir.

Armstrong çok iyi bir triathloncu olabilir ama iyi ya da kötü olmanın buradaki olayla pek alakası yok. Adamın 4 saat yarıştıktan sonra kafası birşeye bozulmuş işte. İyi bir insan veya sporcu olup olmamasıyla direk bağdaştırmamamız gereken normal insani bir öfke de olabilir, hırsına yenik düşüp kendini kaybettiği bir an da olabilir. Sonda kendini geçen adama kızdıysa zayıflıktır bence.
Buradaki hiç kimse adamı gerçekten tanıyor olamaz. Hayatı aralıksız büyük olaylarla geçmiş 40 yaşında birini anlamak kolay değil. Yakın çevresinden bir iki kişi, belki birkaç iyi psikiyatrist.

Scudo
@Hüseyin Çelebi

Bu söyledikleriniz olayı anlattığı anılarında yazdıklarıyla hiç bağdaşmıyor.Defalarca dile getirdiği kısımların kaynakları varsa bizimle de paylaşır mısınız bizde okuyup olayı tam öğrenelim.Yoksa kitabından okuduklarımızla olayı çok farklı öğrenmişiz gibi oluyor.

Ferhat bey kitapta etabı hediye ettikten sonra pişman olduğunu ve böyle bir davranışı bir daha yapmayacağını açıkça dile getiriyor...

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Pantani'nin biyografisinde şu cümle var "Armstrong was later critized when he said he "let" Pantani win the stage. It would be the last win of Pantani's career. (13 July 2000)" Ayrıca burada o zamandan bir haber. (link) Burada da Armstrong'un rakibi için "küçük fil" anlamına gelen Elefantino lakabını da kullandığı yazıyor zaten.Lance fanboylarının üzülmesine hiç gerek yok kimse mükemmel değildir zaten :)

@Oksal Özdöl

Vallaha kitabı okuyalı epey bir yıl geçti ama ben o şekilde hatırlamıyorum nedense.Siz öyle diyorsanız öyle olsun o zaman :)

@M Kerem Demirel

Bilgilendirme için teşekkürler.Fanboy tam olarak nedir bilmem o kadar ingilizceye sahip değilim ama kısaca fanı anlamındaysa fanıda değilim.Sadece yaptıklarına saygım var bana göre saygıyı çok hak eden bir sporcu ama söylediğiniz gibi kimse mükemmel değildir.

Yok hocam size yönelik dememiştim zaten.Sürekli tapınır halde gezen bir çok kişi görüyorum forumda ya da başka ortamlarda onlar içindi.

@M Kerem Demirel

Her şeyin fazlası zarar diye düşünüyorum.Lance cidden başarılması zor bir olaya imza attı uzun senelerde benzeri yaşanmayacak gibi duruyor.Üstüne bu başarıyı kanser gibi bir illetle mücadele ederken yaptı.Birinci dereceden yaşadığım için biliyorum kemoterapi denen illet faydalarının yanında vucuttan çok şey götürüyor.Bu noktada cidden saygı duyulması gereken bir insan .Aynı düşüncelerim tüm ironman yarışçıları için de geçerli.Onlarda çok meşakkatli antremanlardan geçiyorlar.Konunun özüne dönersek Eserin eklediği gibi bu görüntünün altına öz kızını tanımayan adam diye başlıklar atılması veya yarışın tamamını izlemeden yorumlar yazılması çok hatalı.Bu seviyede bir sporcu herşeye sinirlenmiş olabilir belki de kızının orada oldugunun farkında bile değildir.Ne olursa olsun o adamın yaptıklarının yüzde birini yapamayacak olanların kişi hakkında atıp tutması hiç hoş değil, o durumda da savunma ihtiyacı duyuyorum ister istemez.Son 20 metre yırtınarak Lance i 6 ncı olmak için geçen sporcu ise kendi şahsi düşüncemdir katılan katılır katılmayan katılmaz egolarının altında ezilmiş birisidir.Eğer ki LAnce aynı hızda koşarken veya insanlarla selamlaşmadan kalan gücü ile koşarken geçmiş olsa sonuna kadar desteklerdim ama dönüşü yaptıktan sonra Lance i görüyor insanlarla selamlaştığını ve koşmadıgının farkında.Buna rağmen hırslanıyor daha hızlı koşuyor LAnce de o adamın farkında değil çizgide fark ediyor yoksa zaten o noktada o adama bırakmazdı o dereceyi.Sizi çok iyi anladım teşekkürler

Ferhat Bey "fanboy" kelimesini kısaca "Bir kişi, takım ya da objeye neden ve mantık dayanağı aramaksızın takıntı derecesinde bağlanmak ve savunmak" olarak açabiliriz.

Fakat argoda tartışma ortamlarında karşınızdaki kişiyi aşağılamak için de kullanılır.

"Nefret" kelimesini kullanmıştım mesajımda. Daha net herhalde şimdi :)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Geri