Scudo Sports

Lance Armstrong doping yapmış mıdır?

Ayrice kisa bir ek yapmak istiyorum. Sadece bir etapta gösterilen performans üzerine bir sey söylemedim. Böyle bir sey zaten mümkün. Dopingl artirilan performans genel olarak % 1-3 arasinda. Geriye kalan kismi her halükarda uzun yillar calisma sonucu olusan seyler.
Son yillar da iyice yogunlasan kontroller sonunda, bu derecedeki performanslarin tekrarlanma sayisinin azaldigini görüyoruz.
2005 yili Fransa turundan bir örnek vereyim. Gerardmer- Mulhouse etabini kazanan Jens Voigt (akabinde Rasmussen' in dopingten yakalandigi yil) ertesi günü etabi bitiremedi. Bu onun temiz yaris yaptiginin bir göstergesidir denebilir.
Winokourov ise bir etapta cok fark yedi, Sonraki etabi aslanlar gibi kazandi. Sonunda da yakalandi ve yarislardan men edildi.
Uzun lafin kisasi; ates olmayan yerden duman cikmaz.

• Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
Scudo
@Serkan.ÇABAŞ

Türkiye'de KAP yarışlarında bile doping yapanlar var . İsim isim yazdıracaksınız şimdi buraya . Hala nelerden bahsediyorunuz. Adamın suratından belli doping yaptığı . Kullandığı ilaçlar kemik yapısını bile değiştirmiş . Biraz işin içine girip öyle konuşmak lazım .

Milli sporcu diyor , ben doping yapıyorum ; kimileri hala Lance'i , Ahmet'i , Micheal'ı savunuyor . Nasıl biliyorsanız , öyle olsun .

Ventoux'daki , Alpe d'Huez'deki performanslarını bir daha seyredin bakalım . 6 dk geriden gelip tek başına etap kazanmalar , 3-5 km içinde 2-3 dk fark yaratmalar . İnanıyor musunuz bunlara ?

meyve veren ağaç taşlanır arkadaşlar bu her zaman böyledir lance armstrong spor kariyeri boyunca toplamda beşyüze yakın teste girip temiz çıkmıştır şimdiye kadar doping yapmadıysa bundan sonrası için zaten gerekte yoktur kanında %95.5 oksijen bulunan bir insanın zaten bunu yapmasına gerek yoktur bu işin arkasında bazı politik nedenler olduğunu düşünüyorum adamı spordan soğutmak kopartmak için herşeyi yapıyorlar çok başarılıysanız mutlaka göze batarsınız contadorda belki suçsuzdu ancak CAS'tan o da kendisine düşen payı aldı
marco pantani 1997 de Alpe d'Huez'i 23 km ortalama ile kazandı kendisi güç olarak lance ile başa baş mücadele eden biriydi o zaman o da doping yaptı ben masum olduklarını düşünüyorum

@ReşitÇağırgan
1. Marco Pantani 1999 da Madonna di Campiglio etabini (Giro d'Italia) kazandi ve EPO kullandigi icin diskalifiye oldu.
2. 2000 yilinda Fransa turunda Mont Ventoux ve Couchevel etaplarini kazandiktan sonra aramada bagajlari icinde Insülin enjektörü bulundu, arkasindan 6 ay yarislardan men edildi ve bir miktar paracezasina carptirildi. Maalesef ölümü de asiri kokainden.

Ne zaman temiz, ne zaman takviyeli yaristigini nasil bilecegiz???

george hincapie de verdiği demeçte lance'in doping yapmadığına inandığını çünkü buna ihtiyaç duymayacak bir bünyeye sahip olduğunu dile getirmişti ... sporcuların gelişimini madde kullanımına bağlamak oldukça yanlış ben düne kadar oturarak çıktığım eğimleri şimdi ayakta çok rahat tırmanabiliyorum siz çalışırsanız vücudunuzda buna bağlı olarak gelişim gösterir
zamana karşı etaplarında geçen yol tony martin'in şampiyon olacağını kim bilebilirdi hele bizler cancellara'nın galip gelmesine alışmışken ellerinde net kanıtlar ile çıksınlar açıklasınlar o zaman yeniden konuşuruz

Yalnız dikkat çekmek istiyorum tekrar,burada kimse sporcuların muhteşem başarılarını %100 olarak dopinge bağlamadı.Kullanıyordur veya kullanmıyordur üzerine gidiyor başlıkta muhabbetimiz

Televizyonda Avrupa atletizm şampiyonası var.

Afrika'dan karma yapmışız yarışıyoruz.

İspanyol atlet son engele takıldı düştü, bizimki 2.liğe terfi etti alacağı altınların sayısı misliyle arttı. Coşkuyla bayrak sallıyor. Doping yapmış mıdır? :)

41 yaşındaki Lance'in sportif başarısı sürmekte ve bana sorarsanız yaş grubuna göre de artmakta.

Genel inanışa göre halen dopingli olması lazım.

Yapmış mıdır? :)

İşin özü şu . Hepsi doping yapıyor ama içlerinde yine en iyi , en yetenekli , en çok çalışan birinci oluyor .

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
evet yapmıştır. şu an dünyada yüksek efor isteyen tüm spor dallarında ne yazıkki bu maddeler kullanılmaktadır kullanmayanla kullanan arasında çok ciddi bir güç farkı oluşmaktadır bu yüzden %90 a varan bir kullanım söz konusudur bizim branştada (vücut geliştirme) bu maddeler söz konusudur kullanılır ama kimse kabul etmez ne yazıktırki kullanan kullanmayanı kendi kulvarında ezer geçer amstrongun hayranları bunu kabullenemesede bisiklet yarışlarında doping olmadan olmaz hale gelmiştir.testlerde belli olmayan dopingler üretilmektedir bunlar tespit edilince yine başka çeşit dopingler çıkmaktadadır ne yazıkki çoğu ağır spor dallarında durum böyle

• Beğen
Tepkiler: Ali Hekimoğlu
Üst düzey bisiklette son birkaç yıla kadar doping yapıldığına inanıyorum. Yapılıyordu demiyorum çünkü elimde kanıt veya bireysel enselenmeler hariç peleton hakkında kesinleşmiş bir karar yok. Son dönemde doping ya yapılmıyor ya da çok daha etkisiz yöntemlerle yapılıyor zira o eski hayvani performanslar kalmadı. Yarışları izlerken çok net belli oluyor, çok daha fazla bisikletçi kendini gösterme şansı buluyor. Eskisi gibi 3-5 adam arasında parsellenmiş gelmiyor yarışlar bana.
Lance konusunda ise ben adamın diğer şampiyonlar gibi ciddi doping yaptığını düşünüyordum ama bu devam eden performansı çok doğal görününce şüpheye düştüm. Adamın performansı azar azar düşüyor, tipik dopingli sporcu gibi hızla kaybolmuyor. Ya hala doping yapıyor ya da eskiden öyle çok ciddi doping yapmıyordu. Biraz da karakter meselesi, çoğu bisikletçi bıraktıktan sonra yatışa geçerken bu adam hala yardırıyor. İte kaka, zorla veya para için rahip gibi yaşamamış seviyormuş sporu aynı zamanda.

• Beğen
Tepkiler: Şerif Şentürk
Örneğin Contador'un yakalandığı madde Clenbuterol ; ABD'de serbest , zayıflama ilacı olarak satılıyor . Benim bildiğim kadarıyla performansa katkısı yok ama kilo kontrolü için birebir . Yan etkisi felaket fazla , ellerde titreme , yüksek kalp . Bunu kullanan adam bisiklet süremez . Herhalde kilosu fazla geldi ki , acil kilo düşmek istedi . Kullanan arkadaşlar bunun 2-3 kilodan fazla eksiltme yapmayacağını söylüyor . Vücut geliştirmecilerin hepsi ekmek arası peynir niyetine tüketiyorlar bunu

Anlayana ...

Sene 1993
http://img21.imageshack.us/img21/4663/p6290337.jpg

http://img841.imageshack.us/img841/1220/p6290336.jpg

Sene 2000
http://img577.imageshack.us/img577/8308/lancearmstrong10.jpg

(link)

• Beğen
Tepkiler: Mutlu Köksal
(( USADA'ya karsi federal mahkemeye basvuran Lance Armstrong'un dava talebi reddetildi. ))

Cem Unden ne anlamamız gerekiyor bu resimlerden... anlam çıkaramadım. bu sene wiggo'nun nasıl sarı mayo için zayıfladığını hepimiz görüyoruz. yol bisiklettinde zirveye oynıyorsan zayıflıcaksın kalıcaksın ip ince. hem lance triyatlondan gelen ve dağ bisikleti geçmişi olan bir adam olarak öncesinde o kilolar ve iri fizik gayet normal.

Hala iri bir fiziği var bir bisikletçiye göre,ayrıca adam antireman yapıyor yani sıfır yağ var o kadar kas görünsün

Kitabından anlaşıldığına göre (elbette kimse kullandım demez ama, kanser ilaçları hakkında söyledikleri vs vs vs) yaptığına inanmıyorum şahsen.

büyük ihtimal artık lance efsanesi bitiyor... lance artık uğraşmıyacağını ve son şeyler için savunma bile yapmıcak sanırsam 7 zafer ve ömür boyu spordan ben geliyor

USADA şöyle bir açıklama yapmış.(link)Tam okumadım ama kendini 5 güzel çocuğunu yetiştirmeye ve kanserle savaşanlara destek olmaya adamış.Ayrıca, 40 yaşındaki en fit insan olma gibi bir çabası varmış.

Lance doping yapsın yapmasın benim için değişmez.O bir efsanedir ve öyle kalacaktır.Kaç tane insan var ki kanseri yenip bu kadar başarılı olabilmiş.Ayrıca, bizim de dikkatimizi kanserle savaş platformunu kurarak sağlığın ne kadar önemli olduğu ve toplum olarak hepimizin destekleri esirgememesi gerektiğini anlaşılmasını sağlamıştır.

Ayrıca, bir belgeselde Trek in mekanikcisi amstrog un kanserden dolayı 5-6 pound kilo verdiğini ve bunun lance de doping etkisi gösterdiğini söylemişti.

Lance hiçbir zaman spor hayatından kopmamıştır.Küçük yaşlardayken bile spor yapmaktadır ve başarılı bir sporcudur.Son yıllarda ise Ironman yarışlarında(bilen bilir dünyanın en zorlu yarışlarından birisidir) boy göstermektedir.Hatta geçenler de birinci olmuştu.Diyeceğim, Lance tam bir sporcudur ve görev adamıdır.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
(link)

ABD Anti-Doping Ajansı (USADA), dünyaca ünlü bisikletçi Lance Armstrong'un Fransa Bisiklet Turu'nda kazandığı 7 madalyasını geri almaya hazırlanıyor. Bir dönem kanserle mücadele eden Armstrong, doping suçlamaları nedeniyle yargıya gitmeyeceğini açıklamıştı.

Her sporcu doping yapar helede profesyonel ise kaçınılmaz bi gerçek :) Ama vucuttan çıkış sürelerini bildikleri için ne zaman bırakıcaklarını bilirler :)

• Beğen
Tepkiler: Mutlu Köksal
Geri