Scudo Sports

Lada Niva kullanan var mı?

Hocam ladayı napcan Toros yada Broodway candır. Ofroad yapmayacağım , araziye girsin ve arada tavşan, tilki kovalarım diyorsan başka arabaya ne hacet. :)
Ya o Toroslar tam bir katır. Sürülü tarlaya giriyor traktör gibi 😁. Bagajı yükle, tavana sar yükü, sür nereye istersen bana mısın demiyor. İlginç bir makina.

Scudo
Hocam ladayı napcan Toros yada Broodway candır. Ofroad yapmayacağım , araziye girsin ve arada tavşan, tilki kovalarım diyorsan başka arabaya ne hacet. :)

Abi 25 bin verip Broadway alacağıma, ki Toros'un temizi de 30 binden başlıyor, 35 bin veririm hiç olmazsa dört çeker safkan arazi aracına binerim. 25'in altında temiz Broadway yok. Hepsi çarık çürük. Değişeni olmayan Broadway'a Çorum'da 30 bin istiyorlar.

Ben askerde kullandığım Land Rover Defender 110'u tavsiye ederim :harika:
Ne amaçla kullanacağınızı yazmamışsınız ama büyük olması açısından çok avantajlı Land Rover.(Bisikletinizi sökmeden komple sığdırırsınız bagaja :harika:😎)

Lada lar pek küçük oluyor:kötü:

Ben askerde kullandığım Land Rover Defender 110'u tavsiye ederim :harika:
Ne amaçla kullanacağınızı yazmamışsınız ama büyük olması açısından çok avantajlı Land Rover.(Bisikletinizi sökmeden komple sığdırırsınız bagaja :harika:😎)

Lada lar pek küçük oluyor:kötü:
GESTAY bakımı efsanedir o landlar ön cam sileceğine dalga vurduğunu birebir dere geçişinde yaşadım. Bana mısın demedi gır gır gır devam tek arızası dizel olduğu için stop büşürü arızası başka sorunu yok . Tepe tepe bin zaten kaporta alüminyum hafifte çok kahrımızı çekti , kesin arada siren açıp çaldırmışsınızdır. 1989-1996 arası olanlar çok iyi araçlardır.

@areklim bizimkisi off road sayılmaz, sedan arabaların gidemediği tarla da tepe de gezmek :) bu teknik detaylar biraz fazla. Bi arkadaşta vardı vitara onunla benzin istasyonları ile ilişkisini açıkçası korktum. Yazdıklarını dikkate alırım, vitara, jimny ve duster ekseninde bütçeye uygun olanı seçerim.
Bir de kendini arazide kanıtlamış olanlara bakın derim. Mesela;

12 kez Dakar rallisi şampiyonu olmuş Mitsubishi Pajero
ya da Afrika'da Safarilerde,Dubai-Arabistan-Bahreyn çöllerinde deve yerine kullanılan Toyota Land Cruiser :harika:
GESTAY bakımı efsanedir o landlar ön cam sileceğine dalga vurduğunu birebir dere geçişinde yaşadım. Bana mısın demedi gır gır gır devam tek arızası dizel olduğu için stop büşürü arızası başka sorunu yok . Tepe tepe bin zaten kaporta alüminyum hafifte çok kahrımızı çekti , kesin arada siren açıp çaldırmışsınızdır. 1989-1996 arası olanlar çok iyi araçlardır.
Yok benimki arkası kasalı olan modeldi. Siren de yoktu ama telsiz bağlama yerleri falan mevcuttu.
Tugay'a evrak alımına giderdim onunla. Akşamları da dışardan yemek söylersek nizamiyeden yemekleri almaya gidiyordum:kedicik:

Bir de kendini arazide kanıtlamış olanlara bakın derim. Mesela;

12 kez Dakar rallisi şampiyonu olmuş Mitsubishi Pajero
ya da Afrika'da Safarilerde,Dubai-Arabistan-Bahreyn çöllerinde deve yerine kullanılan Toyota Land Cruiser :harika:

Yok benimki arkası kasalı olan modeldi. Siren de yoktu ama telsiz bağlama yerleri falan mevcuttu.
Tugay'a evrak alımına giderdim onunla. Akşamları da dışardan yemek söylersek nizamiyeden yemekleri almaya gidiyordum:kedicik:
Çok yakaladım şöför koltuğu altına soteye dolduruyordunuz tabi siparişleri 🤣 Kesik model senin ki sırt sırta arka oturma üstü brandalı daha yeni model sayılır onlar zannedersem 1994 üstü olması lazım. Kademeciler daha iyi bilir gerçi. Konu sahibinden özür dilerim konu dışına çıkardım biraz kusura bakmasın.

Çok yakaladım şöför koltuğu altına soteye dolduruyordunuz tabi siparişleri 🤣 Kesik model senin ki sırt sırta arka oturma üstü brandalı daha yeni model sayılır onlar zannedersem 1994 üstü olması lazım.
Hatırladığım kadarıyla 2000 modeldi. Siparişleri soteye koymaya gerek kalmıyordu bizde,önceden ayarlıyorduk.:)

defendarlar artık altın değerinde döküntü 110 lara 125 Binden aşağı fiyat çekmiyorlar
toyota serisi zaten hep yüksekti fj 40a 225 bin fiyat çektiklerini gördüm

defendarlar artık altın değerinde döküntü 110 lara 125 Binden aşağı fiyat çekmiyorlar
Piyasa olmuş anafor çekiyor içine mevcut durumda matchbox bile almam ben artık , üşütmüşler kafayı deyip geçiyorum .Aslında ikinci el ithalatını ben olsam serbest bırakırım dediğiniz 225 binlik araçlar ,nasıl düşüyor 25-30 binlere bir patlasın piyasa görsünler nasıl açılıyor arka kapıları 81 lik havan gibi , mayına basmış çita gibi miyavlamaya başlarlar 🤣

O zaman geriye Pajero kalıyor :) o daha ucuz (82 bin e bile var):harika:

O zaman geriye Pajero kalıyor :) o daha ucuz (82 bin e bile var):harika:
Bahsettiğiniz markalar hepsi birbirinden güzel ama yedek parça bulunabilirliği ve nispeten temiz araba bulmak o kadar zor ki. O grupta birçok araç artık klasik sayılıyor özellikle defender ve Toyota’lar.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
ben uzun yıllar offroad yaptıktan sonra piyasanın bu saçmalıkları yüzünden bıraktım. Şimdi küçük şehirde yaşamanın da avantajıyla bazen aylarca araba kullanmıyorum ama haftada 1 mutlaka bisiklet turu yapıyorum yaz tatillerimi bile bisikletle planlar oldum şimdi çok daha mutluyum. 44 yaşından sonra hayatın anlamını buldum :)

Kaloriferi çok güçlüdür. 3 oda 1 salon evi bile 5 dakikada hamam gibi ısıtır.
Yüzer:

Uçar:

Denize yüzmeye gidiyorlar ondan sonra da Lada Niva çürüyor diye ağlıyorlar. 😂

Ayrıca ekleyeyim: LADA NİVA OFF ROAD'UN FİXİESİDİR.

Denize yüzmeye gidiyorlar ondan sonra da Lada Niva çürüyor diye ağlıyorlar. 😂
Niva'nın düm döşeme ve kablolarını, motorunu falan söküp, kadrosuna kimyasal bir çözelti uyguluyorlar ve bunu sayesinde kadro çürümeye karşı çok dayanıklı bir hale geliyor (kimyasalın adını unuttum)
Niva'nın en güzel yanı hiçbir elektronik kullanılmamış olması. Sudan etklienmiyor.
2016 lansmanında otomatik cam kullamışlardır, bunu Lada Niva'da büyük tasarım ihtilali olarak duyurdular :)

Lada Niva dışındaki araçlar bütçemi çok aşıyor. Açıkçası hem arazi aracı olsun hem de binek araç olsun çok yüksek para vermek istemiyorum. Hafta içi zaten şirket aracı var, geriye kalıyor cumartesi pazar, Eskişehir zaten küçük bir yer, şehir dışına da pek çıkmam, çıkınca da başka bir araçla çıkıyorum, şu an araç olmasa bile olur evim şehir merkezine 10dk lık yürüme mesafesinde ama 20 yıldır hep aracım oldu, lazım olupta kapının önünde olmayınca bana bir geliyorlar :) bazen şirket aracı olmuyor kendi aracımı kullanabiliyorum vb.. gibi bir sürü nedenden dolayı bir araç tutuyorum elimin altında.
Keşke araç fiyatları bu kadar saçma sapan bir hale gelmemiş olsaydı da doğru düzgün bir arabayı makul fiyatlara alabiliyor olsaydık.

Eski kasa(2002-2006) daihatsu terios da değerlendirilebilir bence. Vergisi çok düşüktür, yakıtı gayet makbuldür LPG uyum sorunu yoktur. Konfor olarak da nivadan daha fazlasını vaad eder. Arazide de çok zor şartlara girilmedikçe üzmez. Bir bakın isterseniz

En güzel arazi aracı, ortadoğudaki radikal islamcı örgütlerin, kasasına uçaksavar koymak suretiyle savaştığı Toyota kamyonetlerdir. Toyota resmen bu barzolara çalışıyor :)

Geri