Scudo Sports

LA VUELTA 2024

cazci

Dört Mevsim Pedal...
Yönetici
Tepki
19.379
İsim
MEHMET CEM SAYGI
Başlangıç
1974—75
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Üç büyüklerin üçüncüsü cumartesi günü başlayacak.78. kez düzenlenecek organizasyon gene üç hafta boyu bizlere çekişme ve rekabetin heyecanını yaşatacak...
İlk etap Portekiz'in Lizbon şehrinde kısa bir "Bireysel zamana karşı" ...

Scudo
Şuraya GCN'in La Vuelta ön bilgilendirme videosunu koyalım.

Sadece bir adet düz etabıyla ve toplamda 62.000m irtifa kazanımıyla sprinter takımlarının kabusu, hemen her etabı GC fırsatları sunan acımasız bir rota belirlenmiş.

Ekran başından izleyecekler için çok keyifli, orada olup pedala basanlar için cehennem gibi bir 21 günlük maraton geliyor.

Bu seneki Fransa Turu gibi son etabı zamana karşı ile bitecek. Pogacar ve Vingegaard gibi canavarlar olmadığı için çok çekişmeli geçmesini bekliyorum.

Şuraya GCN'in La Vuelta ön bilgilendirme videosunu koyalım.

Sadece bir adet düz etabıyla ve toplamda 62.000m irtifa kazanımıyla sprinter takımlarının kabusu, hemen her etabı GC fırsatları sunan acımasız bir rota belirlenmiş.

Ekran başından izleyecekler için çok keyifli, orada olup pedala basanlar için cehennem gibi bir 21 günlük maraton geliyor.

Bu seneki Fransa Turu gibi son etabı zamana karşı ile bitecek. Pogacar ve Vingegaard gibi canavarlar olmadığı için çok çekişmeli geçmesini bekliyorum.
Angluri tırmanışı varsa ,bir şans verir izlerim:ssrtcbya:

İlk hafta başlangıç etabı var zamana karşı ama 12 km ve düz, biraz manasız geldi bana.

Salı günü 4. etap ilk dağlık etap, sonu güzel 20%'lik eğimler var ve ilk büyük farklar orda yaratılabilir.

Çarşamba günü 5. etap, tek düzlük denilen etap bu. Son 50-30 km aralığı iniş ve ardından dümdüz bitişe gidiyor. Kemik sesi gelmezse iyidir, sprinterler birbirinin içinden geçmeye çalışacak muhtemelen.

Pazar günü 9. etap sert ve uzun, Hazallanas'ı 2 defa tırmandırıyorlar. 3 tane 1. kategori 20%'li eğimleri olan tırmanışlar var. Seyir zevki yüksek olacaktır.

Haftaya Cuma 13. etap tırmanış bitişli, üstelik son 5 km'si 10%'un üstünde bi ortalamayla çıkıyor. Güzel görünüyor.

Haftaya Cumartesi 14. etap 200 km ve dağlık. Puerto de Leitairegos diye bir tırmanış var, 23 km boyunca stabil 4-5% ortalama tırmanışıyla tam bi eziyet.

Pazar günü 140 küsür km'lik etap, 19 km'lik 7,4% ortalama eğimli Cuitu Negru tırmanışıyla bitiyor. Ayrıca yine 2 kez çıkılan bi 1. kategori tırmanış da var. Güzel bi etap olacaktır.

Son hafta Cumartesi 20. etap, 4 defa 500 metrenin altına inip 4 defa 1.000 metrenin üstüne çıkılıyor, tam bi roller coaster. Bitişi de %17-18'lere varan eğimleri olan 10 km'lik bi tırmanışla 1.500 metrede bitiyor.

Son etap da yine düzlük, hatta hafif negatif eğimli, 24 km'lik yine manasız bi bireysel zamana karşı.

Gördüğüm kadarıyla tekrar geçilen tırmanışların bol olduğu bi tur olacak. %8-10 ortalama eğimli 5-10 km aralığında kısa kısa ama çok sık tırmanışlar var hemen hemen her etapta. Düzensizi, düzenlisi, uzunu, kısası her türlü tırmanışın olduğu etaplar seçilmiş. Bu kadar tırmanışlı bi Vuelta garip geldi bana ama seyir zevki yüksek olacaktır diye umuyorum. Zira öyle koparıp götürür denilebilecek bi sporcu yok gibi. Roglic diyeceğim ama Fransa'da da çok parlak değildi, burada hiç zannetmiyorum. Kuss alır ya :p

Bugünkü etap 18:23'te Luis Angel Mardones'le başlıyor, son start 21:18 van Aert olacak. Yayının 18'de başlıyor galiba. Lizbon'la 2 saat varmış aramızda, bilmiyordum Lizbon Madrid'ten 1 saat gerideymiş.

Lizbon şehir merkezinde 11.8 k.cetvelle çizilmiş gibi bir yolda "Bireysel zamana karşı" etabı ile ilk güne başlıyoruz.

6bb7b.jpeg

18.00-22.00 arası izlenebilir..

Pogacar'ın emektar süper domestiği, Emirates'in Amerikalısı Brandon McNulty 57.2 ortalamayla ilk etaptan takımını kırmızıya boyadı.

İkinci olan genç Mathias Vacek muazzam bir iş yaptı. İleride adını daha sık duyarız diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Çok fazla dağlık etap var. Yarış prolog etabı ile başlıyor. 25 kmlik bireysel zamana karşı ile bitiyor. Madem bu sene yokuşçuların yarışı olacak, zamana karşıların mesafesini artır ki, iyi yokuş çıkabilen, zamana karşısı daha iyi adamların; saf yokuşçulara karşı bir avantajı olsun. Yarışa biraz dilemma kat.

Dinlenme gününden sonraki dağlık etaplar ayrı bir psikopatlık, hele hele yokuşla başlayan 1.dinlenme sonrasındaki dağlık etap psikopatça.Keşke o etap 2.dinlenmenin sonrası gün olsaydı. İşte o da sadizmin dorukları olurdu.

• Beğen
Tepkiler: mahrettin
Yine Eurosport üzerinden takip edebiliyor muyuz?

2. etapla peleton bir araya geliyor.
194 k. ile bolca tepeye çıkılıp inilecek.
Klasikçiler, puncherler ve rulörler etap için motive olurlar. Şanssızlığını kırıp kırmızı mayoyu sırtına geçirmek isteyen Van Aert alsın isterim..

d5837.jpeg

Canlı yayın aralığı 15.30-18.30...

Sepp Kuss rüzgardan daha az etkilensin diye start sırasını van Aert'a bırakmış dün, anlamamıştım neden van Aert'ın son sırada çıktığını bundanmış meğer. Kırmızı mayo giymek istiyor enteresan şekilde van Aert, yani derdi 1-2 etap almak falan gibi değil, özellikle kırmızı mayo giymek istiyorum gibisinden açıklamaları var. Bekleyelim görelim, alabilir bugünü, ona uygun etaplar var, turu da alabilir mi hatta :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Son zamanların en kontrollü ve yarışma isteksizliğinin ağır bastığı zevksiz bir etap oldu.
Tüm peleton toplu sprint için sözleşmiş bir halde son 4k.ya mıy mıy geldi.Düşük hızlarda kendini yormayan sprint favorileri son metrelerde sahneye çıktı.
Van Aert çok iyi pozisyonun avantajı ile depara kalktı, Groves ise ensesinde bitip etabı aldı.
Bu sonuca rağmen Van Aert kırmızı mayoyu sırtına geçirdi .

Portekiz'e veda edeceğimiz ( iyi ki de) üçüncü etap dünkü ile benzeşiyor. Biraz daha uzun 191k. ve iki nispeten uzun ve hafif eğimli tırmanışı olan tepelik bir rota var.
Sıcak en büyük handikap. Yarışa konsantre olmak ya da peleton içinde yakıt tasarrufu yapmak...Bugünün de en önemli sorunsalı bu olacak. Toplu sprint bekleniyor ama cengaver bir kaçış grubu oluşursa hesaplar değişebilir..

f00c9.jpeg

15.30-19.00 arası canlı yayınlanacak, peleton düşük tempo gelirse yayın gene uzayabilir..

Çok alengirli bi etap değildi yine sanırım, takip edemedim son kilometre haricinde ama van Aert kazandı bana o kısım yetti :)

Dünden çok farklı olmayan daha yüksek tempolu bir gün geride kaldı. İspanyol dört genç kendi aralarında koalisyon yapıp kaçış yapmaya karar verdiklerinde hepimiz düşük profilli bu gençlerin er geç peleton tarafından avlanacağını biiliyorduk.
Van Aert topladığı puanlarla sprinter mayoyu da sırtına geçirdi ve finalde dünün rövanşını alıp kırmızıyı perçinledi...
Tırmanış mayosu Mate' de, Vacek en iyi genç ...

Euro sport spikerleride "tarihin arka odasi " programı tadinda sunuyorlar yarışı.😀

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
İspanya toprakları ile tipik bir dağlık etap 4.günde bizi bekliyor. 170k.ve 3500 toplam irtifa ile zor bir gün olacak. Genel klasmancılar sıcak ve rüzgârın yıpratıcılığına rağmen bu etapta arz-ı endam edecektir. Özellikle iki tane birinci kategori tırmanış var ve ikincisi zirve finişi..
Peletonda podyum hedefi olanlar ile etap kovalayan yokuşçular son tırmanışta kapışırsa zevkli geçmeye aday bir rekabet bizi bekliyor..

profile-vueltaaespana2024stage4-66b74c5f6b989.png

3f57c.jpeg

a0407.jpeg

Gene 15.30' da başlayıp 19.00'a değin canlı yayın var..

Van Aert da dün röportajında bugünün vahşi geçeceğini ve şovu liderlerine devretmekten memnuniyet duyacağını söylemiş. Liderler dediği Kuss ve Uijtdebroeks 😁

• İnanılmaz
Tepkiler: Özcan
Geri