Scudo Sports

La Vuelta 2017

FROOME-Christopher020pp.jpg
Son yılların en komple bisikletçisi bu yıl iki büyük turu ard arda almaya çok yakın...
Biz ne dersek diyelim,tartışılmaz bir fark yaratıyor bu Kenyalı..Fransanın sarısından sonra Ispanyol kırmızısını da çok istiyor ve çok büyük aksilik olmazsa ilk kez kazanacak.Bugün zamana karşı etabında ekonomik bir strateji ile zaman farkını biraz daha geliştirip dağlık etaplara büyük avantajla giriyor..

16. Etap sonunda genel sıralama:

1Chris Froome (GBr) Team Sky, 62-53-25
2 Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida, +1-58
3 Wilco Kelderman (Ned) Team Sunweb, +2-40
4 Ilnur Zakarin (Rus) Katusha-Alpecin, +3-07
5 Alberto Contador (Esp) Trek-Segafredo, + 4-58
6 Miguel Angel Lopez (Col) Astana Pro Team, +5-25
7 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team, + 6-27
8 Wout Poels (Ned) Team Sky, +6-33
9 Johan Esteban Chaves (Col) Orica-Scott, +6-40
10 Michael Woods (Can) Cannondale-Drapac, +7-06

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve Saru
Scudo
17. Etap,Vuelta denilince hafızamızda kalacak türden.Artık takımlar kozlarını oynayacak,bireysel anlamda patlamalar olmak zorunda...Nibali,Zakarin,Lopez,Aru dağları severler..Etap çok çetin.Yayın erken başlıyor: 13:15 te..19:00 a kadar sürecek...
PROFIL (40).png
Eğimler çok fena:(
PROFILCOLSCOTES_1 (11).png
PROFILCOLSCOTES_2 (5).png
Etap finişi:
PROFILKMS (13).png

Ben froome'un durumunu riskli görüyorum. Bugün bize bir fikir verecektir, bugün %25lerde zaman kaybederse 20. Etapta 2 dakika kaybetmesi imkansız değil.
Fransa turunda son 200metrede kaybettiği 20 saniyeyi hatırlayın. Froome 70kg. 60kglik lopez chavez nibali vs eğim %10u geçince avantajlı hale geliyor.

Elbette froome favori ama bu iş bitmedi. Hadi nibali hadi lopez bugün mutlaka biraz zaman calmaniz lazım.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Yayın hangi kanalda acaba?

@BarkinD Eurosport 1 de..
Etabın en zor ve çekişmeli son 20 km.si geçiliyor şu sırada..

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
@cazci interneten izlmek için link paylaşırmsınız varsa
izleğdim linkler patladı hep tamda güzel yerinde kalıdm of

(link) ben bu linkten takip ediyorum

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Contador atağını yine yaptı ve az da olsa zaman kazandı..Froome takım arkadaşlarıyla zorlu rampalarda çıkarken;Nibali,Contador gibi isimler tek başına dağlara tırmandılar..Hakikaten haksız bir rekabet var burada..

Contador'a bugün acıdım yani..Tek başına adeta ölümüne yarışıyor..İspanya ne kadar gururlansa azdır..
Daha yarış bitmedi..Herşey olabilir..Bugün az kalsın sky takımı komple motora dalacaktı..Böyle bir şey olsaydı,puan durumu çok farklılaşırdı..
Nibali ya zorlayacak kendini,ya da Froome'a verecek yarışı..Umarım zorlar kendini..

Bu arada yarışı sunan arkadaşlar son 140 km civarlarında ''bu sporu akıllı birisi yapmaz'' gibi laflar ettiler..Çok ayıp yani:)
Avrupa'daki bisikletçilerin geneli az okumuş,entelektüel olmayan sporcularmış..Amerika'daki bisikletçiler arasında okuyan kültürlü bisikletçiler daha çokmuş..Hem bunu dediler,hem de sonra ''bu sporu akıllı birisi yapmaz'' gibisinden laflar ettiler..Tamam..Çok zor bir spor ama bunun cehaletle/kültürle ne alakası var?!

Avrupa'da düzgünce okuyan insanlar,tabi ki okudukları yönde ilerleyeceklerdir..Böyle bir imkan varsa kıtada,bu kıtadaki okumuş insanların bisiklet sporuna yönelmemeleri gayet normal..Belki de Amerika'da okuyan insanların hepsine böyle bir imkan verilmiyor..Bunlar derin konular..
Ne olursa olsun,profesyonel bisikletçilerin ''kültürsüz'' insanlar olduğunu söylemek doğru değil..Böyle bir genelleme yapılmamalıydı ama yaptılar..

@Ozan k. Evet umduğum gibi oldu. Nibali ve lopez 42 saniye çaldı. Yarın ve özellikle 20. Etap yine bu tarz kısa ama sert yokusla bitiyor. Hele 20. Etabı ne yapın edin izleyin. Pro bisikletçilerin çaresizce çapraz yaptığını görebilirsiniz.
İnşallah Nibali'cim geçen sene Giro'da olduğu gibi son hafta işi bitirecek...

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Berti bize gider ayak şovunu yapmaya devam ediyor. Özleyeceğiz kendisini onun gibi yürekten süren yok henüz ( TT'de yanılmıyorsam powermeter kullanmadı zaten fazlada sevmiyor kendilerini.)

Froome zaman kaybetti ama takımı çok kötü bir pozisyona düşmesini engelledi, eğer zaman kaybedecekse böyle kaybetsin millet adamdan o kadar nefret eder olmuş ki kaza yapması için dua eder olmuşlar.

geçmiş etaplar da düşünüldüğünde bugün fark yaratmak zorunda olan bisikletçiler cok ciddi efor harcadı. Froome dünkü İTT ardından kazandıklarının bir kısmını geri verdi. Ancak yarınki etapta bugün bu eforu harcayanlar bunun semeresini görecekler diye düşünüyorum. Froome ctesi Angliru'yu da düşünerek etapta sakin ve kontrollü tırmandı. yinede Köpekbalığının yarın ki son kısa tırmanıştaki durumu Ctesi ne olacağını söyleyecektir.

@fthgzl79 yorumunuzu paylaştığınız için teşekkürler. Açıklık getirmem gerekiyor; yorumcum Sarper şakayla karışık bu işin ''deli işi'' olduğundan bahsetmeye çalıştı. Sonra da bisikletçilerin erken yaştan itibaren (çoğu zaman lise sonrası) bisiklet kariyerlerini devam ettirebilmek için üniversiteye gitmediğinden bahsetti. Burada vurgulanmak istenen tabii ki bisikletçiler cahildir gibi bir mesaj değil. Üniversite eğitimiyle bu işi götürebilmek pek mümkün değil demek istedik. 6,5 saatlik yayın maratonunda daha açık anlatamamış, yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermiş olabiliriz; bizim kusurumuz olabilir.

Selamlar

Turun en keyifli,çekişmeli etabıydı.Bugünkü etabın zorluğu yarın acısı çıkınca anlaşılacak.Aqua Blue Sport gibi ilk kez büyük bir tura katılan takımdan Avusturyalı Stefan Denifl in etabı kazanması gerçekten sürpriz ve güzel bir gelişme oldu.Genel klasmancılar arasında Alberto Contador veda etaplarının hakkını vermeye devam ediyor,bugün gücü yetse etabı alırdı ama zaman farkını biraz kapatması da iddiasının sürdüğünü gösteriyor.Kürsü için; Nibali mercanlarda gezinen sinsi camgöz modunda,Zakarin ve Kelderman ise yarın kaderlerini tayin ederler.
Lopez Moreno yüksek irtifa alışkanlığı ile kalan etaplarda zaman farkını kapatabilir.

18.etap kaçanlara uygun, hava yağışlı olmazsa keyifli bir etap sonu olacak gibi.

Yayın 15:45 - 19:00 arası.

17.Etap sonrası durum

1 Chris Froome (GBr) Team Sky, in 67-44-03
2. Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida, +1-16
3. Wilco Kelderman (Ned) Team Sunweb, +2-13
4. Ilnur Zakarin (Rus) Katusha-Alpecin, + 2-25
5. Alberto Contador (Esp) Trek-Segafredo, +3-34
6. Miguel Angel Lopez (Col) Astana, +4-39
7. Michael Woods (Can) Cannondale-Drapac, + 6-33
8. Wout Poels (Ned) Team Sky, + 6-40
9. Fabio Aru (Ita) Astana, +6-45
10. David De La Cruz (Esp) Quick-Step Floors, + 10-10

PROFIL (41).png
Son km.de şu şekilde:

PROFILKMS (14).png

@Berkem Ceylan sizi burada görmek güzel..
Amerika'da hem okuyup,hem bisiklet sürmüşler ama:)

Demek istediğinizi anladım..Hem spor,hem kariyer ol(a)maz..Bu sporu yapanların eğitim hayatının sekteye uğraması da doğal..
''Deli işi'' konusunda da %100 haklısınız..
Bir de gözlük muhabbeti oldu..Gözlüklü birisine diğer bisikletçiler ''inek'' demişler galiba..
Sarper baba,bisikletçilere azıcık dokundurdu işte:)
Neyse,sıkıntı yok..

Kişi sevdiğini eleştirir..Zevkle dinliyorum sizleri;)

Berkem şunu da ekleyeyim..Yayında,Türkiye'deki iktidara da dokunduruyorsunuz..Bir de şarap muhabbeti yapıyorsunuz..Aklımdan şunu geçiriyorum..''Yakında bu kanal da kapanır..''
Böyle bir şey aklınıza geliyor mu?
Sigarayı televizyonda göstermeyen bir iktidar varken,televizyonda şarap konusunda bu kadar rahat olmanız açıkçası garip..
Eurosport'a dokunamıyorlar mı yoksa?

Bu 17. Etabın tekrarını izleyebileceğim bir link var mı?

Özet anlamında bir şey var:
Ispanyolca:islik:

Gece de 02:30 - 04:00 arası Eurosport 2 geniş özeti veriyor.

@NEJdet Yılmaz Aşağıdaki site gündüz kaçıranlar için, tekrar izleme açısından güzel. Kaçırdığım etapları hep buradan takip ediyorum genelde. ( İngilizce bilmesekte :) )

(link) 17.etap full.

(link) 17.etap son 30 km.

Geri