Scudo Sports

La Vuelta 2017

froome yine motoru açtı uçuşa geçti ama contador'un peşini bırakmaması sevindirici, 3:10 farka rağmen hala umut var gibi önümüzdeki hafta ortasından itibaren asıl yokuş savaşları başlayacak, ortalık ısınmaya başlıyor :ssrtcbya:

Scudo
Quick step yine bir etap daha aldı..Yarışa damga vuruyorlar..
Contador yine Froome'un peşini bırakmadı ve Froome'un önünde yarışı bitirdi..Şu ana kadar en iyi etap sonunu izledik bence..
Contador'un emekli olması gerektiğini söyleyen arkadaşlar olmuştu..Bu arkadaşlar acaba Vuelta'yı izliyorlar mı:)
Froome'a kafa tutan tek isim..

@fthgzl79
Froome 1. sırada Contador 17. sırada (hatırlatma) :hihi:

@Emre Yönlüer öyleymiş..:)3 dakika 10 saniye fark..
(link)
Bir etapta geride kalmıştı..O yüzden böyle..Hatta bugün spiker de bahsetti bundan..''O etapta zaman kaybetmeseydi,şu an çok farklı olurdu'' dedi..Fark büyük değil..Contador'da çok iyi durumda..Şansı da yaver giderse,bence yarışı kazanabilir..Contador'u bu yarışta çok iyi gördüm..Bugün de atak yapan Froome'u geçerek,herkese göz kırptı..
Umarım bu ikili son ana kadar mücadele eder ve kazanan Contador olur..Froome'un zaman kaybetmesi de,yarış/mücadele için iyi olur..

Turun 8. etabının son 7 km.si, mikro ölçekte çekişmeye sahne oldu.Kaçanlar kendi aralarında etap için savaştı : Alaphilippe,Polanc ve Majka nın önünde rahat bir sprint ile etabı aldı.
Froom ise formda olduğunu dosta düşmana gösterdi.Özellikle %20 eğimli son tırmanışı yüksek kadans ile çıkarken,tekaüt adayı Contador dışında tepki veren çıkamadı.Bu durum, Contador için son turunda tadımlık keyifler verip hayranlarına gururlu bir "Matador"gibi veda edişinin habercisi gibi.Yoksa kürsü görmesini kimse beklemiyor.Belki bir kaç etap kendi kalitesinin,dansının ve mitinin tesadüf olmadığını gösterip,bu spor için farklı hizmetler vermek üzere yarışmacılıktan emekli olacak.
Günün en ilginç gelişmesi ise:Barguil in takım lideri Kelderman a finişte yardım etmediği gerekçesi ile Sunweb
tarafından yarıştan çekilmesi oldu...

8. Etap sonunda genel sıralama
1. Chris Froome (GBr) Team Sky, in 32-26'-13"
2. Esteban Chaves (Col) Orica-Scott, + 28"
3. Nicolas Roche (Irl) BMC Racing, + 41"
4. Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida, + 53"
5. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing, + 58"
6. Fabio Aru (Ita) Astana, +1-06"
7. David De La Cruz (Esp) Quick-Step Floors, +1'-08"
8. Adam Yates (GBr) Orica-Scott, +1-18"
9. Michael Woods (Can) Cannondale-Drapac, + 1'-41"
10. Ilnur Zakarin (Rus) Katusha-Alpecin, +1-57"
.......
17. Alberto Contador (Esp) Trek-Segafredo, + 3'-10"

Bugün pedallanacak 9.etap,son 5 km.si ile dünküne benzer bir finişi öngörüyor.Etabın yarın ki dinlenme günü öncesi,bugüne kadar ortaya çıkmayan sporcular için sahne alma zamanı..

PROFIL (33).png
Yayın gene 16:00-19:00 arası.Iyi pazarlar..

• Beğen
Tepkiler: Saru ve yasarilker
Bugün de çok iyi bir etap sonu oldu..Froome ne kadar formda olduğunu,bugün bir kez daha gösterdi..Hakikaten çok güçlü..Hatta Fransa'dan bile iyi..Fransa'da yokuşlarda zorlandığı anlar olmuştu..Sanırım bir etapta çok fena dökülmüştü..Vuelta'da şu ana kadar teklemedi..
Froome kazandı etabı ama rakipleri de hemen arkasından geldiler..Contador bu sefer Froome'a yetişemedi ama geride de kalmadı..2 gündür yarış zevkli hale geldi..:)

contador 3:10'dan 3:32'ye çıktı ama sıralamada 13. sıraya yükseldi ayrıca çoğunlukla ayakta çıkıyor yokuşları ve resmen dans ediyor bisikletle adam şekil :cool:, froome sen nasıl bir insansın ya, yarış cidden tat vermeye başladı :hrkbuya:

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
P.tesi günü dinlenen sporcular,bugün sıkı bir dönüşle tura devam edecekler.10.etabın özellikle son 40 km.si yüksek eğimli yokuş ve inişe sahip.Dolayısıyla inişi iyi olanlar kapışıp etabı almaya çalışacak.Mohoric alsın istiyorum.Yayın 15:45 -18:00 arası..
PROFIL (34).png

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Quick stepten Trentin,Movistardan İspanyol Rojas'ın önünde etabı birinci tamamladı..Etap sonunda Rojas çok üzüldü..

Peloton yine yattı..Yalnız bu taktik Froome'un işine yarıyor..Atak yapmalılar artık..Sanırım kendilerini önümüzdeki etaplara saklıyorlar..Yarın ve sonraki günlerde genel klasmancılardan atak bekliyorum..Özellikle Contador'dan..

Toplam irtifa farkının 3434 metre olduğu, son 30 km.si sert yokuş çıkış ve inişi olan,zirve finişiyle biten etabı Astana dan Miguel Angel Lopez Moreno birinci bitirdi.Özellikle 1.2 km kala yaptığı atakla zirveye tek başına vardı.14 saniye ardından Froom ve Nibali geldi.Sıralama da en çok zaman kaybını Chaves yaşadı.Nibali , Froom a 1'19" yaklaştı..

11. Etap Sonrası Genel Sıralama

1 Christopher Froome (GBr) Team Sky, in 45-18-01
2 Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida, at 1-19
3 Johan Esteban Chaves Rubio (Col) Orica-Scott, at 2-33
4 David de la Cruz (Spa) Quick-Step Floors, at 2-36
5 Wilco Kelderman (Ned) Team Sunweb, at 2-37
6 Ilnur Zakarin (Rus) Katusha-Alpecin, at 2-38
7 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team, at 2-57
8 Michael Woods (Can) Cannondale-Drapac, at 3-01
9 Alberto Contador Velasco (Spa) Trek-Segafredo, at 3-55
10 Miguel Angel Lopez (Col) Astana Pro Team, at 4-11

• Beğen
Tepkiler: Saru ve Kayacik
@cazci Contador,Nibali ile beraber çalışmadığı için geride kaldı :acpsnr::acpsnr:

Bugün Nibali kârlı çıktı..Nibali ve Contador denediler ama olmadı..Contador bugün zayıf gözüktü..
Pazar günü çok zor etap var deniyor..Daha bu sıralama çok değişir..

12.güne geldiğimizde,zamanlamayı iyi yapanların kaçışta başarılı olabileceği bir etap var.160 km.lik etabın ikinci 80 km.si sıkı eğimlerden oluşuyor..
PROFIL (35).png
Ve eğimlerin eğrisi:

PROFILCOLSCOTES_1 (9).png
Yayın 15:45 - 19:00 arası olacak..

FROOME! froome şoku yaşıyoruz iki kere düştü az önce 9 dakika geriden geliyor son 5 km

Bu hafta 2. kez Marczyński diyoruz.

Dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    86,5 KB · Okunma: 21
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    79,5 KB · Okunma: 22
Froome'un zaman kaybetmesini baştan beri istiyordum..Bugün de yarış sıkıcı ilerlerken Froome'un lastiğinin patlamasını veya mekanik arıza filan yüzünden zaman kaybetmesini içimden geçirdim..Aradan çok az zaman geçti ve Froome'un bisikletine bir şey oldu..:ssrtcbya:
Hemen değiştirdi bisikleti ama o panikle virajı alamadı ve düştü..Sky takımı o kadar iyi ve organize ki,tüm bunlara rağmen Froome ciddi bir zaman kaybı yaşamadı..
Contador yine atağını yaptı..Contador'un takım arkadaşının kenara çekip Contador'u beklemesi de çok iyiydi..Sonrasında Froome'un başına gelenler yarışa zevk kattı..
Ben baştan beri Contador'u övüyorum ve Contador'un yarışı kazanmasını istiyorum..Hakikaten çok iyi bir sporcu..Kazandığı yarışları izlemedim..Son iki senedir izliyorum kendisini..Yaşına göre çok iyi..Froome gibi bir isme,Sky gibi bir takıma nerdeyse tek başına kafa tutuyor..Özellikle bugün ayakta alkışlanmayı hak edecek bir performans gösterdi..O kadar zorlamasına rağmen,Froome'a sadece sanırım 20 saniye yaklaştı..Olsun..Önemli olan yarışa zevk katması..:harika:

@akifovsky kacanlardan 9 dakika gerideydi. diğer GC adaylarından nibali'ye 20, 3kusur dakika geride olan contador'a 45saniye kaybetti. Sakın olalım :)

@Ozan k. ben Nibali'yle karıştırmışım..
Contador Froome'a 42 saniye yaklaşmış..
Nibali'de Froome'a 20 saniye yaklaşmış..
Etap sonuçları;
(link)

Geri