Scudo Sports

La Vuelta 2017

Kazakistanlı bisikletçi Alexey Lutsenko son tırmanış öncesi kaçışa başlayıp,daha önceden kaçışta olan Avusturyalı Marko Haller 'i yakaladı ve öne geçti.Eritreli Merhawi Kudüs, Fransız Alexis Gougeard ı ekarte edip Lutsenkonun peşine düştü.Son tırmanış %20:ssrtcbya:eğimi görünce finişe varmak zorlaştı.
Kırmızı mayoyu kaybetmek istemeyen Sky,son tırmanışta tempoyu arttırıp bu amacına ulaştı.
Contador etabı Froom un önünde bitirerek bir ateş yaktı ama bunun saman alevi olup olmadığını ilerleyen günlerde göreceğiz.
Genel klasman da ilk sıra dışında değişimler ve zaman kayıpları oldu.

5.Etabın Ardından Genel Klasman

1 Christopher Froome (GBr) Sky 18-07-10
2 Tejay Van Garderen (ABD) BMC +10'
3 Esteban Chaves (Col) Orica-Scott +11'
4 Nicolas Roche (Irl) BMC +13'
5 David De La Cruz (Esp) Quick-Step Floors +23'
6 Vincenzo Nibali (Ita) Bahreyn-Merida +36'
7 Fabio Aru (Ita) Astana +49'
8 Adam Yates (GBr) Orica-Scott +50'
9 Simon Yates (GBr) Orica-Scott +1-09'
10 Michael Woods (Can) Cannondale-Drapac +1-13'

6. Etapta öncülü gibi kaçışa uygun.Sky ın takım stratejisine göre etabın gidişatı belli olacak.
PROFIL (30).png
Yayın 16:00-19:00 arasında..

Scudo
chaveze dikkat diyorum, froomey in en büyük ve tek rakibi olacak gibi. Nibali önceki günkü etap zaferi için harcadığı eforun kurbanı oldu dünkü etapta.

Eurosport Player'dan izliyorum,ses görüntüden 10 saniye falan sonra geliyor.Sizde de var mı aynı sorun?

Sevemiyorum şu yarışları bir türlü. Tüm takım bir kişiye kazandırmak için kendini feda ediyor falan. Bu işin doğasına aykırı. Hiç etap kazanmadan adamlar yarışı kazanıyorlar. Buraya denk geldi sabote de etmek istemiyorum ama TDF'yi de takip ettim. Vuelta'ya da bakıyorum. Hiç tadı tuzu yok. Kimse etabı kazanayım diye zormalak peşinde değil. Genel klasmanda üstte kalacak şekilde yarış götürüyorlar. Etap almadan yarış kazanmak bir türlü içime sinmiyor. Kırmızı mayo, damalı mayo, beyaz mayo vb. şu işi bu kadar komplike yapacağınıza en basitinden desenize en fazla etabı kazanan yarışı kazanır diye. Bizde azıcık keyif alırdık yarışlardan. Sadece bisiklet süren bir grup insan izliyoruz.

@Pabioo hocam aslında tüm takımlar genel klasmancı değil o yüzden zevkli oluyor diye düşünüyorum, tdf hakkında konuşursak bu sene az zevkli olmasının nedeni tüm sprinterlerin abandone olmasıydı, sagan'ın aldığı üçüncü etap çok eğlenceliydi, maciej bodnar'ın son 400 metrede yakalanması, bardet de neredeyse sarı mayoyu alıyordu ama astana yüzünden alamadı, bildiğin froome'ye domestiklik yaptı falan, roglic'in inişini izlemek de eğlenceliydi, adam düz yolda süremiyor ama deli gibi iniyor, eski kayakçı olduğundan korkmuyor inişten, froome'nin yokuşta herkesi düşürmesi de eğlenceli gelmişti.

Son 40 km. de Contador, yokuşta atağa kalkıp çok kişiyi döktü.Froom domestiklere uzak kalınca küçük grupta en arkada inmeyi tercih ediyor.Kaçan grupla liderin içinde olduğu grup arasında 30 saniye var.Finişe kadar keyifli bir yarış olacak.Fırsatı olan kaçırmasın..

• Beğen
Tepkiler: kapluj ve Özcan
Genel klasmancılar " Risk almayacak sınırlar içinde kalarak" daha zorlu etaplar için kendilerini saklamaya devam ediyorlar.Hatta son km.lerde Contador ve Froom sohbet ederek,güle oynaya finişe geldiler.Van Garderen hem lastik patlattı hemde düştü ama 20 saniye kayıpla günü bitirdi.Etabı iki polonyalı ard arda bitirdi.Marcznsky birinci,Poljanski ikinci ve ispanyol Mas üçüncü oldu.

7. Gün sürprizlere açık.Zaten ilk hafta zamana karşı etabı dışında tahminler pek tutmuyor.Orta uzunlukta tırmanış ve inişler var.Son km. de iniş ile etap bitecek.Ilginç bir etap sonu..
PROFIL (31).png
Yayın gene 16:00-19:00 arası.,

Yarışçıların genel ortalamaları kaç oluyor arkadaşlar?
50 ve üzeri ortalama yapan var mı acaba?
Yol bisikletine çok yabancıyım galiba.

Contador'la Froome'un ne yaptığını anlamak zor..Contador atak yaptı,Froome peşine takıldı..Froome'un takım arkadaşları geride kaldı..Sonra bir muhabbet filan:ssrtcbya:

@fthgzl79 froome ve diğerleri atağa cevap veremeseydi contador önceki etaplarda kaybettiği zamanın bir kısmını telafi edecekti. Ancak kaçan 2-3 dakika gerideki Contador olunca Froome bu riski almadı. Sonarsında yarışın düz bölümüne gelindiği için artık zaman farkı yaratmanın mümkün olmadığı kısımlara yarışla veya başka bir konu ile ilgili sohbet başladı. Bu durumu genellikle geçiş etaplarının başlarında da görürüz zaten. sonuçta adamlar her nekadar rakipte olsalar sohbet ediyorlar birbirleri ile :)

@BisikletKolikK
Yarış bittikten sonra alt köşede yazıyor ama en çok kaç gördüm hatırlamıyorum...:)

@Emre Yönlüer @BisikletKolikK en hızlı yarışlardan birisi bu yılki paris roubaix de 45 km/h hız idi. ancak daha kısa etaplarda ve eğime bağlı olarak 50Km ortalamalara bile çıkabilir. Vueltanın geçmişinde 49km/h gibi ortalamalar var.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Yarışçıların genel ortalamaları kaç oluyor arkadaşlar?
50 ve üzeri ortalama yapan var mı acaba?
Yol bisikletine çok yabancıyım galiba
@Emre Yönlüer
Açıkçası bende çok merak ediyorum hocam.

@yasarilker
Yol bisikleti sandığımdan daha hızlıymış hocam, iyi bir kondisyonla 35 ortalama yakalanırsa iyi kilometreler katedilebilir.

@fthgzl79 3 haftalık turların bir strateji olduğunu unutmamak gerekiyor. herşey planlanıyor. hatta domestikler bile kim hangi etapta ne kadar sürecek. bu nedenle de sky sevilmiyor bisiklet camiasında. Çünkü tüm planlar turu kazanma üzerine yapılıyor.

Buradan çıkarabileceğimiz sonuç çalışmanın neleri yapabileceğini gösteriyor arkadaşlar.
Yarışçıların hiçbiri doğuştan yarışçı olarak doğmadı. Hepsi birer çalışmanın ürünü, aramızdan herhangi biride yeteri kadar çalışınca bu seviyelere gelebilir.
Çok çalışan kazanır her zaman.

@yasarilker doğru..Riske girmiyor kimse..Bugün de genel klasmancılar ıslık çala çala finiş çizgisini geçtiler:)
Vuelta şu ana kadar tat vermedi..Bireysel anlamda kazanımlar oldu..bunun haricinde izlemesi keyifli bir yarış olmuyor..Umarım bir hareketlenme olur..Yoksa böyle giderse,çok kötü..

pistolero's last shot diye bir program vardı eurosport 1'de bu akşam denk geldim, yeni contadorlar yetiştirmek için 23 yaş altı gençlerden oluşan bir takım kurulacağını ve bu oluşumun bizzat başında olacağını söyledi alberto, sevindirdin bizi başgan :harika:

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Günün keyif veren yegane şeyi : Sloven bisikletçi Matej Mohoric in kendi geliştirdiği kadro üzerine yatar halde pedal çevirdiği tekniği ile yokuş aşağı solo kaçış sonucu etabı almasıydı.Bu tekniği iyi becerenlerden biri olan Froom ise takım stratejisi gereği peletonda saklanmayı tercih etti ve Mohoric ten 8.38' sonra finişe geldi.Genel klasmancıların sıralaması değişmedi.

8.Etap ile turun rekabet düzeyi yükselip işler kızışmaya başlayacak.
PROFIL (32).png
Yayın 16:00- 19:00 arası...

Etabın son 7 km.si başladı.Çok sıkı bir tırmanış var,uygun olan kaçırmasın...

• Beğen
Tepkiler: Saru ve Kayacik
Geri