Kutsal topraklara bisiklet turu video / mısır ürdün filistin israil

Scudo

ebayusuff

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mart 2015
Mesaj
620
Tepki
384
Yaş
45
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Lapierre
Özet geçebilirsin
 

AliÇimen

Daimi Üye
Kayıt
9 Nisan 2015
Mesaj
327
Tepki
256
Şehir
Bulancak/Giresun
İsim
Ali Çimen
Bisiklet
Salcano
Hocam çok tehlikeli olmaz mı şu aralar özellikle?
 

Cem Tunç

@bike33travel
Kayıt
5 Nisan 2010
Mesaj
370
Tepki
381
Şehir
Mersin
İsim
Cem Tunç
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Triathlon
Kutsal topraklar kan her daim. hepsi azrail olmuş din ugruna insanlığa kin kusuyor şerefsizler.Bisikleti görünce şeytan icadı diye saldırır yezİTler.
 

ebayusuff

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mart 2015
Mesaj
620
Tepki
384
Yaş
45
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Lapierre
@xxkowboyxx

Arkadaş dönmüş

Deneyimli ve zorlu geçti diyor :)
 

Chucky-1

Daimi Üye
Kayıt
11 Mayıs 2014
Mesaj
219
Tepki
54
Şehir
Mersin
Bisiklet
Diğer
@aligüler İşte onu soruyorum bana ülke , şehir ismi verin sizin kutsal toprak dediğiniz yer tam olarak neresi?
 
Kayıt
15 Mart 2014
Mesaj
65
Tepki
32
Yaş
33
Şehir
İstanbul / Fatih
Bisiklet
Salcano
@Yiğit Alp Okyaylı kutsal toprak dediği yer o coğrafyadır herhalde şehir yada ülkeye ne gerek var.,
"Azınlığın düşüncesi topluma mal edilemez."
 

no_name

Daimi Üye
Kayıt
25 Mart 2006
Mesaj
278
Tepki
198
Şehir
sivas
İsim
mesut
Bisiklet
Bianchi
Esir mescidi aksanın olduğu topraklara lanetli denmesini ve yezit kelimesinin geçmesini ayrıca kabul etmiyorum kim yezid ? Neresi lanetli? Şu forumda bari siyaset yapmayın ya da gönderme de bulunmayın arkadaş
 

Chucky-1

Daimi Üye
Kayıt
11 Mayıs 2014
Mesaj
219
Tepki
54
Şehir
Mersin
Bisiklet
Diğer
Neyse bazen bazı şeyleri anlamak için dolaylı düşünmeniz gerekir. Buranın forum olduğunu unutmadan konuşmalıyız. Ben onun ne demek istediğini anladım. Ben Türk doğmayı seçmedim. Başkasıda başka ülkede doğmayı seçmedi. Fakat dinimizi seçme özgürlüğümüz var. Elhamdülillah müslümansak asıp kesmenin ya da başkasına hakaret etmenin yanlış olduğunu biliriz. Konu ile ilgili bence kapatılma ya da uyarı düşünülebilir geçende partilerle ilgili anket yapılmıştı.
 

no_name

Daimi Üye
Kayıt
25 Mart 2006
Mesaj
278
Tepki
198
Şehir
sivas
İsim
mesut
Bisiklet
Bianchi
Yahu hayır burası bisiklet forumu tarih boyunca ideolojik olarak kullanılmayan tek ulaşım aletinden bile icat çıkarılırsa bu ülkede bu forumda şaşırmayacağız artık.

Tam girdim aha kudüs vardır aksa vardır bakayım diye videoya yorumlar adamı çileden çıkarmaya yetiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: nepantes

Fevzi Orak

Daimi Üye
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
246
Tepki
252
Yaş
30
Şehir
Mersin
Bisiklet
b'Twin
bundan birkaç ay önce kutsaltopraklar rotası çıkartıp forumda gidecem dediniz ve gittiniz öncelikle sizi tebrikediyorum , çok güzel bir tur olmuş , zorlu ve yorucu geçmiştir , ayrıca fotoğraf makinanızın çalınmasına üzüldüm allahtan pasaport gibi önemli şeyleri çalmamışlar.. Kamera olarak ne kullanıyorsunuz ?
 
  • Beğen
Tepkiler: gmfaruk

ekren gökhan

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Aralık 2012
Mesaj
753
Tepki
2.500
Yaş
41
Şehir
Antalya
Bisiklet
Fuji
Ayaklariniza sağlık cok güzel bir tur olmuş. 4 yıl mısırda yaşamış biri olarak sorun cıkmadan dönmüş olmanıza sevindim.:harika:
 

Ehlikeyif

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Ağustos 2014
Mesaj
600
Tepki
807
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Diğer
@Rahmi Çekmen Öncelikle tebrikler, gerçekten zor bir zamanda zor bir coğrafyada planladığınız turu tamamlayıp gelmişsiniz. Kolay bir iş değil ama kısa da olsa bahsedebilirseniz çok iyi olur.

Mesela rotanız nasıldı, planladığınız rotayı sorunsuzca yapabildiniz mi? Özellikle Mısır'da çöl tarafındaki yollar, sınır geçişleri vs. Paylaşımlarınız aydınlatıcı olacaktır.
 

ebayusuff

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mart 2015
Mesaj
620
Tepki
384
Yaş
45
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Lapierre
@Rahmi Çekmen

Videolarını izledim. Güzel kurgılamışsın.

Bi nokta nazarı dikkatimi celb etti: şu ulağn gibi bi sesi yazıya döküp duruyosun yazarken. İtici oluyar dikkatine.

Güzel gezmişin.
 
Kayıt
7 Temmuz 2014
Mesaj
42
Tepki
241
Şehir
bursa
Bisiklet
İdeal
Kudüs Turu'nun Özeti;
Mısır İzlenimlerim:
Her zamanki turlarım gibi kötü başlangıç yaptım.. bisikletin parçaları uçakta kaybolmuş ve havalanındaki çalışanlar bisikletle bu coğrafyanın biraz tehlikeli bölgeler ve Sina bölgesi'nin karışık olduğunu söylediler
-Kahire'ye girer girmez yol bisikleti süren birini gördüm tanıştık bisikletçi lazım dedim olaylar gelişti.. Devamı Blog'ta:

(link)
 
Kayıt
7 Temmuz 2014
Mesaj
42
Tepki
241
Şehir
bursa
Bisiklet
İdeal
Mısır’ın Taba sınırına zar zor akşamüstü vardım.. o sıkıcı kontroller bitti diye seviniyorken.. İsrail’in Eylat sınırına geldim.. Mısırlı sınır görevlilerine pasaportumu gösterdim.. bunlar şok.. ‘special passport’ yazısı gene başıma bela oldu.. sorular ardı ardına gelmeye başladı.. sanırım buradan geçen ilk Hususi pasaportlu kişilerdenim veya ilkiyim.. çünkü daha önce geçen olmadığını söylediler.. görevlilerin hiçbiri çıkış damgası vurmak istemedi.. ‘sorumluluk alamayız’ dediler.. böyle malakları alıp sınır görevlisi yapan bi devlet var işte.. aç bi internete bak bi araştır başka birilerini arayın dedim.. 1 saat sonra bi görevli biri geldi.. sorun yok dedi pasaporta damgayı vurdu çıktım Mısır’dan..benim yüzümden de yüzlerce turistin yarım saatten fazla zamanını çaldım.. bana tip tip bakıyordular çok utanmıştım:))

https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0231-2.jpg

Eylat/İsrail sınırına geldim dedim kim bilir bunlar neler soracak.. hiç de öyle olmadı.. bisikletli olduğumu gören 3 bayan görevli çok yardımseverce davrandılar akşamın bu saatinde ne işin var burada gibi garip bakıyordular.. sohbet etmek istiyordular ama zamanım yoktu.. o yorucu sıkıcı gün bitsin bi anca önce kamp atıp uyumak istedim.. Vize verecek olan çalışan 3-5 soru sordu ‘niye geldin rotan ne nereye gideceksin’ gibisinden.. 5 dk’da geçtim.. sınırın hemen 30m ilerisinde ‘Eylat Caravan’ diye bi alan var atladım oraya.. bi de baktım Kamp yapan tayfa buradalar.. oh mis..

https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0236.jpg

https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0240.jpg

https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0246-2.jpg

Çakma bi hippi tayfası gördüm.. ‘kamp atabilir miyim?’ diye girdim sohbete.. bisikleti gördüler sorularını sordular ‘nereden geliyorsun? nereye? gibi klasik sorular.. sohbete başladık bi ton insan vardı.. ‘siz hep böyle tatil felan mı yaparsınız?’ dedim.. İsrail’in bağımsızlık gününe denk gelmişim.. Kuzey’de ipini koparan Eylat’a gelmiş.. milyon insan vardı şehrin merkezinde.. bi tur atıp geldim.. bizim hippiler gene yanalrına çağırdılar beni.. ne yapıp edip siyasete çevirdiler.. ilgilenmiyorum dedim bunlara çünkü anlaşamıyacağımız kesin idi.. bunlar siyasete devam etmek istediler.. ben de ‘çadırımı kurmam lazım yorgunum’ deyip geçip ayrıldım bunlardan.. Kamp kurarken ‘heyt be olaya bak.. Sağımda Mısır, solumda Ürdün, bulunduğum yer İsrail.. deyip vurdum kafayı..

Sabah erken şehir merkezine geçtim.. memleket kaynıyor aşırı kalabalık konser alanları kuruluyor bi hazırlık bi hazırlık.. aha dedim festival var 1 gece daha Eylat’ta kalayım.. Şehri turlarken bi markete gideyim.. daha hiç bi yiyecek içecek almadım buradan fiyatları bilmiyorum.. içimden bi OHA! çektim.. fiyatlar müthiş pahalı.. daha önce Norveç’te bulundum.. fiyatlar neredeyse norveç’in fiyatları.. arkadaş sen israil’sin otur oturduğun yere bu fiyatlar ne böyle… daha önce ‘fazla da pahalı olmıyacağını Türkiye gibidir herhalde’ düşüncesindeydim.. hiç de öyle değildi..

Sonra sahil kenarına gittim.. gerçekten hizmet var.. en azından denizi başkanlarının adına tapulamıyorlar.. tüm halk için duş ve ücretsiz tuvalet olması iyiydi.. cidden adamlarda hizmet denilen kavram işliyor.. girdim yüzdüm burada.. şnorkel yapasam da kendi çapımda yüzdüm.. güneşlendim burada..

https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0279-2.jpg

Ama birşeyi unutmuşum.. hani nerede o Mısır’daki sıcak insanlar.. alışmıştım oradaki insanların sıcaklığına burada böyle yok.. herkes bakıyor seni süzüyor bisikletli falan dolaşıyor ama öyle kibirlerinden kimse konuşmaya yeltenmiyordu farkındaydım.. hiç takmadım.. gece olsun da bakalım festival ne olacak.. mükemmel bişi olur diye beklemedeydim.. ama öyle olmadı sadece 2 tane konser alanı kurulmuş sahilde.. insanlar bi o yana bi bu yana yürüyor.. pek de sarmadı.. geçtim akabe sınırındaki kamp alanına.. normalde kamp bu tarafta yasakmış ama bağımsızlık günü diye herkes çadırını açmıştı..

https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0266-2.jpg

Çadırı kurarken sadece ve sadece bi israilli benim bisikleti görmüş.. kendisi de bisikletçiymiş o gelip bi kaç soru sordu.. gene o klasik soruları çekti gitti.. bu kadar soğuk insan içinde bunu görmek bile heyecan vericiydi aslında o derece.. insanların sizinle konuşması gerekmiyor.. gülmesi veya bi sıcaklık mimiği vermesi lazım.. bisiklet turundayken bunu görmediğinizde hemen sizde de bi soğukluk durumu oluşuyor.. Neyse sabah olsun da ayrılayım buradan dedim.. 2 gece 1 gün israil’de kaldım kaçasım geldi..

https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0297-2.jpg

https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0307.jpg

Sabah oldu hemen ayrılayım buradan dedim.. karşıda Ürdün toprakları.. neyse ki gene sıcak insanların yanına doğru pedallıyordum.. Yoldayken Akabe’nin o büyük camisi görünüyordu bu bile içimi ısıtmaya yetiyordu.. İsrail’den çıktım.. Ürdün sınırındaki görevliler Mısır’dan sonra gördüğüm ilk samimi insanlardı.. ‘OHH BE geldim gene insanların arasına’.. kendini beğenmişlerin yanında birşey yaşamazsın bi hikayen olmaz.. ama böyle gurur yapmayan insanlarla bi hikayen olur.. ben de zaten bunun için yoldaydım hep..
Akabe’ye sorunsuz sualsiz girdim.. zaten vize istemiyor Ürdün.. ilk işim bi adam akıllı yemek ve bisiklet tamircisi aramaktı.. daha yeni girmiştim.. hop bi taksici durdu.. ‘wadi rum’a götüreyim..petra’ya götüreyim’.. diyordu.. zaten bisikletim senin araba kadar nereye götürüyon.. onu bırak da sen ürdün dinarı lazım’ dedim ..euro’yla dinarı değiştirdim bu taksiciyle.. sabah açık dükkan olarak ilk gördüğüm yer bi restauranttı.. girdim bi pizza sipariş verdim.. (3 dinar).. uzun süre sonra yediğim ilk sıcak bişi.. yemek diyemiyorum:)).. Pizzayı mideye götürdükten sonra doygunluk hissinden olsa gerek adamların restaurantın masasında uyuya kalmışım.. bi uyandım nerede uyuduğumu unutmuşum.. sersemlik geçti restaurant sahibi Ömer geldi.. ben uyurken çektiği fotoğrafı gösterdi.. güldük çektim gittim.. Akabe çarşısına ve gördüm o Eylat’tan gece hep izlediğim camiiyi.. gene cami girişindeki müslüman mısın diye bi sorgudan geçtikten sonra girdim güzel o caminin mükemmelliği dışarısı kadar içerisi de iyiydi..

https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0318-2.jpg

Sonra bisikletçiyi buldum.. bisikletin maşasının bilyeleri dağılmıştı.. tak çıkar sök x-rayler yüzünden.. maşa gene düzelmedi.. tur boyunca öyle devam ettim.. çaylarını ikram ettiler.. bisikletçi Suriyeli’ymiş.. Esad’a güzel bi beddua çektikti ve bi güzel çay da ikram etti o bol şekerlilerinden..

https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/2015_0423_124206_005-2.jpg

Akabe’de kalmıyacaktım.. çarşıda güzel bi alışveriş yaptım yeme-içme için.. fiyatlar düşündüğüm kadar pahalı gelmedi.. ilk olarak 1 kg hurma aldım:)) iyi enerji verir diye.. Rota Wadi Rum’du ve yol neyi gösterecek bilmiyordum.. biraz yiyeceğe dayandım.. derken çarşıda 2 tur bisikletçi gördüm oba! gittim yanlarına konuşmaya onlar da şaşırdı.. Onlar da Eylat’tan geliyormuş.. İsrail’in pahalı oluşu ve soğuk insanlarından yakındılar benim gibi.. 1’i alman 1’i Lüksemburglu’ydu..rotanız nere diye sorduğumda.. rotamız Amman’a kadar uyuşuyordu.. ama öyle olmıyacaktı.. Wadi Rum ve Petra’yı onlarla turladım.. onlar Petra’dan sonra otobüs kullandılar.. Bugün Wadi Rum’a yetişir miyiz diye sordular.. 70 km vardı yetişiriz dedim.. öğlen 2’de başladık pedallama’ya

Kaynak:
(link)

>>>>>>Part 2 düzenleniyor
 

Dosyalar

ebayusuff

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mart 2015
Mesaj
620
Tepki
384
Yaş
45
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Lapierre
okuyacağım ilk fırsatta
 
Kayıt
7 Temmuz 2014
Mesaj
42
Tepki
241
Şehir
bursa
Bisiklet
İdeal
Ürdün / Wadi Rum / Part 2
WADİ RUM
Öğlen 2 gibi yeni tanıştığım arkadaşlarla pedallamaya başladık.. istediğim şey de buydu ‘Tek git Beraber gez’..
Bu turumda ilk rampayı bu yolda gördüm.. Mısır’da tırmanış adına birşey yok.. arkadaşlar da hiç rampa antremanı yapmamış.. öyle ya da böyle akşama Wadi Rum’a varmamız gerekti..
https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc_0327-2.jpg?w=780&h=523
Rota inanılmaz inişli-çıkışlı.. bi de selam vermek için yırtınan kamyon ve tır şoförleri o havalı kornalarına basarak bizi korkuttuklarının farkında değiller.. selamları bıkkınlık vermeye başlamıştı.. Yeni tanıştığım arkadaşlar da bayağı soğuktular.. onlar kendi aralarında hep Almanca konuşuyordular.. ben de geriden takip ediyordum bunları.. Dik rampalarda ayıptır söylemesi benzin taşıyan petrol tankerli kamyonlara takılıyordum :)).. korkulacak birşey yoktu çünkü rampada kamyonların hızı 10 ile 15 arasıydı.. 2 kere dik rampayı böyle geçtim..
Yol boyunca mükemmel bi manzara vardı.. artık o sarı kumlu çölleri geride bırakıp.. kırmızı kumlu çölleri izliyordum.. ve o mükemmel sayısız vadileri.. inanılmaz haz veriyordu.. bu turum meyvelerini vermeye başlamıştı.. artık kafa dinleyerek bisiklet süreceğimin farkındaydım.. çünkü tüm mısır boyunca düşünecek vaktim yoktu.. ama bu yolda yavaş yavaş ve o manzaralarla anlamlı düşünceler gelmeye başladı..
https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc_0324-2.jpg?w=780&h=523
Akabe’den bu yana 70 km’yi geride bırakmıştık.. ama hala Wadi Rum’a varamadık.. gördüğümüz her kırmızı dağa acaba burası acaba burası mı diye birbirimize sorduk.. sonunda karanlık çökmeden kıpkırmızı bi günbatımında Wadi Rum’a vardık.. girişte 5 JD ödedik.. ilk işimiz karanlık çökmeden kamp atacağımız bi yer bulmaktı.. adam akıllı bi yer bulamadık.. içimden göçebelerin yanına kamp atmak geliyordu ama arkadaşlarla beraber 3 kişiydik onlara rahatsızlık vermemek için ez geçtim.. sonunda Wadi Rum’un girişindeki restauranta 3 JD ödeyerek çadırımızı atıp kurduk..
https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc_0340-2.jpg?w=780&h=523
Üzerimizde müthiş bi yorgunluk vardı.. hemen bi yemek yiyip artık uyuyalım diyorduk.. herkes elindeki yemekleri getirdi.. bal-reçel ekmeğe sürüp ve bi kaç elma yiyerek tuttuk mideyi.. ve çadırlarımıza girdik..
————————
Planımız sabahtan öğlene kadar Wadi Rum’u gezip.. Petra’ya doğru sürmekti.. Çıktık Wadi Rum’u turlamaya.. tabi bisikletin gideceği varsa da gitmez bildiğin çöl.. bisikleti bakkala teslim edip yürüdük.. yürürken köyün jeep’le tur düzenleyenleri de tabi rahat bırakmıyor illa gelin jeep’le şu fiyata bu fiyata.. istemiyoruz desek de yakamızdan düşmüyorlardı.. (fiyatı kişi başı 25 JD söylediler)…
Köy alanını geçtikten sonraki ilk manzara hala gözlerimin önüne geliyor.. bi tefekkür ediyorsunuz orada Kıpkırmızı kaya dağlar ve kırmızı çöl.. ayakkabıyla terlikle de yürünmüyor burada.. batıyorsunuz.. ayakabbıları da çıkarttık… yalın ayak yürüdük hep.. bi ara arkadaşlar nereye gitsek diye birbirlerini yerken ben onları arkadan takip edip keyfini çıkarıyordum.. onların herşeyi plandı ee alamancı disiplini.. tabi bunlarda bi eğlence mimiği yoktu.. kendi çapımda fotoğraflar videolar çekiyordum…
https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0363-2.jpg?w=780&h=523
Hava aşırı soğuk.. hırkayla geziyorum.. gece çadırda üşüyordum.. hava 10 derecenin altındaydı.. gündüz de en fazla 20.. evet wadi rum’dan bahsediyorum.. insanlara soruyordum normal mi diye.. ‘normalde bu kadar soğuk olmaz da oluyor arada’ dediler..
https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0371-2.jpg?w=780&h=523https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0373-2.jpg?w=780&h=523https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0374-2.jpg?w=780&h=523
Güneş tepedeyken geri dönelim dedik.. Wadi Rum yetmişti bana.. tabi gönül isterdi paran olsun güzel bi jeep turu yap heryerine git ama başka bi bahara artık.. böyle güzel yerleri yarıda bırakıyorum ki bir daha geleyim diye:))
https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0368-2.jpg?w=780&h=523https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0375-2.jpg?w=780&h=523
Yedik öğlen yemeğimizi.. koyulduk Petra’ya doğru.. yetişmemiz imkansızdı.. yol hep iniş-çıkış antreman için iyi bi rota..
İlk kez lastiğim burada patladı.. bisikletimde aşırı yük vardı patlaması an meselesiydi.. b, köyün yakınlarında durup lastiği değiştirirken bi baktım etrafımızı en az 50 köy çocuğu sarmış.. hem şakalaşanlar hem alay edenler.. hem izleyip merak edenler gibi bi grup.. biraz can sıkıcı gelmeye başladı o alay edenlerden sonra bi an tamir edeyim de gideyim istedim..
https://rahmicekmen.files.wordpress.com/2015/05/dsc0386-2.jpg?w=780&h=590
Önümüzde Quweira köyü vardı.. onun da ilerisine geçip 2 köy daha ilerledik.. arkadaşlardan biri pes etti orada durduk..
Camide uyuyabiliriz dedik olaylar orada patlak verdi işte.. ilk caminin önündeki bakkala sorduk burada uyayabilir miyiz diye.. evet dediler.. daha sonra birileri geldi.. burada uyayacağımızı anlamıştılar.. hayır burada uyuyamazsınız.. dediler.. daha sonra bakkala imam ne zaman gelecek dedim.. akşam namazından sonra dedi ve bekledik koyulmaya.. o ara sağolsunlar falafel ve çay ikram ettiler.. çok ilgi vardı hoşuma da gitmiyordu.. köylüler hepsi etrafımızı sarmış bize bakıyorlardı..
Biri geldi konuşmaya ben öne çıktım çat pat arapçayla onda da çat pat ingilizce.. şakayla karışık sohbet açıldı:
-Müslüman mısınız ?
-Ben Müslümanım ama arkadaşlar değil…
-Şehadet getirsinler camide uyuyabilirsiniz
-Şehadet getireceklerini hiç zannetmiyorum.. en azından caminin bahçesine kamp açalım
-Hayır HARAM! şehadet getirsinler.. sonra hamamda duş alsınlar ondan sonra yatabilirsiniz
– Biz senle anlaşamıyacağız
-Sen uyuyabilirsin ama onlar uyuyamaz
-Onların benden farkı yok benim onlardan farkım yok..deyip kısa kesmek istedim
Müslüman olmalarını istiyorsan bi yardımseverlik göster.. bi kapıları aç ki adamların düşüncesi değişsin bu çifte standartlık nedir.. adamlar acayip koyu.. hadi anlarım caminin içinde yatılmaz.. bari o çöp dolu bahçesinde kamp atalım dedik.. yok Haram!.. onlara ‘haramsa bu çöpler ne!?’ diye söylenmedim de değil.. haram haram deyip duruyorlar camiyi çöp götürüyor
Yatsı namazından sonra imam geldi olmaz deyip gitti.. bana sen yatabilirsin dedi kabul etmedim.. arkadaşlarım da sen git bizi düşünme dedi olmaz dedim.. buraya beraber geldik ne yaparsak yapalım ne düşünürsek düşünelim aynıyız dedim.. Kararımız son olarak caminin dışındaki alana kamp atalım dedik.. açtık çadırları herşey hazır artık ortalığın sakinleşmesini bekliyorken obaaa! polisler geldi..:
‘burada yatamazsınız.. herkes aynı düşünmüyor.. bazılarının silahları var.. siz çadırdayken size ateş eder giderler.. bizimle polis istasyonuna gelmeliniz.. orada kamp atabilirsiniz’
dediler.. polis istasyonu da 25 km geride… kabul ettik ama yarın gene bizi aynı yere getirmeleri şartıyla tamam dedik.. attık 3 tane bisikleti pick up’a gitti polis merkezinin duvarının köşesine kamp attık.. polislerden biri komediydi.. arabayla giderken yolda sohbet etmek istiyordu.. lüksemburglu arkadaşa ‘meeen luksemburg!’ ‘lüksemburglu adamım’ diyişi gülmekten koparıyordu bizi..diğer alman arkadaşa da ‘gül biraz herşey iyi olacak’ diye öğüt veriyordu.. ‘bana da ne hikmetse evli misin ?’ diye sorup duruyorlardı..
Ama genel olarak tırttan bi geceydi.. herkesin bi düşüncesi var biri yatabilirsiniz biri yatamazsınız biri haram.. biri sen yat onlar yatmasın.. iyi insanlar da hepsinin kendine ait bi düşüncesi var.. ve problem yapmaya aşıklardı.. 2 kere çadırımızı toplamak çok sinir bozucuydu ama neyseki atlatmıştık arttık..
Sabah toparlandık.. bisikletleri arabaya attık bizi dün aldıkları yere geri bıraktılar.. önümüzde petra vardı yaklaşık 50 km ve çok kötü bi dik rampa
>>>>>>part 3:

(link)