Scudo Sports

Kurşunlu Şelalesi

adilekci

Üye
Tepki
117
İsim
Abdurrahman Dilekçi
Sabah 7:30 da kalkarım umuduyla uyuyup saat 11 de kalkıp yola çıkışın hikayesi bu. Nedense bir çok olay oldu şelalede geneline de kahkahayı bastım.

Toplam yol : 57 km
Süre : 1 saat 28 dk

Normalde yollarda fotoğraf çekmeyi pek sevmiyorum fakat tabelalarda çekmek ayrı bir hoş oluyor.
IMG_5947.JPG

Yol çalışması var diye emniyet şeridini ayırmışlar açıkçası çok işime yaradı daha sonra da kapatılmış bir yola girdim öyle devam ettim. Araçlara kapalıydı bu nedenle rahat bir yolculuktu.
IMG_5951.JPG

Sonra doğaya kavuştum tabii ki. Lakin amacım şelalenin üstüne gitmekti. Ve denedim.
IMG_5958.JPG

IMG_5966.JPG

IMG_5968.JPG

Bisiklet ile biraz daha ilerlerim düşüncesiyle devam ettim sonra burada bisikleti bırakıp yaya olarak devam edeyim dedim 20mt gidemeden yol bitti ve geri döndüm. Normal bir insan gibi şelalenin girişinden tabiat parkına girdim. IMG_5973.JPG

IMG_5978.JPG
IMG_5980.JPG

Sonra içerinden çıktım şelalenin tepesine fakat yine gidemedim. Bir çok şelalenin tepesine çıktım her seferinde sadece su vardı bunda ise ağaçlar çalılıklar ve ÇÖPLERden geçilmiyordu. Gider ayak elimde ki poşeti de çöple doldurup ne kadar alsak iyidir hesabıyla çöpe atıyorum.
IMG_5982.JPG

Şu kısım benim için şelalenin en güzel kısmı hatta benim mekanım denebilir. Her geldiğimde buraya oturur, kahvemi yudumlar kitabımı okur ve yüzerim.
IMG_5996.JPG

IMG_6003.JPG

Normalde pek kimse gelmez buralara gelenlerde aşağı bakmaz köprüden devam eder gider. Fakat bugün bir grup insan beni gördü geldi. Yüzmek yasakmıdır dedi. Bende yasak olduğunu belirttim. 10dk falan oturdular 3-4 metre uzağımda. Bende kalktım suya atladım. E kardeşim hani yasaktı dedi. Hocam yasak ama öylesine yasak bu pek kimse aldırış etmiyor dedim. Atlamayı bilmiyormuş arkadaş suda ki kayaya vurdu. Fotoğrafı çektiğim yerden atlayınca iki kayanın ortasından geçip gidiyorum normalde o yapamadı. Yazık oldu.

Bu da böyle gelişi güzel bir turdu.

Rüzgar arkanızda olsun daima..

Anlık olarak fotoğrafları instagram üzerinden paylaşıyorum daha doğrusu gittiğim bir çok yerde ki fotoğrafları paylaşıyorum.
Takip ederseniz sevinirim. :)

instagram : yippo_supertramp

Scudo
:D yasaklara uymayan masum köylünün ibretlik çakılması güzeldi :D

@adilekci Güzel bir tur olmuş tebrik ederim :) Bir şelale altında yüzmek her zaman hayalimdi, umarım yakın zamanda nasip olur.. İnstagramdan takipteyim.

@mariokaldato Garibanın rengi attı çaktırmamaya da çalıştı onca. Olmadı. :) Asıl olay bir genç bayana dikkat edin burada ayağınız kayar suya düşersiniz dedim. ( Kendim daha önce düştüm ). Kendinden emin bir tavırla düşmem ben dikkatliyim dedi. Cümleden 10 saniye sonra suda buldu kendini.

@oalmali Tamamdır hocam takibe aldım bende. Teşekkürler. :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Kurşunlu Şelalesi Antalya'nın en güzel yerlerinden birisi. Bu arada gittiniz mi bilmiyorum ama Aspendos'ta tarihi Aspendos Köprüsü'nün altından akan suda inanılmaz güzel. Bizde bugün gittim bisikletle ve suya girmek gayet serbest :) inanılmaz soğuk olması sıcak Antalya havasında çok iyi geliyor.

"Bizde bugün gittim" yazmışım yanlışlıkla:) son kelime "gittik" olacak.

• Beğen
:D :D ehehehe. Bizim burda da bi selalemiz vardi , suya yakin bi yerde ki agaca ip baglamistik tutunup suya atlardik.bi gun kizli erkekli bi grup geldi ,elemanin biri kizlara artistlik yapicam diye yuksekteki kayay cikip iple ucarak suya atlama show u yapayim diye sekil yapmaya calisti fakat biz uyardik "ordan suya kavusamazssin brader' eleman sallamadi.eee tabi aptallik bedava memlekette :D ipin ucundan tuttugu icin mesafeyi hesap edemedi ahahaha hikayenin finalinde ip suya kavuştu fakat eleman kavusamadan bizim atladigimiz kayaya cakildi ahahahaha adamin aaaaaaahhhhh diye feryat edişi hala gozumden gitmiyor :D :D

• Beğen
Tepkiler: frkncn
@caesar Bugün de geyikbayırı tarafına gitmeyi düşünüyorum. Birazdan çıkarım sanırım :) ( Bir yorgunluk var üstümde )

@mariokaldato Hafta sonu arkadaşlarım da gidelim diyor bir daha. Yalnız gitmiştim ben. Onlarla beraber gidip ağaca ip bağlamayı düşünüyoruz. Neyse ki ben sürekli gidip atladığım için olayı çözdüm :)

@Suat Şahin Eyvallah hocam çok teşekkür ediyorum. :)

• Beğen
@adilekci Saklıkent tarafından çıkıp Geyikbayırı yolundan inerseniz daha iyi oluyor. Fakat Geyikbayırı'nın üzerindeki yol bozuktu en son. Şu an ne durumdadır bilmiyorum.

@adilekci normal Adil Bey :) o yollar fena. Ciddi eğim var. En nihayetinde başarmanız kayda değer bir mücadele.

@caesar Çıktım döndüm yoruldum vs vs derken geziyi sitede paylaştım bile :)

şu resimlere baktıkça şeytan dürtüyor bas istifayı yerleş şuralara diyor. resmen içim gitti, stres dolu iş yoğunluğu, hayat standartları beni bu hayata özendiriyor ve imrendiriyor

@aycan turan

@aycan turan Öncelikle geç cevap için kusura bakma hocam. Bende 10 sene istanbulda yaşadım artık boğulacak kıvama geldim. Hafta sonu yüzmek için bile 4-6 saatlik yol gitmek lazımdı ki yüzdüğümüz yerde yer değildi. Sonra doğduğum şehre döndüm işte, yaşıyorum bir şekilde. :)

• Beğen
Tepkiler: aycan turan
yazılı kanyona da uğrayın derim, yakın mıdır uzak mıdır size bilmiyorum ama +4 derecelik suyu gerçekten mükemmeldi. eğirdir festivali kapsamında gittiğimizde suya girme şansımız oldu şahaneydi :)

@serkanoz87

@serkanoz87 Bulunduğum noktadan orası 120Km. Aslında Uçansu şelalesi var yada Uçansu Alara diyeyim Antalya da 3 ayrı Uçansu şelalesi var. Oranın suyu da muazzam soğuk. Ancak bir daha gitmem oraya o yol çekilmez onu anladım ben :) Yazılı kanyonu da bayramda yapabilirim diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: serkanoz87
@adilekci

hocam meaktan soruyorum: dağ bisikletiyle yaklaşık 39 km/saat hız ile mi gittiniz?

@İbrahim A.
Hayır. Bir ara 39u geçti. Yanlış hatırlamıyorsam 50yi de geçti. :) yanlış anlaşılmasın dalga Geçmek için yazmadım. Giderken motorlu bir arkadaşımı görüp arkasına tutundum Zamanın düşük olma sebebi bu. Şuan ortalamam 24km/h civarı.

Geri