Scudo Sports

Kullanmadığımız ürünleri ücretsiz olarak ihtiyacı olanlara verelim

@sspl 1-) Telefonumu beğenmediğimi kim söyledi beğeniyorum kendisini bozulana kadar kullanmayı düşünüyorum 3 yıl oldu bi 3 yıl daha gider
2-) Bisikletimi 2. el ve çok çok uygun bir fiyata aldım kendisi 2012 modeldir
3-) Bizde öğrenciyiz kendimiz para biriktirerek yemek yemeyerek alıyoruz ihtiyaçlarımızı
İyi geceler dilerim

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
Scudo
@garmae0671 bana açıklama yapmak zorunda hissetme kendini ne olur. Kazasız belasız mutlu günlerde pedallaman dileğiyle.

@garmae0671 1200 liralık telefonun var ve bunu belirtiyorsun fakat daha hala sitem ediyorsun
benim telefonum 2. el 150 tlye aldım bisiklet parasından kesilmesin diye sen şurda bir far için düştüğün durumlara bak
içler acısı...

• Beğen
Tepkiler: ventiol
@DOKTORBEY Samet bey, yaşınızı bilmeyerek yorum yapıyorum. Lütfen biraz daha sakin olun ve daha az kırıcı olmaya çalışın. Sizden bunu rica edebilir miyim? Camide çocukları döven dedelerden farkınız olsun :)
Bizde zamanında çok hatalar yaptık bunları öğrenmek olan asıl iş.

@DOKTORBEY hocam lütfen bilmediğiniz birşey hakkında hemen yorum yapmayın fara değilde lastiğe taliptim beni uygun görmediler bu tamamen ona kalmış bir şey sonuçta mal onun
Kime kullanmak nasip olursa güle güle kazasız bir şekilde patlamadan kullanmak nasip olsun

@sspl kusura bakmayında @garmae0671'nın yaptığı harekette villası olan dilenciye para vermek gibi bir şey ben biraz kırıcı olayım ki bu hadiseden arkadaşımız kendine bir kıssa çıkarsın zamanla bu da ona deneyim ve tecrübe kazandırır vesselam.

• Beğen
Tepkiler: ventiol ve vatan
@DOKTORBEY Anlıyorum est. ne kusuru. Arkadaşımız genç öyle düşünün biraz da illa o da öğrenecek bazı şeyleri.

• Beğen
Tepkiler: DOKTORBEY
Vay arkadaş. 1200 liralık telefonu olan herkes zengin mi sizin gözünüzde. Belki adam yemeyip biriktirdi ve aldı o telefonu. Belki babası yemeyip içmeyip biriktirdi ve aldı hediye etti. Bilemezsiniz neyin ne olduğunu. Bir de yaşın küçük biraz daha büyüyünce anlarsın diyerek ahkam kesmeler falan. Bence hayır yapacaksanız gizliden yapın. İnsanları size cevap vermek zorunda bırakmayın. Bence bisiklet kültürüne ters davranışlarda bulunuyorsunuz. Yapmayın, etmeyin. Daha da uzatmayın konuyu.

Tapatalk kulllanılarak gönderildi.

@gokean yalnız burda bir ironi söz konusu biz buradaki diyaloğu sonlandırdık siz uzatmayın diyorsunuz ilk önce biraz konuya odaklansanız zaten mesaj bile yazmayacaksınız "bisiklet kültürüne ters davranışlarda bulunuyorsunuz." demişsiniz biz arkadaşa güzelce doğruyu anlatmaya çalışıyor siz daha da ortamı geriyorsunuz sonra konuyu uzatmayın diyorsunuz lütfen siz "yapmayın, etmeyin."

@gokean Konuyu ben mi uzatıyorum? Arkadaşa dedim ki konuyu daha fazla uzatma diye gelmiş bana madde madde sayıp açıklama yapıyor. Kendi kendini rezil ediyor. Abicim sende biliyorsun bal gibi durumu var ki o telefonu kullanıyor. Ben niye kırık ekranlı telefonla idare ediyorum? Bir düşündünüz mü? Yemeyip içmeyip o telefonu alacağına diğer ihtiyaç duyduğu malzemeleri alsın o zaman? Bisiklet kültüründen bahsediyorsunuz ama emin olamadım siz sahip misiniz bahsettiğiniz kültüre. Burada ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını temenni ettiğimiz ürünleri bazı genç kardeşlerimiz bu şekilde yapıyor gibisinden uyarı mayetinde yazı yazmak bisiklet kültürüne ters ise benden uzak dursun o kültür. 17 yaşında bir insan bunu yaparsa yaşına verebilirsiniz ama 34 yaşında bir abim bu duruma böyle bir yorum yaparsa bilemiyorum ne denir.

Mesajlarımı objektif bi biçimde okursanız arkadaşı ifşa etme onu küçük düşürme gibi bir amacım olmadığını, kendisini ve diğer bu pozisyondaki arkadaşları olması gerektiği gibi uyardığımı düşünüyorum. Yaptığım hayrı da ne burada reklam etme peşindeyim ne de buna ihtiyacım var.
Demekki bisiklet kültürü böyle bi şeymiş arkadaş. Gerçekten bana birinin bu kültürü anlaması lazım sanırım ben 2 yıldır bi şey öğrenememişim bu kültüre dair.

Yemeyin içmeyin son paranızı telefonlarınıza bilgisayarlarınıza harcayın arkadaşlar. Gelin buradaki yardımsever insanların insalığa olan inançlarını köreltin onlardan yardım isteyerek. Olsun ihtiyacınız görülsün yeter. Konuyu uzatmayın diyerek konuyu uzatın. Bilinçsizce bilinçden bahsedin.

Ben bırakın 5s i 3310 kullanıyorum ama ihtiyacı olan arkadaşları engellememek için mesaj atmıyorum adamın altında trek bisiklet var ihtiyacım var yazıyo ayıptır yahu biraz edep .

• Beğen
Tepkiler: DOKTORBEY ve sspl
Burası her zaman bu tartışmayı yaşamak zorunda :)) bende öğrenciyim telefonumu geçen ocak ayında aldım 1500 tllik telefonun yarısını kuzenim verdi diğer yarısını ben karşıladım. Geçen haftada deore set aldım forumdan, bütün aylığımı ona verdim hatta arkadaştan borç aldım ve iki hafta aç geziyorum, aldığınim seti taktıracak para dahi kalmadı. [emoji23][emoji23][emoji23] bu yüzden öğrencilerin üstüne fazla gitmeyin (gerçekten öğrenciyse). Öğrenciler her zaman harcamalarından kısarak bişeyler almaya çalışırlar ve o kısıtlamadan dolayı aç gezerler [emoji23][emoji23][emoji23]

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@trabzonlu ozan
Buna övünmek mi denir? Bir sor be adam o telefonu neden aldın diye ihtiyaçlarımı karşılayan fiyatına göre uygun bir telefon. Gidip işimi görmeyecek ve kısa vadede sorun çıkaracak telefon almam daha mı mantıklı? Karnı açken almadım karnım toktu. Harcalamalarımı iyice kısıtlayıp aldım, öğrencilik hayatı yaşamayanlar öğrencinin halinden gerçekten anlamıyor.

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bence parası olmayan adamın alması gereken telefon bu herşeyden var millete artistlik yapma derdi de yok (link)

Bu nedir yahu , yaşı profilinde yazmayan insanlar gelmiş ahkam kesiyorlar , kim oldugu bile belli degil adı bile yok , bide doktorbey diye rumzu var. Nerede doktorluk yapiyosun cok merak ediyorum. Bende doktorum ama unvanimi ustunde profesyonel bilgiye sahip olmadigim konularda kullanmiyorum .

@garmae0671 sen piyasayi kimseye birakma kardesim , daha iyisine ulaşmak icin elinden geleni yap , ilerde daha iyisine ulaşmalari icin baskalarinada yardimci olacagina inaniyorum . boyle insanlar canini sikmasin yalniz degilsin.

Yaratılanı severim yaradan dan ötürü forumdaki abilerime kardeslerime slm lar olsun

• Beğen
Tepkiler: DOKTORBEY
@furkan.zaman al işte bide burdan yak. Kardeşim rumumuz doktor diye doktor olacağız diye bir kaide mi var ? Seni geren yaşım mı ? istiyorsan yazayım . Belki yazdıkdan sonra biraz olsun ağzını toplar üslüpla yazarsın . Siz hep amaçlarınızı ufukta arayın azizim . Biz üstümüzdekilerden örnek alır altımızdaki seviyelerden de ders alırız . Siz yalnız olmayın. Siz hep en iyiye ulaşmayı çalışın . Söz konusu menfaat değil mi ? Burda 3310 olan kişi bile burdaki ihtiyaç sahiplerini düşünürken, siz buradaki ihtiyaç sahiplerinin önünü keserek, sırf daha iyisi olsun diye ihtiyaç sahiplerini mağdur bırakıyorsunuz ya ... Helal olsun

Açıkçası bu kadar irdelemek ürün hediye edecek insana da akli olarak zarar verebilir :).

"Acaba gerçekten ihtiyacı var mı?", "Gerçekten kullanacak mı?", "Başka ihtiyacı olan var mıdır?" diye düşünmeden hediye ettim buradan verdiğim ürünleri. Yoksa zaten hediye edemezdim hiçbirini :). Hediye ettiğim ürünleri ilk mesaj atana yolladım genelde.
Ama açıkçası benim buradaki asıl amacım "eşyanın dönüşümü"ydü. Sürekli satın alma sistemine karşı yapılan bir hareket olduğunu düşünüyorum bu başlığın (bkz. (link)). Bu nedenle bu kadar irdelemeyi "kendi açımdan" doğru bulmuyorum. Siz hediye ettikten sonraki süreç onu alan kişiyi bağlar, onun kendi iç hesaplaşmasıdır kanımca.

Geri