Scudo Sports

Kullanıp da memnun kalmadığınız ürünler neler?

Scudo
Mitas syrinx (25c lastik 200 km de yokuş aşağı top attı.)
Bisikletlerin üzerinde gelen dandik jant bantları (lastik zırhlı alıyorsun içten patlıyor bu sefer.)

• Beğen
Tepkiler: Scyleia
Kararma konusunda haklısınız ama çok toz toprak yola girilmediğinde yağ olarak vazifesini iyi yapıyor bence.
Toprak yolda gitmiyorum kolay kolay. Bu arada shimano zincir yağıda aynı şekilde çabuk bir sürede karartıyor.

XBYC Baısk Sportif Jelli Bisiklet Sele : aşırı yumuşak bu nedenle de rahat olmanın ötesinde rahatsızlık veriyor. yüzeyi reçine sürülmüş gibi hiç kaydırmıyor durunca popoyu hafifçe ileri kaydırıp ayağını yere koymaya çalışmak bile sorun oluyor.
bisan fx3600 katlanır bisiklet : yaşadığım hem arka hem de ön jant göbeği sorunları ve yedek parça temininin aylar sürmesi

.

Son düzenleme:
Çarşıdan 50 TL ye aldığım kar eldivenleri😁kışın harika bisiklet sürerken. Spor dalının adı girince en dandik ürün bile 3 e katlıyor fiyatı😁
Yazın adidastan ve salomom dan aldığım tişörtler. Bisiklet kıyafeti adı altında faiş rakamlar. Tur bisikleti kullanan arkadaşlar neden bisiklet kıyafeti kullanır anlamış değilim. Örneğin ben outdoor pantolon, yün eldiven 30 TL heryerde pazarda veya çarşıda tezgahlarda, ve 200 gr ağırlığında Adidas veya başka markaların kaz tüyü montunu giyiyorum. Altına ince bir termal içlik yeterli. En soğuk günlerde dahi yol alırken üşümüyorum. Fiyatlar zaten uçmuş durumda. Bir de bisiklet adı girince 3 katına çıkıyor rakamlar.

Shimano wet lube oldukça başarısız bir zincir yağı daha önce shimano ptfe dry lube kullandım zincir ve ruble çabuk kararıyordu ama yağlamada başarılıydı görevini yapıyordu kış geliyor diye shimano wet lube aldım çok aşırı ince zincir baklalarına birer damla damlatmaya çalışıyorum damlamıyo resmen akıp gidiyo ve yeni temizlenmiş yağlanmış zincirde sanki yağ yokmuş gibi zincirden ses geliyor yağlaması başarısız ve ptfe ye göre çok kir tutuyor resmen ilk turda zincir çamura döndü

Continental’in 80 mm’lik iç lastiği.50 mm karbon jantlarımda kullanıyorum ve şu ana kadar bir kere deve dikeni girmesi sonucu ön lastiğim patladı fakat asıl sorun bu değil.İç lastiğin presta kısmı jantın içinde fazlasıyla sallanıyor ve yolda sinir bozucu bir ses çıkartıyor. Sadece memnun kalmadığım kısmı budur.
Arka tarafta ise 80 mm’lik schwalbe’nin iç lastiğini kullanıyorum ve onda böyle bir durumla karşılaşmadım.

Shimano nun 10 lu zinciri koptu 2 defa.. Belki benden kaynaklanıyordu ancak yerine sram ın 10 lu zincirini neredeyse 3 katı km yapmama rağmen yolda bırakmadı. Vites grup setim sram apex idi.. Kim bilir belki de grupça istenmedi :D Rockbros un kesik parmaklı eldiveni düzenli aralıklarla yıkamama rağmen karardı, silikonlu avuç içleri özelliğini yitirdi ve neredeyse her +40 km lerden sonraki yaptığım sürüş sonrası aşırı plastik/ter kokusu kokuyor olması. Yerine kullandığım ve markası bile belli olmayan ying yang eldivenlerde dikişlerde zayıflama dışında, telefon ekranı için özelleştirilmiş parmak uçları kumaşları bile sapa sağlam... Kaliteyi ne ile ölçeceğimizi şaşırdık...

Artı olarak decathlon'un zincir yağını da eklemek isterim, zincir tozdan görünmeyecek kıvama geliyor.
Bir ekleme daha yapayım, michelin marka zincir yağı ne kadar berbat bir şeymiş. Geçenlerde zinciri yağlayayım dedim ve yağ yanık kokuyordu.

Shimano nun 10 lu zinciri koptu 2 defa.. Belki benden kaynaklanıyordu ancak yerine sram ın 10 lu zincirini neredeyse 3 katı km yapmama rağmen yolda bırakmadı. Vites grup setim sram apex idi.. Kim bilir belki de grupça istenmedi :D Rockbros un kesik parmaklı eldiveni düzenli aralıklarla yıkamama rağmen karardı, silikonlu avuç içleri özelliğini yitirdi ve neredeyse her +40 km lerden sonraki yaptığım sürüş sonrası aşırı plastik/ter kokusu kokuyor olması. Yerine kullandığım ve markası bile belli olmayan ying yang eldivenlerde dikişlerde zayıflama dışında, telefon ekranı için özelleştirilmiş parmak uçları kumaşları bile sapa sağlam... Kaliteyi ne ile ölçeceğimizi şaşırdık...
Shimanonun zincirlerinde ben de aynı dertten muzdaribim.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Bisiklet sırt su çantası. Almadan önce gözüme büyük geldi ancak hacim olarak çok yetersiz su dışında hiçbir eşya sığmıyor hem de bel ve sırt ağrısı yapıp terletiyor. Hiç memnun kalmadım. Şimdi sele altı çanta bakıyorum. Suluklu model istiyorum ama onlarda dikey bağlanıyor galiba, o şekilde de tekerime değer. Hep sıkıntı.

Continental’in 80 mm’lik iç lastiği.50 mm karbon jantlarımda kullanıyorum ve şu ana kadar bir kere deve dikeni girmesi sonucu ön lastiğim patladı fakat asıl sorun bu değil.İç lastiğin presta kısmı jantın içinde fazlasıyla sallanıyor ve yolda sinir bozucu bir ses çıkartıyor. Sadece memnun kalmadığım kısmı budur.
Arka tarafta ise 80 mm’lik schwalbe’nin iç lastiğini kullanıyorum ve onda böyle bir durumla karşılaşmadım.

Aynı durumu bizde yaşıyoruz. Daha doğrusu vidasız sibop modellerinde Michelin iç lastiklerinde de. Artık uzatıcı kullanıyorum hem uzun siboplu iç lastik bulma derdim yok hem daha şık (siyah renk olduğu için) hem de ses yok. Ben bu sorunu o dönem sibobun jant çıkış noktasına elektrik bandı sararak çözmüştüm.

Son düzenleme:
  • Muhteşem
Tepkiler: Ali Eren
Geri