Scudo Sports

Küçük kadro yol bisikleti için yardım(fotoğraflı)

@GÖRKEM.G

gidon boynunun altındaki spacerleri yukarı almalısın çok dik konumdasın şu durumda, farkında olmadan şehir bisikletindeki ölçüleri istiyosun, gidon boynunun açısını da tekrar düzeltmelisin

Scudo
Bende 16inç bir mtb kullanıyorum ve kadro boyu artık bana küçük. Aldığım dönemde yaş olarakta hacim olarak küçüktüm.
Çözüm olarak uzun gidon boğazı ve daha uzun sele borusu ile çözmeye, alın borusunun yüksekliğinide riserbar gidon ile telafi etmeye çalıştım.
Ancak 18inç kullanmam gerekirken,16inçlik bir bisiklete bu müdahalelerle ayar vermeyi denemem sonucunda bisiklet üzerindeki ağırlık merkezimin daha arkaya arka tekere daha fazla yaklaştığını düşünüyorum.

Kullanımda özellikle yüksek hızda öne kapanmaz isem tankslap da denilen(motosiklet dünyasında) hadiseyi yaşıyorum, hızlı virajların sonunda pedal çevirerek çıktığımda daha önceden yaşamadığım öndeki tutuşu kaybediyorum ve daha önceden kullandığım fren alışkanlığımı değiştirmek zorunda kaldım,arka frende ki durdurma kuvveti daha arttığını bariz hissediyorum.
bir noktada da ben mi abartıyorum diye düşünmüyorum değil. Ancak kadro büyütüldüğünde değişmesi gereken bir çok mesafe yerine sadece üst borunun yataydaki uzunluğu ve sele borusu uzunluğunu olmadığından tam randımanı alabilmiş olmadığımı düşünüyorum.

Tecrübeli isimlerden daha net ve doğrusunu öğrenmeyi bende bekliyorum. :)

Geri