Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

küçük bir bilgi

Fırat Dizman

Forum Bağımlısı
Tepki
987
Bisiklet
Cube
esneklik günden güne, kuvvet haftadan haftaya ,sürat aydan aya ,dayanıklılık yıldan yıla gelişir.yeni başlıyacak ve antrenman planlıyacak genç arkadaşlar ,buna göre planlamalarını yapmaları yararlarına olacakları düşüncesindeyim

Scudo
Teşekkürler bisiketilmi yeni aldım daha havalar soğuk :) ama biraz ısınmaya başladımı düzenli antremanlara başlayacağım.

Fırat abi yani normalde (atıyorum) bir günde 100 km bisiklete binip pert oluyorsak bu yola katlanıp daha da fazlasını gitmeye alışmamız için yıllar mı geçmesi gerekir?
Yada altyapımızın olması bu süreyi kısaltmaz mı?

şöyle ifade ediyim tabiki alt yapı çok önemli etken ,zaten bu söz alt yapısı olanlar için geçerli.örnek 100km demişsin ama her seferinde daha çabuk gitmeye çalışmak ve gidebilmek .bu dayanıklılık ve daha kısa zamanda dahada uzun.bunun için yıllar geçmesi tabiki şart .en önemli şey damar ağının gelişmesi için dayanıklılk antrenmanlarının çok uzun sürelere ihtiyacı var.

Abi spor salonuna gidiyorum.Hiç aralıksız 45 dakika bazen 1 saat koşu bandında zaman öldürüp hemmen arkasından yarım saat bisiklet yapıyorum.Ama bazen vücudumun çok zorlandığını hissediyorum.Vücuttaki damar ağımı nasıl geliştirebilirim?
Kanda taşınan oksijeni nasıl arttırabilirim?
Birde kilo vermek kandaki oksiyen yüzdesini arttırır mı?

kilo vermenin kan yüzdesini çok arttıracağını sanmıyorum ama aksini bilen varsa söyler zaten dr. arkadaşlardan.ama aynı kas kitlesinle zayıflarsan dediğin başka bir anlamda sana faydası olacak.spor salonlarını ölçü kabul etmiyorum sanal bir yer değil 45 dk koşmak bana 15 dk koş de koşamam.vücudtaki damar ağı uzun ve yavaş egzersileri ile zaman içerisinde gelişir.aceleci olmayacaksın ,örnek olarak gençlerde krizi orta yaştan daha tehlikeli olduğu söylenir ,nedenide orta yaşta damar daha yayldığı için kendini bir nebze kurtarma ihtimali daha yüksek derler.birde sürat faktörü çok önemli ve ayrı birşey ama genelde maraton ve diğer uzun mesafe yarışlarında genelde 20li yaşlardan çok 30lu yaşları kürsüde görürüz.birde bisiklet açısından bak genelde podyum görenlerin yaşlarnı inecele 20-21 yaşında kimse yoktur.

• Beğen
Tepkiler: Doğu Biçer
Sağol abi bilgilendirmen için teşekkür ederim.Peki önerebileceğin bir antreman yada çalışma yöntemi varmı?

Geri