Scudo Sports

Ktm strada 2000 - carraro 052

Chucky-1

Daimi Üye
Tepki
52
Bisiklet
Diğer
Merhaba arkadaşlar yine bir karşılaştırma sorularıyla merhaba. Daha önceki yazımda Salcano xrs 030 apex- Carraro 062 karşılaştırmasında Berk beyin ve sizlerin yorumlarıylan Carraronun daha üstün ve yeni 105 setinin üstün olduğunu konuşmuştuk. Gerçektende ekipman araştırmalarıma göre yeni 105 5800 in Ultegraya hemen hemen yaklaştığını anladım. Bütçem göre 105 ekipmanlı bisikletlerde araştırmaya girdim ve Carraro 062 de karar kılmıştım. Fakat bir türlü Türkiyede üretilmesi kadrosu maşası vs tatmin etsede görünüşü aldığım zaman beni senelerce götürürmü bilemedim. Çok güzel şekli parçaları olsada aklım hala yabancı bisikletlere gidiyordu Lapierre specialized trek vs fakat 105 fiyatları uçuktu. Fakat dün bir bisiklet gördümki carraro 052:3000 ktm strada 2000: 3200 küsür . Jant olarak ktm bir tık üstün sele olarak carraro üstün fakat kadro vs maşalar ktm olmasıda markasıda olmasıda en büyük ktmnin avantajı . Almn üretimimi çözemedim size soruyorum arkadaşlar sizce hangisi? Gerçekten almaya çok yaklaştım canım ktm yönünde sizce hangisi?
İşin içinde binlerce lira var uzun yıllar Allah izin verirse sürmek istiyorum ilk profesyonel yol bisikletim olacağı için lütfen arkadaşlar yorumlarınız benim için değerli. Gökhan bey özellikle sizin yorumunuz benim için değerli aynı şekilde hepinizin Berke beyinde.
http://www.ktmbisiklet.com/urunler/orj/90939_Strada_2000_55_black_matt(white_neonyellow_blue).jpg

Kadro :KTM Strada 2000 Roadrace Alloyframe New Al6061 TB Triplebutted
Maşa:KTM New High-End Carbon Roadrace-Fork
Vites Kolu :Shimano 105
Arka Attırıcı:Shimano 105
Ön Attırıcı :Shimano 105
Ayna Kol:Shimano 105 50-34 Compakt Shimano 105 50-39-30
Göbek:Shimano Hollowtech II, BSA
Fren Kolu:Shimano 105
Jant:Shimano WH-RS11
Lastik:Conti Grand Prix 24-622 Folding
Gidon:Ktm Line Road HB-TM11 Road
Sele:Selle Italia X1 Flow
Sele Borusu:Ktm Team 2D forged head 2bolt clamp 300/27.2
Ağırlık:8,9 kg

• http://www.sporfirsati.com/FB,9021,39,carraro-cr-race-062-28-jant-2015-model.jpg
  • Kadro ALÜMİNYUM 1.1/8" YARI ENTEGRE HYDROFORMED
  • Maşa 28"YOL KARBON 1.1/8"
  • Sele SELLE FİZİK ARDEA
  • Krank Takımı SHIMANO 105 FC5800 50X34
  • Arka Değiştirici SHIMANO 105
  • Ön Değiştirici SHIMANO 105
  • Vites Kolu SHIMANO 105 ST-5800 2X11
  • Fren SHIMANO 105 BR5800 KUMPAS FREN
  • Lastik MICHELIN 700X23C 23-622 DYNAMIC SPORT SİYAH
  • Jant SHIMANO JANT SETİ WH RS010 ALÜMİNYUM 24H
JANT Ktmde daha İYİ
Sele Carraroda daha iyi
Lastik Ktmde daha iyi fakat continental 4000s de değil nasıl hangisi onu çözemedim
Gidon sele borusu kadro vs ktm daha iyiyse daha iyidir
Kompenantlar aynı 105 5800 hepsi.
Ktmde pedal vermiyor zaten spd ile değişcektim cararo alsamda.

Scudo
Yıgıt abı merhaba.Ikı bisiklet hakkında da yorum yapmıyacagım ama soyle bır onerıde bulunmak ısterım.Bır sefer alıp uzun yıllar herhangı bır yukseltme yapmadan kullanmayı dusunuyorsanız Karbon alıp nokta atısı yapın derım. Ornek olarak bu model tercıh edılebılır.
(link)
Ya da outlettekı bisikletlerden butcenıze uygun olana bakabılırsınız
(link)

Renk kalitesinden dolayı tabi ki KTM.
Bu arada iki modelin jantı da aynı, RS11.

Edit: Ayrıca bahsettiğiniz model 052 değil, 062.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
(link)
Ktm 50 yıldır bisiklet üreten bir Avusturya firması. Fiyatları yakınsa Carraro'yu bir an bile düşünmezdim ben :)

Yurtdışı modelleri düşünmüyorsanız bence de ktm sizin için daha doğru seçim olacaktır canlı olarak görme şansım oldu bisikleti gerçekten çok kaliteli bir kadroya sahip carraronun yanında:harika:

@Yiğit Alp Okyaylı

Uzun uzun ayrıntıları ile anlatabilirim ama gerek yok KTM verken carraro alınmaz kendimde carraro kullanıyorum ve hiç sorun yaşaadım buna rağmen söylüyorum diyeceksiniz ki en öncelikli nedeniniz nedir ?
Kadro kalitesi elbette

Arkadaşlar anladığım kadarıylan gerçektende ktm nin kadro kalitesi ve başarıları çok iyi madem öyle sağolun ktm almaya karar verdim. Dediğin gibi Berke 062 değiştiriyorum
@Ebubekir
Canyon bisiklette kdv yoksa bir an ktmyide düşünmem alırım canyonu amafiyatı 1100 euro yazıyor fakat Türkiyeye getirincede aynımı acaba

Almanyada olsam bir dakka beklemem canyonu alırım fakat buraya gelince fiyat uçuk olmuyormu?

Sitede 1091 euro diyor sipariş etsm acaba sadece ödeyeceğim bu fiyatmı olurki?

@ReşitÇağırgan
Teşekkürler herkesede. Ktmde karar kıldım Türkiyede kadrosu kaliteli Avrupa bisikletlerinden ktm en uygunu ktm alacağım hepinize teşekkürler yakında resimleri görürsünüz

@Berke K.
Rs 010 farklı Rs11 farklı jantlar aslında chainde de yazıyordu. Carraronunki 010. R501 in üstü rs010 onun üstü rs11 aralarında 15 euro oynuyor

@Yiğit Alp Okyaylı
RS10 ve RS11 aynı jant takımı. Birisi 10'lu birisi 11'li sistem için. Carraro'nun jantı RS11 yanlış yazılmış.
RS10'un bir üstü RS11 değil, RS20'dir.

Yanlışınız var bakın dünyanın en büyük tekerlek satış sitesinde rs 010 un 11 li vites grubu desteklediği yazıyor. (link) dediğiniz de mantıklı ama carraronun yanlış yazacağını sanmıyorum

@Berke K.

@Erdal YILMAZ
Teşekkürler Erdal bey bende öyle düşünüyorum daha carraro diyen çıkmadı carraroda müthiştir fakat ktm kadar mı bilemiyorum.

Arkadaşlar bayilerde ktm bayilerinde 9 taksit yaparlarmı yaparlarsa yüzde 10,5 vs indirim yaparlar mı? Eğer taksit yapmayaccaklarsa bisikletcim.comdan mı alayım yoksa bayiden mi?

@Yiğit Alp Okyaylı

Ben Carraro kullanan biri olarak bile Carraro demedim sebebi kadro rengini hiç beğenmemem. Kadro konusunda sıkıntı yaşamadım hiç. Ayrıca kartla alacaksanız indirim işi zor söyleyeyim.

@Berke K.

@Berke K.

Haklısınız Berke bey. Sizlerin tecrübelerinize ihtiyacım vardı teşekkür ederim. Dediğiniz gibi kartla indirim banada olmaz gibi geliyor ciddende. Bisiklet fuarına gitmeyi planlıyorum ktmde karar kıldım ve artık inanın araştırmaktanda sıkıldım hemen hemen hepsi aynı fakat işte insan düşünüyor.. Daha alacağımda çok şey var mataralıktan tutun tranierlere kadar. Spd den tutun kaskdan çıkın count 8 den girin bisiklet formalarından çıkın farlar eldivenler zincir temizliği 1600 liralık aksesuar listesi yaptım. En iyisi daha düşünmeden almak. 22 gün sonra fuara gideceğim zaten ktm bisikleti kesinleştirdim ama oradada bir mıncıklayayım indirim felanda belki bulurum bulamazsamda alacağım artık kartla belki yarısı peşinatla yarısı kartlaa yapabilirim. Adamlar Dubaide daha demin 3.5 saat sürdü nasıl birşeydir ben hala bisiklet seçemiyorum :( Decathlondan alacağım aksesuarları. Atilla bisikletin rekoru var oda güzel 24 saatte İstanbul- İzmir 570 km :O

@Yiğit Alp Okyaylı
fuara gidecekseniz kesin başka bir şey alıp çıkarsınız:)

@Fırat Y.
Neden öyle dediğin merak ettim :) Ktmden daha iyisi o fiyata varsa ( donanım olarak olmadığı gibi kadro kaliteside yoktur) neden olmasın ama hiç sanmıyorum. 1 Aydır araştırıyorum Salcanodan girdim Carraroda Gezdim Ktmden çıktım. Bu fiyata artık son gibi birşey. Birde aşırı extrem mossonun ki var adamlar 105 set yapmış 2300 lira fakat 105 et dışında herşey berbat taiwan üretimi. Herşey donanım değil onu anladım ben kadro önemli

@Yiğit Alp Okyaylı
focus,cube,merida,scott markalarına baktınız mı

@Fırat Y.
Baktım ama uçuk fiyatlar. 105 donanımlılar uçmuş

Bence daha fazla kafa karıştırmaya gerek yok Ktm güzel ayrıca yabancı markalar arasında en uygun olanlardan.

@Yiğit Alp Okyaylı
sanmıyorum çok büyük fark olduğuna mesela ;
(link)

• Beğen
Tepkiler: hakan64
Geri